iPhone 8 csengő hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Cserére szorul az iPhone 8 csengő hangszórója, ha a készüléked recsegve, tompán szólaltatja meg a multimédia tartalmakat. A készülék javítása nem vesz sok időt igénybe, így helyszínen megvárható.

A cserélendő iPhone 8 csengő hangszóró

Az iPhone 8 csengő hangszórója szolgáltatja a hangot, ha a készüléken zenét, vagy filmet játszol le, vagy kihangosítva beszélsz a barátnőddel. Meghibásodásának egyértelmű jele, ha az említett helyzetekben a készülék recsegő, tompa hangot ad ki.

Természetesen, ha hívásokkor romlik a hang minősége előfordulhat, hogy a partnered készülékének mikrofonja a hibás, de az is lehet, hogy a térerő nem megfelelő. Érdemes tehát ilyen esetekben elindítani egy Youtube videót, hogy kiszűrd a problémát. A csengő hangszóró cseréjét a tapasztalt kollégáink viszonylag hamar el tudják végezni, így a munkafolyamat helyben, a szervizünkben megvárható.

Az iPhone 8 csengő hangszóró csere menete

Ahhoz, hogy az iPhone 8 csengő hangszóróját el tudjuk távolítani, le kell szerelnünk a kijelzőjét. A kijelző eltávolítása azonban komoly szakmai tudást és tapasztalatot igényel. A készüléket kikapcsoljuk, majd ha még van benne, eltávolítjuk a SIM-kártyát. A készülék kijelzőjét melegítjük, majd oldalra döntjük. Mivel az alaplaphoz érzékeny szalagkábellel csatlakozik, ami könnyen sérül, ezért kisméretű fogókkal bontjuk a kapcsolatot az alkatrészek között.

Ahhoz, hogy elérjük a csengő hangszórót, előtte az alaplapot is el kell távolítanunk. Az alaplap az akkumulátor jobb oldalán fekszik, aminek a csatlakozóját lecsatlakoztatjuk. Az alaplap kiemelését precíz mozdulatokkal végezzük, a lehető legkevesebb érintkezéssel, hiszen több olyan miniatűr alkatrész található rajta, ami akár egy erősebb érintéssel is elmozdulhat. A csengő hangszóró cseréje ezután következik. A kijelző eltávolítása során az iPhone 8 vízzáró rétege elszakad. Összeszereléskor tudjuk pótolni a réteget, ami után a kijelző oldalán keresztül nem ázik be a készülék.

Pro tipp

  • Az Apple állítja, hogy az iPhone 8 csengő hangszórója 25%-al hangosabb lett, mint az iPhone 7 esetében. Többen vitatkoznak arról, hogy ezt a különbséget lehet-e hallani. Azt ajánljuk, ha bővítenéd a hangzás élményét ne bízz az iPhone 8 kis hangszórójában és szerezd be a vízálló JBL hangszórót.
  • A csengő hangszóró leggyakrabban ütődések során hibásodik. Ezeket egy ütésálló iPhone 8 tok használatával könnyen kivédheted.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10