iPhone 7 alaplap csere 70.000,- Ft A feltüntetett ár nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza.

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Szervizünkben lehetőséged van elvégeztetni az iPhone 7 alaplapjának cseréjét. Mivel az alaplapok különböző specifikációkkal rendelkeznek, illetve készletünk folyamatosan változik, a szerviz előtt érdeklődj kollégáinktól.

A cserélendő iPhone 7 alaplap

Abban az esetben ajánljuk az iPhone 7 alaplapjának cseréjét, ha egyáltalán nem, vagy gazdaságosan nem javítható. Az alkatrész legtöbbször külső erőhatás folytán sérül, ilyen eset, ha véletlenül kicsúszik a zsebedből a készülék és te ráülsz. Ekkor nem csak az iPhone 7 hátlapja hajlik, hanem nagy eséllyel a ráépített alaplap is. A másik gyakori eset a készülék beázásához köthető, ha vízbe ejtés után nem lett ultrahangos tisztítással orvosolva a készülék, a bent maradt vízcseppek oxidálódnak, és vezetőként kárt tesznek az alaplapban.

Előfordulhatnak apróbb, illetve az alkatrész elektronikájával kapcsolatos meghibásodások, amelyeket tesztek segítségével tudunk kiszűrni. Lehetséges, hogy egy adott periféria jelzi az alaplap hibáját, ilyenkor természetesen az adott periféria cseréje nem oldja meg a problémát. Szakértői cikkünkben megkíséreltük összegyűjteni egy alaplap meghibásodásával járó hibajeleket.

Erősen javasolt otthon gyakori rendszerességgel iCloud biztonsági mentéseket készíteni, hiszen a cseréjével új belső memória kerül a telefonba, aminek következtében minden adatodat elveszítheted.

Ahogy a kijelzők és hátlapok esetében, úgy egy alaplapból is többféle létezik. Meghatározó tulajdonságok a készülék tárhelye (flash), illetve az iPhone 7 színe.

iphone 7 alaplap

Az iPhone 7 alaplap csere menete

A szerviz előtti rövid egyeztetés után belefogunk az iPhone 7 alaplap cseréjébe. Az készülék kijelzője már oldalra dönthető, ami azt jelenti, hogy a szalagkábelek elhelyezkedése is változott. Az előlap leválasztása a peremről egy tapasztalt szerviztechnikusnak, aki ismeri a kábelek elhelyezkedését, nem jelenthet gondot, ugyanakkor egy kezdő és tapasztalatlan kolléga könnyedén elvághatja őket. Ez azért probléma, mert a Touch és LCD szalagkábeleket nem lehet cserélni, azaz magát a kijelzőt kell, ami további 40 000 forintos kiadást jelent.

A következő két lépést szeretik kihagyni a kezdő szervizekben, pedig a munkafolyamat legfontosabb lépései közé tartoznak. Az akkumulátor szalagkábelét muszáj minden esetben lecsatlakoztatni, még a kijelző eltávolítása előtt! Erre azért van szükség, hogy a készülék ne tudjon kisülni. Az iPhone 7 oldalában található SIM-kártyát a SIM tálcával együtt kell eltávolítanunk, hogy az alaplap kiemelésekor nehogy a telefonba törjön.

Az alaplapba további szalagkábelek csatlakoznak, ezeket fedőlapok takarnak. Az erős tartást biztosító csavarokat kicsavarozzuk (direkt erre a célra gyártott csavarhúzókkal), majd kiemeljük az alaplapot, és újat illesztünk a helyére. Összeszerelés során figyelünk arra, hogy minden alkatrész pontosan és precízen a helyére kerüljön. Láttunk már olyan készüléket, amelynek a különböző alkatrészei nem üzemeltek, mindössze azért, mert összeépítés során pár szalagkábelt sikerült elszorítani. Bármilyen okostelefon esetében fontos a maximális precizitás, hiszen a készülék minden négyzetmillimétere ki van használva és a működésében elhagyhatatlan a tökéletes állapot megtartása, hatványozottan igaz ez az egy iPhone esetében.

Pro tipp

  • Az alaplap javítása nehéz, de nem lehetetlen. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy hozzáértő szerviztechnikus kolléga fel tudja éleszteni a készüléket, ezzel megmentve a készülékeden tárolt adatokat. 
  • Magadra ismertél, amikor azt olvastad, hogy ráülhetsz a készülékedre, elhajlítva azt? Remek választás lehet számodra egy UAG törésálló iPhone 7 tok.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10