iPhone 7 Plus dock csatlakozó csere 17.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben, ha azt tapasztalod, hogy a készülék lightnig csatlakozója nem érintkezik, nem vesz fel töltést, illetve nem ismeri fel a fülhallgatót, a 7 Plus dock csatlakozó cseréje vált szükségessé. A javítás időtartama kb. 45 perc.

A cserélendő iPhone 7 Plus dock csatlakozó

A szóban forgó alkatrész kétféleképpen hibásodhat meg. Vagy a csatlakozóba jutó folyadék, illetve szennyeződés, vagy az alkatrész szalagkábelének sérülése, szakadása okozza a problémát. A szalagkábel sérülése egyébként a korábban rosszul elvégzett szerviz folyamatok eredménye is lehet, ezért érdemes alaposan megfontolnod, hova viszed a javítandó készüléket.

Szennyeződés esetén a javítás egy egyszerű tisztítással elvégezhető. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az iPhone 7 Plus por- és vízállósága már nagy százalékban megelőzi az ilyen jellegű meghibásodásokat. A dock csatlakozó cseréje 40-50 percet vesz igénybe szervizeinkben - ez természetesen függ az adott szerviz aktuális terheltségétől is.

Az iPhone 7 Plus dock csatlakozó csere menete

A biztonsági csavarok eltávolítása után a készülék kijelzőjét nyitjuk le, majd az azt rögzítő csavarok eltávolítását követően lecsatlakoztatjuk a kijelzőt a panelről. Majd a kijelző után sorban eltávolítjuk azon alkatrészeket, melyek esetleg akadályozhatják a szerelést.

Sorban eltávolítjuk tehát az akkumulátort, majd az alsó hangszórót is a készülék fémházából. Ezt követi a dock csatlakozó, melyet komoly odafigyeléssel szükséges kiemelnünk, hiszen az alkatrészhez több periféria is csatlakozik, ezek esetleges sérülése pedig nagyobb károkat is okozhat a készülékben.

A javítást követően összeszereljük, majd teljes körűen leteszteljük az eszközt, így kiszűrve az esetlegesen továbbra is fennálló hibajeleket.

Pro tipp

  • Bár az iPhone 7 Plus víz- és porállósága jelentősen csökkenti ennek esélyét, mégis előfordulhat, hogy a dock csatlakozó valamilyen szennyeződés következtében hibásodik meg.
  • Ne ijedj meg, ha nem tölt a telefonod, előfordulhat, hogy maga a kábel hibásodott meg. Érdemes kipróbálnod egy másikkal, hátha csak azzal van a probléma. Nálunk minőségi kábelek közül válogathatsz.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10