iPhone X bekapcsoló szalagkábel csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X bekapcsoló szalagkábelének meghibásodása esetén bármilyen erősen nyomod a bekapcsoló gombot, nem reagál a készülék, illetve fényképezéskor nem képes a vakura. Szervizünkben 45 perc alatt cseréljük a meghibásodott alkatrészt.

A cserélendő iPhone X bekapcsoló szalagkábel

Az iPhone X belső alkatrészei meglepő módon kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen a vezeték nélküli töltőtekercs, ami a hangerőszabályzó gombokkal került egy szalagkábelre, de jelen esetben a bekapcsoló szalagkábel is, ami a hátoldali duplakamerák vakujával kapcsolódik össze.

Ez azt jelenti, hogy a bekapcsoló szalagkábelének meghibásodását nem csak a beragadó, vagy épp teljesen érzéketlen bekapcsoló gomb jelzi, hanem a vaku hiánya is. Ezt legkönnyebben úgy derítheted ki, ha a képernyő tetejéről lehúzod a legördülő menüt, és ráböksz az elemlámpa ikonra. Ha nem ad fényt a készülék, hozd el szervizünkbe, ahol 45 perc alatt ültetünk gyári minőségű alkatrészt a régi meghibásodott helyére. Természetesen abban az esetben is a bekapcsoló szalagkábelt kell cserélnünk, ha a bekapcsoló gomb működőképes, azonban a vaku nem üzemel.

iphone x bekapcsoló

Az iPhone X bekapcsoló szalagkábel csere menete

Ha otthon szeretnéd magad cserélni az alkatrészt, azt ajánljuk, ne próbáld meg. A bekapcsoló szalagkábel a készülék egyik legnehezebben elérhető alkatrésze, amelyet a készülék teljes szétszerelésével érhetünk csak el. Az iPhone X OLED kijelzője épp olyan ragasztást kapott, mint az iPhone 8 és iPhone 8 Plus kijelzője, csak éppen sokkal sérülékenyebb. Sok praktika létezik a ragasztóanyag feloldására, kevésbé felszerelt szervizekben egy egyszerű hajszárítóval végzik a feladatot, mi szívesebben maradunk az erre a célra kifejlesztett melegítőpadnál, ami leginkább megkíméli a készülék belső alkatrészeit, és egyenletesen melegíti a kijelző minden oldalát.

A leválasztott kijelzőt oldalra döntjük, és mielőtt a telefon belsejébe nyúlnánk, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor szalagkábelét. Ezután finom mozdulatokkal az előlapi panelből érkező Touch és LCD szalagkábeleket választjuk le, kiemelten ügyelve arra, nehogy sérüljenek, mivel cserélni őket nem lehet, így bármilyen sérülés esetén az egész kijelzőt cserélnünk kellene. Egy új kijelző ára pedig megegyezik egy középkategóriás telefon árával.

Ha a kijelzőt eltávolítottuk a további belső alkatrészeket kell egyesével kiemelnünk, mivel a szalagkábel az alaplap és akkumulátor alatt halad el, így azoktól is meg kell szabadítanunk a készüléket. Habár erős kényszert érzünk arra, hogy az akkumulátort rögzítő 4 ragasztót erőből kihúzzuk, sajnos a visszacsapódó kéz egyáltalán nem tenne jót az akkumulátor mellett szorosan elhelyezkedő alaplapnak. Miután lecsupaszítottuk a készüléket, helyére illesztjük az új bekapcsoló szalagkábelt, összeépítjük, majd leteszteljük.

Pro tipp

  • Az acél iPhone X ház erős tartású és minőségi, tartós anyag. Hosszú távon azonban az sem tudja elviselni a folyamatos ütődéseket, horzsolásokat, így egy nagyobb koccanás esetén egyszerűen betörhet a készülék bekapcsoló gombja is. Ezt a kellemetlenséget elkerülheted egy törésálló iPhone X tok beszerzésével.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10