iPhone 8 ház csere 59.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 ház cserére szorul, ha erősen karcosodott, törött vagy meghajlott. A cseréjéhez az egész készüléket alkatrészeire kell bontanunk, majd újra felépítenünk, így több időbe kerül, mint egy egyszerű moduláris javítás. 

A cserélendő iPhone 8 ház

Az iPhone 8 váza két elemből áll, amiken külön-külön is tudunk cserélni. Az üvegborítású hátlap beleilleszkedik az iPhone 8 házba, amit erősebb karcosodások, törések következtében cserélünk. Az iPhone 8 háza nagyobb ütődések hatására deformálódhat, meghajolhat, és megrepedhet.

Egy erősen deformált ház nem jelent biztonságos környezetet a belső alkatrészeknek. Előfordulhat, hogy szorulhatnak, megváltozik a helyezkedésük, így komolyabb veszélynek vannak kitéve. Ahogy fent említettük, az iPhone 8 ház cseréje nem tartozik az egyszerűbb munkafolyamataink közé, így javítása hosszabb időt vesz igénybe.

Az iPhone 8 ház csere menete

Ha kikapcsoltuk a készüléket és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát belekezdhetünk az iPhone 8 ház cseréjébe. A kijelzőt tartó két csavart kicsavarozzuk, majd némi melegítés után vákuumos tapadókorong és pengetők segítségével felfeszítjük a kijelzőt. Természetesen óvatosan kell bánnunk, több szalagkábellel csatlakozik a kijelző az alaplaphoz, amiket könnyedén elszakíthatunk, ha hirtelen nagyobb erőt fejtünk ki az alkatrészre.

A telefon belső alkatrészeit egyesével kell eltávolítani. A legtöbb modult fedőpanelek takarnak a biztos tartás és védelem miatt, így ezek leszerelésével folytatódik a munkafolyamat. Speciális kisméretű csavarhúzókra van szükségünk, hogy minden egyes csavart ki tudjunk csavarozni. Az iPhone 8 rengeteg apró elemből épül fel, különösen vigyázni kell összeszerelés során, hogy minden csavar a helyére kerüljön. A pár milliméter különbségek is rengeteget számítanak, egy hosszabb csavarral átfúrhatjuk véletlenül az alaplapot is, aminek helyreállíthatatlan következményei lehetnek. Miután minden alkatrészt kibányásztunk, az új házba fektetjük a hátlapot, majd a belső alkatrészeket. Összeszerelés után leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • A kijelző peremét körbeölelő vízzáró réteg a szerviz során elszakad. Ez azt jelenti, hogy a készüléked elveszíti a cseppálló besorolását. Ezt megelőzve, kérheted a vízzáró réteg pótlását, ami elhanyagolható felár esetében újra megóvja a telefont a kijelző felőli beázás lehetőségétől.
  • Egy erőteljes és megbízható védelmet nyújtó ütésálló iPhone 8 tok megvédi a készülék házát a nagyobb ütődésektől, téged pedig későbbi szerviz díjától.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10