iPhone 7 csengőhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a telefon nincs néma üzemmódban, a csengőhangjelzés mégsem hallható, illetve a lejátszott médiafájlok is némák, előfordulhat, hogy az iPhone 7 csengőhangszóró cseréjére van szükséged. Ennek időtartama kb. 40 perc szervizeinkben.

A cserélendő iPhone 7 csengőhangszóró

Az egyik legnagyobb újdonság a 7-es modell hangszóróját illetően, hogy az auido jack eltávolításával, az Apple elegendő helyet tudott felszabadítani a készülékben ahhoz, hogy plusz hangszórókat helyezzen el benne. Ennek megfelelően a készülék által lejátszott hang térhatása sokkal jelentősebbé vált, mint az elődmodellekéi.

Persze a dupla annyi alkatrész dupla annyi problémalehetőséget is szülhet. Nem kell azonban feltétlenül megijedni, ha azt tapasztalod, hogy a készüléked valamilyen oknál fogva halkabb, mint ahogyan azt megszoktad. Ennek ugyanis számos oka lehet. A leggyakoribb az, hogy az iPhone hangszórói beporosodtak, bezsírosodtak és a hangszórórácsokon felgyülemlett szennyeződés gátolja a hang terjedését. Ezért tapasztalhatod halkabbnak a készüléket. Bár érdemes megjegyezni, hogy a hangszóró külső és belső részén is elhelyezett vízállóságot biztosító rácsok nem csupán a folyadék ellen óvják meg az eszközt. Az iPhone 7 por elleni védelme is sokkal hatékonyabb, mint a 6s és az annál korábbi eszközökéi.

Ha azonban egy alapos tisztítás nem oldja meg a tapasztalt problémákat, feltételezhetően az iPhone 7 csengőhangszóró cseréje válik szükségessé. A procedúra egyébként 45 percet vesz igénybe és szakszervizeinkben egy kellemes kávé társaságában, az ügyféltérből figyelemmel követhető.

Az iPhone 7 csengőhangszóró cseréje

A kikapcsolt készülék alsó részén található 2 biztonsági csavar eltávolítását követően óvatosan, ügyelve a vízállóságot is biztosító ragasztórétegre, szétnyitjuk. Ezt követően egyenként csatlakoztatjuk le az alaplapról, majd szereljük ki az olyan alkatrészeket, mint a készülék kijelzője, rezgőmotorja (Taptic Engine), valamint akkumulátora, hogy a hangszóró alkatrész könnyen hozzáférhetővé váljon. Az alkatrészt rendkívüli figyelemmel kell kivennünk, ennek felső részén ugyanis egy Wi-Fi port található.

Az összerakásánál gondosan ügyelünk arra, hogy a vízállóságot biztosító védőrétegek a helyükre kerüljenek. Ezt követően pedig leteszteljük a frissen beszerelt alkatrészt, illetve megbizonyosodunk arról, hogy a javítás során a készülékben egyéb hiba nem keletkezett. Ha a javítást követően mégis rendellenességet tapasztalnál az eszköz működésében, 6 hónapon belül visszahozhatod azt szervizünkbe és bérmentve javítjuk az esetlegesen általunk okozott vagy a gyári hibás alkatrészből adódó hibát.

Pro tipp

  • Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod, ha az iPhone 7 hangszórója (beállítástól függetlenül) halk vagy néma, nem kell feltétlenül cserélni az alkatrészt. A meghibásodást okozhatja szennyeződés vagy ritkább esetben szoftveres hiba is.
  • Ha az iPhone teljesen néma, érdemes ellenőrizned a szoftveres beállításokat.
  • Ha az iPhone 7 hangerejét nem tudjuk állítani, gondolhatunk még a telefon bekapcsoló szalagkábel meghibásodására is.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10