iPhone 8 vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben szükséges az iPhone 8 vezeték nélküli töltőtekercs cseréje, ha a készüléked vezeték nélküli töltőre helyezve nem veszi fel a töltést. A töltőtekercs a készülék hátlapjához rögzítve található, szervizünkben igyekszünk a lehető leghamarabb helyrehozni a telefonod.

A cserélendő iPhone 8 vezeték nélküli töltőtekercs (Qi)

A 2017-ben megjelentetett három új Apple készülék már vezeték nélküli töltőtekerccsel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy töltőkábel nélkül is fel tudd tölteni a készüléked. Sokan úgy gondolták, hogy csak az Apple által gyártott külső vezeték nélküli töltőjével lesz kompatibilis a készülék, de szerencsére nem, a Qi technológiát felhasználva szinte bármilyen töltő alkalmas rá.

Meghibásodása esetén a készülék a vezeték nélküli töltőre helyezve sem tölt, de kábelen keresztül igen. Mivel a töltőtekercs a hátlapra van erősítve, így cseréjéhez a készülék belső alkatrészeit el kell távolítanunk, ami hosszabb és körülményesebb folyamat. Ennek ellenére, akár egy délelőtt alatt is végzünk a cserével.

Az iPhone 8 vezeték nélküli töltőtekercs (Qi) csere menete

Ha igazolást nyert, hogy a probléma valóban a töltőtekercsben rejlik, kikapcsoljuk a telefont és kivesszük belőle a SIM-kártyát. Mivel az iPhone 8 vízálló, így a kijelző peremére egy vízzáró borítást kapott, amit meg kell olvasztanunk hőlégfúvó segítségével. A koncentrált meleg természetesen a belső alkatrészekre káros is lehet, így érdemes pontosan tudni, hogy milyen területekre kell irányítani a meleget.

Ha eltávolítottuk, a belső alkatrészekhez és fedőlapokhoz férünk hozzá. Az akkumulátor alatt négy ragasztólapka van, amit ki kell húznunk, majd eltávolítani az akkumulátort. Érdemes óvatos és finom mozdulatokkal dolgozni, a nagyobb erő hatására könnyedén eltörhetjük az alaplapon található apró lábakat is. Ha minden alkatrésztől megszabadítottuk a telefont, a hátlapról leválasztjuk a töltőtekercset és a helyére újat helyezünk. Az összeépítés alatt gondos figyelmet fordítunk arra, hogy a tengernyi miniatűr alkatrészek mindegyike jó helyre kerüljön.

Pro tipp

  • A vízzáró réteg a kijelző felnyitása során elszakad. Lehetőséged van kérni egy plusz vízzáró réteg felhelyezését, hogy továbbra is cseppálló legyen a készüléked a kijelző felől.
  • Ha vezeték nélküli töltőre helyezve nem veszi a töltést a készüléked, lehet hogy maga a kiegészítő a hibás. Üzletünkben megbízható minőségű Samsung gyári töltőállomást vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10