iPhone SE audio IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Akkor beszélhetünk a készülék audio IC meghibásodásáról, ha folyamatosan vagy időszakosan tapasztalható az iPhone SE hangerő indokolatlan csökkenése vagy némasága. Ha telefonbeszélgetés során nem hallod a beszédpartnered vagy ő nem hall a vonal másik végéről, valószínűleg az iPhone SE auido IC javítására, cseréjére van szükséged.

A cserélendő iPhone SE audio IC

Ez a javítás típus alaplapi javításnak számít, ugyanis a szóban forgó audio áramkört általában forrasztás útján javítjuk. A meghibásodás könnyedén összetéveszthető az iPhone SE hangszóró hibájával. Olykor elő is fordult már szervizünkben - más készüléktípusokkal kapcsolatban, - hogy az adott termék hibajelét egy másik szervizben rosszul ismerték fel, kicserélték a telefon hangszóróit, ez azonban nem oldotta meg a problémát.

Leginkább a beázott iPhone SE készülékek esetében jön elő ez a probléma, előfordulhat azonban fizikai sérülés következtében is. Az iphone SE audio IC cseréje vagy javítása kb. 2 - 3 óra. Fontos kiemelnünk, hogy a műveletet csak abban az esetben végezzük el, ha az ügyfél megérti, hogy szerelés közben olyan rejtett hibák is előjöhetnek, amiknek a javítása csak alaplap cserével lehetséges.

Szerelés menete

Első lépésként kikapcsoljuk a készüléket, majd a biztonsági csavarok eltávolítását követően eltávolítjuk annak hátlapját és akkumulátorát. Ezt követően kiszereljük az iPhone SE kijelzőjét és az alaplapra csatlakoztatott alkatrészeket, hogy szabadon hozzáférhetővé váljon az alaplap.

Az alaplapot - a kiszerelést követően - rögzítjük egy speciális panelbefogóval. Infra állomás és hőlégfúvó használatával a megfelelő hőfok elérése után felvágjuk és leemeljük az IC-t. A panel letakarítását követően felszereljük az új, működő alkatrészt.

Pro tipp

  • Mivel az iPhone SE audio IC javítása és cseréje rendkívül komplikált szervizfolyamat, senkinek nem ajánljuk, hogy otthon próbálkozzon meg vele, ahogyan azt sem, hogy kevésbé megbízható szervizekben javíttassák a készüléket.
  • Nehézségi szint: 10/10