iPhone 7 akkumulátor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készüléked szokásos terhelés mellett a megszokottnál gyorsabban merül, illetve nem képes felvenni a maximális töltésmennyiséget, valószínűleg az akkumulátor cseréje vált esedékessé. Ennek időtartama: 20-30 perc.

A cserélendő iPhone 7 akkumulátor

A 7-es készülék akkumulátorának teljesítménye az elődmodellhez képest 2 órával emelkedett. Legalábbis az Apple hivatalos állásfoglalása szerint. Annyi azonban egészen biztos, hogy amíg nem tapasztalsz konstans teljesítménybeli romlást az akkumulátor kapacitásában, addig nem szükséges kicserélni az alkatrészt. Ilyenkor érdemes ellenőrizni, hogy a probléma forrása lehet-e szoftveres eredetű vagy valamely töltőalkatrészünkkel van probléma.

Ami azonban biztos, hogy 1,5-2 év elteltével az iPhone 7 akkumulátora szépen lassan elfárad és már nem képes azzal az üzemidővel működni, amellyel új korában működött. Ebben az esetben kizárólag az alkatrész cseréje jelenthet megoldást a hibára. Egészen biztosan akkumulátor hibáról beszélhetünk, ha a következőket tapasztalod: a készülék 10-30%-nál magasabb töltést nem vesz fel - szélsőségesebb esetben a telefon egyáltalán nem tölthető; az eszköz csak hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva kapcsol be, máskülönben működésképtelen; töltést követően az iPhone azonnal kikapcsol.

Budai iPhone szervizeinkben az akkumulátor cseréje mindössze 20-30 percet vesz igénybe. Ez idő alatt a elfogyaszthatsz egy finom, forró kávét, s közben az ügyféltérből figyelemmel követheted a készüléked javítását. Minden a szemed előtt történik

Az iPhone 7 akkumulátor csere menete

Miután kikapcsoltuk a készüléket, kicsavarozzuk az annak alján található két biztonsági csavart. Ezt követően szét tudjuk nyitni az eszközt, hogy azon elvégezhessük a további javításokat.

Az akkumulátor eltávolítását megelőzően le kell csatlakoztatnunk a kijelző modult, ami az alkatrész víz- és porállóságát biztosító ragasztócsíkja miatt rendkívüli precizitást és odafigyelést igényel. Ezt követően egy erre alkalmas műanyag eszközzel lecsatlakoztathatjuk a hibás akkumulátort a panelről, majd a helyére beszerelhetjük az új alkatrészt.

Pro tipp

  • Ha kipróbáltad és biztos vagy abban, hogy nem a töltőkábel vagy a hálózati adapter hibája miatt nem tölt a készülék, érdemes azonnal szervizbe vinned
  • Szélsőségesebb esetben előfordulhat, hogy az iPhone akkumulátora felpúposodik, ez pedig a többi alkatrész épségét is veszélyezteti
  • Szerelésnehézségi szint: 5/10