iPhone 7 hátlap csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék hátlapjának cseréje nagyon ritka esetben indokolt. Általában karcolások vagy ütődések okozta sérülések miatt válik szükségessé. Szervizünkben általában 60 perc alatt elvégezzük a műveletet.

A cserélendő iPhone 7 hátlap

A mechanikai behatások során sérült alkatrészek általában csupán esztétikai problémákat jelentenek. Szélsőségesebb esetben - például a kijelző törésekor - az apró szilánkok és kiálló darabok könnyedén felsérthetik a készülék használójának kezét.

Bizonyos esetekben előfordulhat azonban, hogy az iPhone 7 hátlapja olyan mértékű ütést kap, hogy maga a ház is deformálódik. Ennek folyományaként pedig az is megtörténhet, hogy a készülék belső alkatrészei is sérülést szenvednek - ami mondanunk sem kell, komolyabb problémákat is okozhat az eszköz működésében. Ilyen sérülések esetében tehát a telefon azonnali javítása szükségeltetik, a későbbi szövődmények elkerülésének érdekében.

Szervizeinkben általában szereletlen hátlapokkal dolgozunk. Ez költséghatékonyabb, ám időigényesebb feladat, hiszen minden egyes hátlapra szerelt alkatrészt magunk távolítunk el a régi, roncsolódott darabról és egyenként szereljük azokat fel az új alkatrészre.

Ha a Te készüléked más módon hibásodott meg, érdemes egy pillantást vetned a teljes iPhone 7 javítási árlistánkra.

Az iPhone 7 hátlap csere menete

Ez a folyamat gyakorlatilag semmit sem változott az elődmodellen ilyen esetekben végrehajtandó műveletekhez képest. A készülék alsó részén található biztonsági csavarok eltávolítását követően már viszonylag könnyedén leemelhetjük a kijelzőt a házról. A művelet úgy néz ki, mintha egy könyvet nyitnánk ki - ellentétben például a 6s-nél alkalmazott metódussal, ott ugyanis alulról felfelé nyitottuk fel a készüléket. Arra azonban ügyelnünk kell, nehogy kárt tegyünk a kijelző csatlakozó szalagkábeleiben vagy egyéb apró alkatrészekben.

A szereletlen iPhone 7 hátlapot gyakorlatilag teljes mértékben üressé kell tennünk. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alkatrészt le kell szerelnünk róla, majd át kell szerelnünk az általunk felhelyezendő, sértetlen hátlapba. Ez egyrészről költséghatékony, hiszen ügyfelünknek így nem kell megvennie a szerelt hátlapon lévő alkatrészeket, másrészt viszont időigényes. Egy szereletlen hátlap felhelyezése a készülékre körülbelül 40-50 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • A szereletlen iPhone 7 hátlap felhelyezése költséghatékonyabb megoldás, mint a szerelt alkatrész beépítése, így mindenképpen ezt ajánljuk ügyfeleinknek
  • A cserélt hátlapon nem szerepel majd a készülék IMEI száma, ezeket szükség esetén online kérdezheted le
  • Szerelési nehézség: 9/10