iPhone SE dock csatlakozó csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone SE töltő csatlakozójának meghibásodásakor előfordulhat, hogy a készülékünk nem szinkronizálható a számítógéppel vagy laptoppal, illetve hálózatra való csatlakoztatás alkalmával az eszköz nem vesz fel töltést. Az iPhone SE dock csatlakozó cseréje általában 30 percet vesz igénybe, de ez a körülményektől függően változhat.

A cserélendő iPhone SE dock csatlakozó szalagkábel

Leggyakoribb esetben az iPhone SE beázása okozza a dock csatlakozó meghibásodását, de előfordulhat, hogy a portba ragadt szennyeződések felelősek a problémáért. Utóbbi esetben egy alapos tisztítást követően az eszköz újra tökéletesen működővé válik, rosszabb esetben viszont az iPhone SE dock csatlakozó cseréje szükséges.

Fizikai sérülések - pl.: ütődés vagy leejtés is okozhatja a dock csatlakozó meghibásodását, ezáltal a csatlakozó széle deformálódik, esetlegesen betörik. Mivel a dock csatlakozó szalagkábelén van elhelyezve a GSM antenna, a fülhallgató aljzat, valamint az iPhone SE home gomb elektronikája is, így ezek nem megfelelő működése következtében is a dock csatlakozó szalagkábel cseréje válik szükségessé.

A szervizelés menete

Miután eltávolítottuk a készülék biztonsági csavarjait és kivettük a fémházból az akkumulátort, a kijelzőt és az alaplapra csatlakoztatott egyéb alkatrészeket, hozzáférhetővé válik az iPhone SE dock csatlakozó szalagkábele.

Az alkatrész kiemelését és javítását azonban óvatosan kell elvégeznünk, hiszen ahhoz több periféria is csatlakozik, az ezeken okozott sérülések pedig komolyabb károkat is okozhatnak az eszközön.

Pro tipp

  • Szerencsésebb esetben elegendő az iPhone SE dock csatlakozójának alapos tisztítása, nem feltétlenül szükséges annak cseréje.
  • Szerelési nehézség 7/10