iPhone 8 kijelző csere 39.990,- Ft Utángyárott kijelző 39.990 Ft | Gyári kijelző 49.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 kijelzőjének cseréjét végezzük, ha karcosodott, illetve törött. Szervizünkben rövid időn belül végzünk a munkafolyamattal, ami egy forró kávé elfogyasztása mellett megvárható.

A cserélendő iPhone 8 kijelző

A vártnak megfelelően az iPhone 8 nem kapta meg az iPhone X OLED kijelzőjét, így maradt az Apple régóta bevált IPS alapú LCD kijelzője. Habár egy OLED kijelző egyértelműen élethűbb képet mutat, az Apple kifogástalan beállításainak köszönhetően a régi típusú képernyővel is meg vagyunk elégedve.

Ráadásul a legújabb technológiát bevezetve, elhelyeztek az iPhone 8 előlapjában egy szenzort, ami segítségével a készülék automatikusan beállítja az aktuális körülményhez tartozó megfelelő színhőmérsékletet. Ezt nevezzük True Tone technológiának.

A 3D Touch képes 4,7" hüvelykes kijelző legnagyobb ellensége a kívülről érkező erősebb behatások. Ha véletlenül elejted a készüléket, és szerencsétlenül érkezik a földre, vagy épp egy asztal sarkának csapódik, megrepedhet a kijelzője és legrosszabb esetben használhatatlanná válik a készülék.

A töréseket megelőzheted egy karc- és kijelzővédő üvegfóliával, azonban tudnod kell, ez nem jelent 100%-os védelmet. Sokan tartanak attól, hogy a különböző szervizekben átverik őket, és a régi gyári Apple kijelző helyére egy silány minőségű, az eredetire közel sem hasonlító alkatrészt szerelnek fel. Sajnos a félelmük reális, a legtöbb helyen valóban képtelenek kompromisszumot kötni az ár- érték arányban és inkább az olcsóbb, vásárlócsalogatóbb alkatrészekkel dolgoznak, mit sem törődve a minőségbeli romlással.

Nem mi vagyunk a legolcsóbbak, ugyanakkor a beérkező kijelzőket leteszteljük, és csak olyat helyezünk fel a készülékre, amelyeket mi is szívesen használnánk. A beépített alkatrészekre pedig fél év garanciát vállalunk.

Az iPhone 8 kijelző csere menete

Az eddig megjelent összes iPhone kijelzőjének cseréjére általánosan elmondhatjuk: Az egyik leggyorsabb munkafolyamatunk, ami pár perc alatt elvégezhető, azonban rengeteg hibalehetőséget tartogat. Egy tapasztalt szervizes kolléga pillanatok alatt képes elvégezni a cseréjét, azonban tapasztalattal nem rendelkező, önjelölt szerelő nagy eséllyel komoly károkat okoz a sérülékeny készüléken.

A dock csatlakozó melletti két tartócsavart kicsavarozzuk, majd felmelegítjük a kijelzőt. Óvatosan melegítjük, figyelve arra, hogy koncentrált hő ne érje túlzottan a belső alkatrészeket. Ezután pengetőkkel aláékelünk, és óvatosan elválasztjuk a kijelzőt a peremtől. Nem szabad túlságosan éles tárggyal próbálkozni, hiszen kárt tehetünk a készülék egyéb alkatrészeiben. Ezután oldalra döntjük a kijelzőt, és lecsatlakoztatjuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket.

Az iPhone 8 kijelzőjének pereme alatt rögzítő gumiréteg húzódik, ami vízzáró rétegként funkcionál. Az alkatrész melegítése, majd későbbi levétele során ez elszakad. Szervizünkben lehetőséged van a kérni a vízzáró réteg pótlását, így a készüléked a kijelzője felől továbbra is cseppálló marad. Összeszerelés után egy alapos teszt vár a készülékre, hogy megbizonyosodjunk a tökéletes állapotáról.

Pro tipp

  • Az üzletünkben kapható legnagyobb védelmet nyújtó tokok megemelt peremmel rendelkeznek. Ezek meggátolják, hogy egy esetleges ejtéskor a készülék kijelzője érje először a földet. Ha fontos számodra a kijelző extra védelme, az UAG Plasma ütésálló iPhone 8 tokját ajánljuk.
  • Az iPhone 8 kijelzőjének cseréje után előfordulhat, hogy nem a megszokott színvilág fogad, annak ellenére, hogy a kijelző minősége gyakorlatilag tökéletesen megegyezik az előzővel. Erről a jelenségről itt olvashatsz bővebben.
  • Szerviznehézségi szint: 5/10