iPhone 7 kijelző csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A kijelző cseréje általában a leejtések, ütődések során keletkező repedések és törések következtében válik szükségessé. Előfordulhat azonban, hogy a meghibásodás oka szoftveres eredetű. A javítás időtartama szervizeinkben 25-30 perc.

A cserélendő iPhone 7 kijelző

Az elődmodellekhez képest pontosabb színek jellemzik az iPhone 7 kijelzőjét, emellett az 25%-kal világosabb is, mint a 6s-é. Ehhez képest azonban sok újdonságot nem rejt az új modell ezen része. Ahogyan az sem újdonság, hogy bár nem kizárólag ennek köszönhetően, de a legtöbb esetben leejtés vagy ütődés következtében szenved a készülék olyan jellegű sérülést, mely szükségessé teszi a kijelző cseréjét.

Az ilyen jellegű balesetek során rengeteget számít, hogy gondoskodtál-e készüléked megóvásáról egy ütésálló iPhone 7 kijelzővédővel. Az ilyen kiegészítők ugyanis képesek megvédeni a telefon érintőüvegét a törésektől, repedésektől és karcolásoktól. Ez persze függ az ejtési magasságtól vagy az ütés erősségétől is.

Viszonylag ritkán, de előfordul, hogy az iPhone 7 kijelző meghibásodása szoftveres eredetű. Ilyenkor megtörténhet, hogy a készülék kék képernyővel kifagy. Előfordulhat az is, hogy a kijelző egyszerűen nem érzékel, az érintésre nem reagál. Ahhoz, hogy kiderítsük, hogy a meghibásodás hardveres vagy szoftveres eredetű-e, mindenképpen be kell vizsgálnunk az eszközt. Ezt követően pedig elvégezzük rajta a szükséges javítási folyamatokat.

Az iPhone 7 kijelző csere menete

A készülék alsó részén található biztonsági csavarok eltávolítását követően egy arra alkalmas műanyag eszközzel (pengető), óvatosan elválasztjuk a kijezőt a háztól. Ügyelnünk kell arra, hogy a készülék csepp- és porállóságát biztosító ragasztócsík ne sérüljön a kijelző felnyitása során. Az elődmodellekhez képest újdonság, hogy az alkatrész nem lentről felfelé, hanem balról jobbra (könyvszerűen) nyílik. Ha leemeltük a kijelzőt a készülék házáról, óvatosan le kell csatlakoztatnunk azt a panelről.

Ezen a ponton fontos megemlítenünk, hogy bár számos szerviz azzal csalogatja ügyfeleit, hogy “gyári iPhone kijelzőt” szerel készülékükbe, ezzel kapcsolatban érdemes komolyabban informálódni. Szervizeinkben magad választhatod ki, hogy a raktáron lévő alkatrészeink közül melyet szeretnéd beszereltetni a készülékedbe, így szabályozhatod a javítás költségeit. Munkatársaink természetesen a helyszínen, még a javítás elvégzése előtt tájékoztatnak arról, hogy az olcsóbb iPhone kijelző milyen minőséget képvisel a gyárival azonos teljesítményű alkatrésszel szemben.

Pro tipp

  • Az iPhone 7 kijelző cseréjét ne bízd olyan szervizekre, ahol nem vállalnak legalább 6 hónap garanciát az általuk elvégzett munkára.
  • Ha nem rendelkezel komoly szerviz tapasztalattal, ne próbáld meg otthon kicserélni a sérült vagy más módon meghibásodott alkatrészt.
  • Az iPhone 7 kijelzőjének cseréje után előfordulhat, hogy nem a megszokott színvilág fogad, annak ellenére, hogy a kijelző minősége gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az előzővel. Erről a jelenségről itt olvashatsz bővebben.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10