iPhone 8 hátlap csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az erősen karcosodott, törött iPhone 8 hátlapjának cseréjét érdemesebb minél hamarabb elvégezni, hiszen a mélyebb karcolódások akár az ujjaidat is felsérthetik. Szervizünkben rövid időn belül gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régi, hibás iPhone 8 hátlapot.

A cserélendő iPhone 8 hátlap

Az iPhone 8 legszembetűnőbb újítása az iPhone 7-hez képest egyértelműen az üvegborítású hátlapja. Habár előzetesen számítani lehetett erre a lépésre, mégis újdonságnak hat, hiszen az iPhone 4s szériánál láttunk utoljára üvegborítást egy Apple telefonon. Talán mondanunk sem kell, a hátlap előnye a kifinomult megjelenés és prémium érzet, látszatra sokkal inkább tükrözi ez a megjelenés az Apple eleganciáját és valódi minőségét, mint az előző generációs készülékek megjelenése.

Sajnos ezenkívül nehéz több pozitívumot kiemelni, hiszen az üvegborítás sokkal kényelmetlenebbé teszi a készülék használatát, így a telefon épségének megőrzésére számottevően több energiát kell fordítani. Az üveg könnyebben karcolódik, horzsolódik, a nagyobb ejtések során pedig eltörik.

Egy meghibásodott hátlap pedig értéket csökkent és a prémium jelzőt semmissé teszi az egyébként méregdrága telefonról. Megvédése egyszerűnek tűnik egy karc- és ütésálló iPhone 8 tokkal, azonban tudnod kell, hogy a piacon kapható számos iPhone 8 toknak csak a töredéke nyújt valódi védelmet és kényelmet a készülékednek. Érdemes a legismertebb márkák termékeit választani és kicsit többet kiadni most rájuk, mint később kifizetni egy jelentősen drágább új iPhone 8 hátlapot. Ha megtörtént a baj várunk szervizünkben, ahol gyári minőségű hátlappal aggatjuk vissza a prémium jelzőt a készülékedre.

Az iPhone 8 hátlap csere menete

Egy Apple okostelefon esetében mindig a hátlap cseréje a legnehezebb munkafolyamat. A gyártó a belső alkatrészek többségét a hátlapra építi, ezeket egyenként ki kell szerelnünk, majd az új hátlapra felépíteni őket. Pontos és precíz munkára van szükség, emellett komoly tudásra, hiszen még a legkisebb alkatrészek felcserélése is a készüléked végét jelentheti.

A kijelző eltávolítása során melegítenünk kell az alkatrészt, majd oldalra dönteni, végül teljesen leválasztani. Értelemszerűen a vízzáró réteg ilyenkor elszakad, de ez nem jelent problémát, ha kéred a vízzáró réteg pótlását. Az alaplapról leválasztjuk a csatlakozókat és szalagkábeleket, az akkumulátor alól kihúzzuk a ragasztócsíkokat, gondosan ügyelve rá, hogy a többi alkatrészt ne érje sérülés. Ezután az előlapi- és hátlapi kamerát, csengőhangszórót, vibramotort, dock csatlakozót, alaplapot és az iPhone 8 vezeték nélküli töltőtekercsét is kiemeljük. Ha tökéletesen lecsupaszítottuk a telefont, az új hátlapra egyesével és türelmesen visszaépítjük az alkatrészeket. A megterhelő munkafolyamat végén levezetésnek teszteljük a telefont, meggyőződve arról, hogy tökéletes állapotában szolgáltatjuk vissza.

Pro tipp

  • Ha az iPhone 8 üvegborítású hátlapja nem tört el, csupán a ház deformálódott, vagy horzsolódott, akkor a hátlap megmenthető. Elég az iPhone 8 házát cserélnünk.
  • A hátlap védelme kiemelkedően fontos a készülék esetében, szerencsére erre számos lehetőséged van. Ha megbízható védelmet szeretnél az átlátszó és szilikon Spigen iPhone 8 tokot ajánljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10