iPhone 7 beszédhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész meghibásodásának legtipikusabb jele, hogy telefonbeszélgetés közben halkan vagy egyáltalán nem hallod a vonal másik végén beszélőt. A problémát az iPhone 7 hangszóró cseréje vagy tisztítása oldhatja meg. Szervizünkben 40 perc alatt orvosoljuk a problémát.

A cserélendő iPhone 7 beszédhangszóró

Az új modell beszédhangszórói már nem csak telefonbeszélgetések hangjait továbbítják, hanem médiafájlok lejátszásakor “besegítenek” a csengőhangszórónak a jobb térhatás elérésének érdekében. Ezért - bár ez kifejezetten nehezen érzékelhető, - ha azt tapasztalod, hogy médialejátszáskor csak az alsó hangszórók szólnak, szintén a beszédhangszóró meghibásodására kell gyanakodnod. 

Bár meg kell említenünk, hogy a hangszórók meghibásodása eddig javarészt szennyeződések lerakódása miatt következett be, az iPhone 7 hangszórói olyan por- és vízállóságot garantáló rácsokkal vannak ellátva, hogy ennek esélye is radikálisan csökken. Ha mégis előfordulna, szervizeinkben 10 perc alatt kitisztítjuk az eszközt.

Abban az esetben azonban, ha az iPhone 7 beszédhangszóró cseréje válik indokolttá, a javítási idő is megnövekszik. Számos alkatrészt el kell távolítanunk ugyanis a készülékből ahhoz, hogy kivehessük a cserélendő hangszórókat.

Az iPhone 7 beszédhangszóró csere menete

Az alkatrész eltávolításához szét kell nyitnunk a készüléket, le kell csatlakoztatnunk a panelről a kijelzőt, majd arról óvatosan leszerelni a hangszórót. A művelet azonban koránt semmi annyira egyszerű, mint amilyen egyszerűnek tűnik a fenti egyetlen mondat alapján.

Ahhoz ugyanis, hogy a kijelzőt lecsatlakoztathassuk, rendkívül ügyelnünk kell arra, hogy egyetlen apró alkatrészt vagy csatlakozót se sértsünk fel, hiszen a legszélsőségesebb esetben akár a készüléket is működésképtelenné tehetjük egy ilyen manőverrel. Ráadásul a hangszóró már koránt sem olyan egyszerűen lepattintható, mint amilyen például az elődmodellé volt.

Miután összeszereltük az általunk megjavított készüléket, teljes körűen leteszteljük azt, hogy biztosan egy hibátlanul működő készüléket kapj vissza tőlünk.

Pro tipp

  • Ha azt tapasztalod az iPhone 7 hangszórói teljesen némák telefonbeszélgetés közben, érdemes ellenőrizned a vonatkozó beállításokat, mielőtt szervizbe vinnéd az eszközt.
  • A beszédhangszóró némasága nem feltétlenül annak hibájára vall, előfordulhat, hogy a bekapcsoló szalagkábel hibásodhatott meg.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10