iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készülék nem reagál a bekapcsoló gomb nyomására, esetleg a vaku vagy a felső mikrofon nem működik, esetleg a hangerőszabályzó gombok érzéketlenek, esetleg a némító gomb sem működik, akkor feltehetőleg az alkatrész cseréjére van szükség. A javítás ideje megközelítőleg 40-50 perc.

A cserélendő iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel

Ha a bekapcsoló gomb nem vagy csak nehezen reagál nyomsára, ami által rendkívül nehézkessé válik az iPhone lezárása vagy kikapcsolása, szinte egészen biztos, hogy a bekapcsoló szalagkábel hibásodott meg. Bizonyos esetekben előfordulhat továbbá az is, hogy a bekapcsológomb beragad. Ilyenkor a szokásos kattanó hangot sem hallhatod a gomb megnyomásakor.

Szintén a szalagkábel meghibásodására gondolhatsz, ha fényképezéskor a (bekapcsolt) vaku nem villan fel. Ilyenkor minden esetben érdemes ellenőrizned, hogy bekapcsolt vagy automatikus állapotban van-e a vakud. Könnyen lehet ugyanis, hogy nem a bekapcsoló szalagkábel meghibásodása miatt nem lép működésbe a villanófény, hanem az aktuális fényviszonyok miatt - amennyiben az automatikus üzemmódban van.

Ha a némító gomb és a hangerőszabályzó gombok is csak nagy nehézség árán, vagy egyáltalán nem reagálnak, abban az esetben is a bekapcsoló szalagkábel meghibásodására kell gondolnunk.

Ha a médiafájlok lejátszásakor vagy kihangosított telefonbeszélgetések lebonyolítása alkalmával a készülék nem ad hangot,  meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a bekapcsoló szalagkábel vagy a hangszóró okozza a problémát.

Az iPhone 7 Plus bekapcsoló szalagkábel csere menete

A szalagkábel javításához majdnem teljesen szét kell szerelnünk a készüléket. Ez kimondottan bonyolult feladat, tehát senkinek nem javasoljuk, hogy otthon maga próbálkozzon meg vele - hacsak nem rendelkezik magabiztos szerviz tapasztalattal. Egy ilyen szervizfolyamat során ugyanis számos apró csatlakozó vagy egyéb alkatrész sérülhet, aminek következtében a telefon állapota tovább romlik.

Azt követően, hogy a biztonsági csavarok eltávolítása után szétnyitottuk a telefon házát és lecsatlakoztattuk a kijelzőt, óvatosan kiszereljük az akkumulátort, majd minden alkatrészt, amely megakadályozza a szalagkábel javítását. A művelet kb. 40-50 percet vesz igénybe.

Pro tipp

  • A bekapcsoló szalagkábel hibája számos más hibajelet produkálhat (pl. vaku működési zavara, recsegő hangszóró), így mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod, ha bármilyen hibát érzékelsz az iPhone-od működésében.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10