iPhone 8 Plus dock csatlakozó csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Mikor van szükség dock csatlakozó cserére? Abban az esetben, ha a készüléked lassan, vagy egyáltalán nem veszi fel a töltést. Szervizünkben gyári minőségű alkatrészre cseréljük a régit, ami akár helyben megvárható.

A cserélendő iPhone 8 Plus dock csatlakozó

Az iPhone 8 Plus dock csatlakozója szolgál a pontos és biztonságos töltésre. A meghibásodása komoly következményekkel is járhat, ami akár alaplapi meghibásodáshoz is vezethet. Hibajele, ha a készülék dokkolóra helyezve, vagy Lightning kábelre csatlakoztatva nem veszi fel a töltést, esetenként akadozik.

A meghibásodása több okból fakadhat. Ha külső erőhatás érte a készüléket, a dock csatlakozó szalagkábele megszakadhat, ilyenkor cserélnünk kell az alkatrészt. Ha gyakran tartod a készüléket a zsebedben, az apróbb porszemek összegyűlhetnek a nyílásban és lerakódhatnak, ezzel zavarva az érintkezést. Szerviz előtt kivizsgáljuk ezt a lehetőséget és ha lehetséges, a cseréje nélkül oldjuk meg a problémát.

Az iPhone 8 Plus dock csatlakozó csere menete

Az iPhone 8 Plus dock csatlakozóját nehéz elérni, szinte az összes belső alkatrészt ki kell hozzá szerelni. A készüléket kikapcsoljuk, majd hőlégfúvó segítségével melegítjük a kijelzőjét. Ha feloldott a kötőanyag, oldalra döntjük, lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket. Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket leválasztjuk.

Az akkumulátort már 4 ragasztószalag tart a helyén, mindegyiket ki kell húznunk egyesével, ami erőteljes mozdulatokat igényel. Az akkumulátor eltávolítása után az alaplaptól szabadítjuk meg a telefont, majd a csengő hangszórótól és rezgőmotortól. Végül a dock csatlakozót távolítjuk el, majd helyére újat illesztünk. Az összeszerelés során fontos, hogy minden pontosan ugyanarra a helyre illesszünk vissza, mivel akár két csavar felcserélése is anyagi károkkal járhat.

Pro tipp

  • Az új dock csatlakozó telepítése során a kijelző pereméhez rögzített vízzáró réteg elszakad, ezért lehetőséged van új réteg felhelyezését kérni.
  • A készülékhez kapott Lightning kábel jó minőségű anyagokból készült, de több hónapos használat során elfárad, aminek következtében nem tölt a készülék. Üzletünkben gyári Apple Lightning kábelt vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10