iPhone 8 dock csatlakozó csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 dock csatlakozójának cseréjét javasoljuk, ha a készüléked alig, vagy egyáltalán nem veszi fel a töltést. A hibás alkatrész cseréje megvárható szervizünkben, amit egy forró kávé elfogyasztása mellett akár figyelemmel is kísérhetsz.

A cserélendő iPhone 8 dock csatlakozó

A megbízható és egyenletes töltőért az iPhone 8 dock csatlakozó is felel. Hibajele ebből kifolyólag az, ha a készüléked töltőkábelre csatlakoztatva lassan, vagy éppen egyáltalán nem tölti magát. Érdemes tudnod, hogy a fent leírt hibajeleket tapasztalva nem feltétlenül kell következtetned az alkatrész cseréjére, lehetséges más megoldása is a problémának.

Hosszabb használat során az apróbb perszemek bejutnak a dock csatlakozóba és a Lightning portot ellepve gátolhatják a csatlakozást a töltőkábel és készülék között. Ez egy gyakorinak mondható probléma, amit alapos tisztítással javíthatunk az alkatrész cseréje nélkül. Otthon nem ajánlott a takarítással próbálkozni, megfelelő eszközök nélkül leginkább csak beljebb söpröd a port, ami hatástalan, sőt ártalmas is a készülékre nézve. Mivel rövid idő alatt elvégezhető a csere, így szervizünkben a munkafolyamatot akár meg is várhatod.

Az iPhone 8 dock csatlakozó csere menete

A készüléket áramtalanítjuk, majd eltávolítjuk a SIM-kártyát a foglalatból. Szervizes szemmel nézve az iPhone 8 töltő csatlakozója elég kényelmetlen helyen található, a telefon legalsó részén, az akkumulátor, vibramotor és csengőhangszóró alatt. Ezeket el kell távolítanunk a munkafolyamat során, majd egyesével visszahelyezni őket, tökéletesen abba a fekvésbe, ahol eredetileg is voltak.

Az iPhone 8 kijelzőjét eltávolítjuk, amihez a tartócsavarokat kicsavarozzuk, majd pengetők és vákuumos tapadókorong segítségével felfeszítünk. A kijelző rendkívül sérülékeny alkatrész, ráadásul alatta található szalagkábel is, amit egy rossz mozdulat során elszakíthatsz, így a dock csatlakozó mellett már a kijelzőt is cseréltetned kell. Az említett alkatrész eltávolítása után eltávolítjuk a belső alkatrészeket, végül a dock csatlakozót, ami helyére újat illesztünk. Összeszerelés során ajánlott kérni a kijelzőhöz rögzíthető vízzáró réteg pótlását, aminek köszönhetően a szerviz után is cseppálló marad a készülék a kijelzője felől.

Pro tipp

  • Üzletünkben elérhető olyan por- és vízálló iPhone 8 tok, aminek használata kizárja a dock csatlakozó porosodásának lehetőségét.
  • Ne feledd, a töltőkábel hamar elhasználódik. Előfordulhat, hogy kívülről még nincs látható nyoma, de az érintkezése már nem tökéletes, ezért tölt lassabban a készüléked a megszokottnál.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10