iPhone 8 Plus csengő hangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 Plus csengő hangszóró cseréje szükséges, ha a készüléked bejövő hívásokkor és multimédia tartalmak lejátszása során nem cseng ki. Szervizünkben gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régit.

A cserélendő iPhone 8 Plus csengő hangszóró

Ahogy a legtöbb okostelefon esetében, úgy az iPhone 8 Plus-ban is két hangszóró található. A felső részén a beszédhangszóró, ami hívások során a beszélgetőpartnered hangját szolgáltatja, a csengő hangszóró pedig a multimédia tartalmak lejátszásakor lép működésbe.

Meghibásodására ebből kifolyólag lehet gyanakodni, ha a készülék recsegve, tompán, vagy egyáltalán nem szól, bejövő telefonhívásokkor. A hangszóró nagyobb ütődések során hibásodhat, ilyenkor cserélnünk kell az alkatrészt. Porosodás esetén a hang tompa, amit alapos tisztítással javítunk. A munkafolyamat mindkét esetben szervizünkben megvárható.

Az iPhone 8 Plus csengő hangszóró csere menete

Az iPhone 8 Plus csengő hangszórójának cseréjéhez kikapcsoljuk a készüléket és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. A kijelző leválasztásához melegíteni kell a peremi részeket, figyelve arra, hogy a belső alkatrészeket ne érje kár. A kijelző könnyen törik és karcolódik, ami megfelelő alkatrészekkel és tapasztalattal elkerülhető.

A belső alkatrészekre pillantva egyből láthatjuk a csengő hangszórót, ami a ház jobb alsó sarkában szorosan ékelődik be. A telefonban húzódó szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk, majd a szükséges csavarokat eltávolítva kiemeljük az alaplapot. Pontos mozdulatokra van szükség, hiszen az alaplap még könnyebben sérül, mint a kijelző. A fedőlapokat eltávolítva, a csengő hangszóró kiemelése következik, ami helyére újat illesztünk. Összeszereléskor figyelni kell, hogy a legapróbb alkatrészek is a helyére kerüljenek.

Pro tipp

  • A cseppállóságot biztosító kijelző peremén húzódó gumiréteg a szerviz során elszakad, ezt kérésre tudjuk pótolni.
  • Nem minden esetben szükséges az alkatrész cseréje, habár sok helyen egyből ezzel indítanának. Meg kell vizsgálni a porosodás lehetőségét is.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10