iPhone 7 Plus beszédhangszóró csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha telefonálás közben halkan - vagy egyáltalán nem - hallod a beszédpartnered, valószínűleg a hangszóró tisztítására vagy cseréjére van szükség. A javítás időtartama megközelítőleg 40-50 perc.

Az iPhone 7 Plus beszédhangszóró cseréje

A 7 Plus beszédhangszórói a telefonbeszélgetések hangjainak továbbítása mellett a médiafájlok lejátszását is segítik - a jobb térhatás elérésének érdekében. Ezért, ha médialejátszáskor csak az alsó hangszórók szólnak, szintén a beszédhangszóró meghibásodására kell gyanakodnod. Bár ez utóbbi hibajel kiszúrásához remek fülekre van szükség.

Köszönhetően a készülék víz- és porállóságának, a készülék hangszórói ritkább esetben hibásodnak meg különböző szennyeződések hatására, mint az elődmodellek. Ha mégis előfordulna, szervizeinkben 10 perc alatt kitisztítjuk az eszközt.

Ha az iPhone 7 Plus beszédhangszóró teljes mértékben meghibásodik és ezáltal javíthatatlanná válik, természetesen szervizeinkben a csere folyamatát is el tudjuk végezni. Ennek időtartama azonban jelentősen nagyobb, mint a tisztításé, hiszen több alkatrészt is el kell távolítanunk a készülékből ahhoz, hogy kivehessük a cserélendő hangszórókat.

Az iPhone 7 Plus beszédhangszóró csere menete

A készülék alsó részén található biztonsági csavarok kicsavarozását követően eltávolíthatóvá válik a kijelző, ezt követően pedig kiszerelhetjük a beszédhangszórót. A művelet azonban koránt semi annyira egyszerű, mint amilyen egyszerűnek tűnik.

Ugyanis ahhoz, hogy a kijelzőt leválasszuk a házról, figyellnünk kell arra is, hogy egyetlen apró alkatrész vagy csatlakozó se sérüljön, hiszen ezzel akár a teljes készüléket meghibásodhat. Ráadásul a hangszóró már koránt sem olyan egyszerűen lepattintható, mint amilyen az előző iPhone készülékekéi voltak.

A javítás hozzávetőlegesen 40-50 percet vesz igénybe, azonban a várakozási idő ezt túllépheti, hiszen szervizünkben esetenként egyszerre több ügyfél is várakozik.

Pro tipp

  • Amennyiben az iPhone 7 Plus hangszórói teljesen némák telefonbeszélgetés közben, érdemes ellenőrizned a vonatkozó beállításokat, mielőtt szervizbe vinnéd az eszközt, illetve a beszédhangszóró némasága utalhat a telefon bekapcsoló szalagkábel meghibásodására is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10