iPhone SE töltő IC csere 24.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék tölthetőségéért az alaplapon elhelyezett integrált áramkör (töltő IC) felel. Amennyiben ez megsérül, vagy beázás következtében meghibásodik, az iPhone SE töltő IC azonnali cseréje szükségeltetik, hiszen e nélkül a készülék nem lesz tölthető.

A cserélendő iPhone SE töltő IC

Ha azt tapasztalod, hogy a készüléked hálózatra való csatlakoztatását követően megjelenik ugyan a töltést jelző ikon, a telefon mégsem vesz fel töltést, valószínűleg az iPhone SE töltő IC cseréjét kell elvégeznünk a készülékeden. Előfordulhat az is, hogy az ikon meg sem jelenik a képernyőn, mert a készülék egyáltalán nem is ismeri fel a töltőkábelt.

A töltő IC hibája továbbá, ha adatkommunikáció során a számítógép azonosítatlan USB eszközként ismeri fel az iPhone-t, vagy egyáltalán fel sem ismeri. Ez utóbbi hibajelnek egyébként köze lehet az iPhone SE dock csatlakozójának meghibásodásához is. Amennyiben azonban a dock csatlakozó megfelelően működik, mindenképpen el kell végeznünk a töltésvezérlő integrált áramkör cseréjét. Az iPhone SE töltő IC-jének cseréje 2 -3 órás szervizelést igényel.

Szerelés menete

Az integrált áramkör javítása alaplapi szervizelést igénylő művelet, melyhez elengedhetetlen az alaplapi panel eltávolítása. Ebből kifolyólag kizárólag komoly szerviztapasztalattal rendelkezők számára ajánljuk.

Ha a biztonsági csavarokat, az akkumulátort, a kijelzőt és az egyéb alaplapra szerelt alkatrészeket eltávolítottuk, a panelt egy speciális eszközzel rögzítjük, majd addig hevítjük, míg egy finom metszéssel el nem tudjuk távolítani a meghibásodott töltésvezérlő IC-t. 

FIGYELEM! Az iPhone SE töltő IC cseréjét csak akkor hajtjuk végre, ha az ügyfél megérti, hogy szerelés közben olyan rejtett hibák is előjöhetnek, amiknek a javítása csak alaplap cserével lehetséges.

Pro tipp

  • Az iPhone SE töltő IC cseréje előtt érdemes ellenőrizni, hogy a dock csatlakozó megfelelően működik-e, ugyanis előfordulhat, hogy nem is az integrált áramkör a felelős a meghibásodásért.
  • A töltő IC cseréje különös szakértelmet igénylő alaplapi javítás, semmiképp nem ajánlott otthon nekiállni.
  • Szerviznehézségi szint: 10/10