iPhone 7 előlapi kamera csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az elsősorban szelfik készítésére használt előlapi kamera meghibásodásának leggyakoribb jele, hogy az elkészített fotók foltosak, zajosak. A kamera meghibásodása lehet szofveres és hardveres eredetű is. Az esetleges csere időtartama kb. 45 perc.

A cserélendő iPhone 7 előlapi kamera

A 7 MP-es FaceTime HD kamera előrelépés a 6s 5 MP-es kamerájához képest. A hibajeleit tekintve azonban nem beszélhetünk olyasmiről, amivel a korábbi modelleknél ne találkozhattunk volna. Ha azt tapasztalod, hogy előlapi kamerára váltáskor a kijelző hosszabb időre elsötétül vagy a kamera alkalmazás teljes mértékben lefagy, szinte egészen biztos, hogy az előlapi kamera meghibásodása okozza a problémát. Ebben az esetben egy újraszoftverezés megoldást jelenthet.

Ha különféle színfoltok jelennek meg az elkészített fotókon, feltehetőleg hardveres problémáról (porosodásról vagy egyébről) beszélhetünk. Amennyiben azonban ez a hibajel egy alapos tisztítást követően is fennáll, az iPhone 7 előlapi kameráját ki kell cserélni. Fontos megemlíteni továbbá, hogy időnként a készülék hátlapi kamerájának hibája is okozhatja az előlapi kamera nem megfelelő működését - és ugyanez fordítva is igaz.

Az iPhone 7 előlapi kamera csere menete

Az első lépés, hogy a készülék alsó részén fellelhető biztonsági csavarokat eltávolítjuk. Ezt követően szétnyitjuk a készüléket és óvatosan lecsatlakoztatjuk a panelről a hozzá kapcsolódó szalagkábeleket. A folyamat során rendkívüli odafigyelésre és precizitásra van szükség, hiszen abban az esetben, ha egy szalagkábel megsérül, a készülék további hibajeleket produkál majd.

Ha elérünk az előlapi kamera csatlakozó kábeléhez, azt is lecsatlakoztatjuk a panelről, majd az új alkatrészt óvatosan a régi helyére illesztjük. Itt ügyelnünk kell arra, hogy a lencsét ne karcoljuk meg, illetve semmilyen szennyeződés ne kerüljön rá, hiszen ellenkező esetben a fotóminőséggel kapcsolatos problémák továbbra is fennállnak majd.

Pro tipp

  • Számos esetben olyan szoftveres meghibásodás okozza az iPhone 7 FaceTime kamera meghibásodását, melyek egy egyszerű újraszoftverezéssel megoldhatók.
  • Érdemes óvni a kamera lencsét a különféle szennyeződésektől és karcolásoktól, hiszen később általában ezek okozzák az elkészült képeken megjelenő foltokat.
  • Szerelésnehézségi szint: 6/10