iPhone 7 Plus akkumulátor csere 16.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Valószínűleg az akkumulátor cseréje vált indokolttá, ha a készüléked a megszokott terhelés mellett a szokásosnál gyorsabban merül vagy nem is képes felvenni a maximális töltésmennyiséget. A javítás időtartama szervizeinkben: 20-30 perc.

A cserélendő iPhone 7 Plus akkumulátor

Az Apple már évek óta nem helyez számottevően nagyobb teljesítményű akkumulátort készülékeikbe és ezt azzal indokolják, hogy a telefon energiatakarékossága miatt erre nincs is szükség - egyelőre. Ha esetleg azt tapasztalod, hogy a készüléked üzemideje folyamatosan csökken, valószínűleg az iPhone 7 Plus akkumulátora hibásodott meg.

Az alkatrész fáradási ideje megközelítőleg 1,5 - 2 év. Ezt követően az akkumulátor üzemidejében folyamatos csökkenést vélhetsz felfedezni. Erre utal továbbá, hogy az iPhone 10-30%-nál magasabb töltést nem vesz fel - szélsőségesebb esetben a készülék egyáltalán nem tölthető - vagy ha az eszköz kizárólag hálózati adapterre vagy számítógépre csatlakoztatva kapcsol be.

Szervizeinkben 20-30 perc leforgása alatt kicseréljük készüléked meghibásodott akkumulátorát. A folyamatot az ügyféltérből végigkövetheted egy forró kávé elfogyasztása közben - melyre természetesen a vendégünk vagy.

Az iPhone 7 Plus akkumulátor csere menete

Első ízben kicsavarozzuk a készülék fémházát rögzítő 3.4 mm-es biztonsági csavarokat. Ezt követően a készülék kijelzőjét távolítjuk el, rendkívül ügyelve arra, hogy a csatlakozókban vagy a home gombban ne tegyünk kárt. A javítási művelet koránt sem egyszerű - még ha ez a videómegosztókon található oktatóanyagok alapján úgy is tűnhet, - ezért senkinek sem javasoljuk, hogy otthon maga próbálkozzon meg vele.

Az elődmodellhez képest újdonság, hogy a megnövekedett rezgőmotort (Taptic Engine) is ki kell szerelnünk a készülékből, mielőtt kicserélhetnénk az iPhone 7 Plus akkumulátorát. A javítást követően összeszereljük a készüléket, majd teszteljük azt, hogy megbizonyosodjunk róla, a javítás során semmilyen hiba nem keletkezett a készüléken.

Pro tipp

  • Érdemes kipróbálnod, hogy a töltőkábel és a hálózati adapter megfelelően működinek-e, hiszen ezen tartozékok hibája is okozhat töltési problémákat
  • Előfordulhat, hogy az iPhone 7 Plus akkumulátora felpúposodik, ilyen esetben azonnal szervizbe kell vinned a készüléket, hiszen a felpúposodott akkumulátor egyéb alkatrészeket is tönkretehet
  • Szerelésnehézségi szint: 5/10