iPhone 8 Plus ujjlenyomatszenzor csere 1,- Ft

Az iPhone 8 Plus ujjlenyomat szenzor cseréje szükséges, ha a készüléked nem veszi az ujjlenyomatodat. Szervizünkben gyári minőségű alkatrészre cseréljük a hibás szenzort, a munkafolyamat helyben megvárható.

A cserélendő iPhone 8 Plus ujjlenyomatszenzor

Az iPhone 8 Plus valószínű az utoljára kiadott Apple okostelefon, ami még Touch ID-val, azaz ujjlenyomat szenzorral rendelkezik. A technológia egyáltalán nem elavult, de a kijelző méretének növekedése kiszorítja ezt a remek funkciót. Egyetlen hátránya az alkatrésznek, hogy viszonylag könnyen sérül.

Ütődések, horzsolódások, de leginkább karcolódások során válhat érzéketlenné a Touch ID. Ilyenkor a szenzor képtelen az ujjlenyomatodat leolvasni, így nem old fel a billentyűzár. Habár nem létszükséglet a funkció a készülékben, nagyban megkönnyíti a használatát és fokozza az élvezeti faktort. Szervizünkben rövid időn belül, gyári minőségű alkatrészre cseréljük.

Az iPhone 8 Plus ujjlenyomatszenzor csere menete

Természetesen a munkafolyamat kezdete előtt megvizsgáljuk a készüléket szoftveresen is, mivel előfordulhat, hogy egy téves beállítás a működésképtelen ujjlenyomatszenzor oka. Amint kizártuk ezt a tényezőt kikapcsoljuk a készüléket, eltávolítjuk a SIM-kártyát és felnyitjuk a kijelző felől. Melegítjük, hogy a vízzáró ragasztóanyag feloldjon, majd pengetőkkel véglegesen elválasztjuk a kerettől. Összeépítés során lehetőséged van kérni a vízzáró réteg pótlását, hogy újra cseppálló legyen a készülék a kijelző felől.

Az ujjlenyomatszenzor az előlapon található, a kijelző alatt. Szalagkábelét az alaplapról lecsatlakoztatjuk, és oldalra döntjük a kijelzőt. Koncentrált hő alá vonjuk a tartó ragasztóanyagot. Éles tárgyakkal dolgozunk, amelyek könnyen karcolhatják a kijelzőt, magabiztos és tudatos mozdulatokra van szükség. Ha megüresedett a helye, új ujjlenyomatszenzort építünk be, majd nyomás alatt tartjuk, ameddig megköt. A készülék összeszerelése után tökéletesen működik az iPhone 8 Plus Touch ID.

Pro tipp

  • Egy megbízható iPhone 8 Plus tokkal elkerülheted az alkatrészek sérüléseinek nagy részét. A jobb tokok pereme megemelt, sőt létznek pénztárca alakú tokok is, amik megakadályozzák, hogy a készülék előlapja (és így a Touch ID), ne érje a földet.
  • Szerviznehézségi szint: