iPhone X beszédhangszóró csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X beszédhangszóró cseréjét javasoljuk, ha a telefonhívások során, a beszélgetőpartnered hangjának minősége az elmúlt időszakban sokat romlott. A szerviz ideje összesen 30 percet vesz igénybe, ami üzletünkben egy forró kávé elfogyasztása mellett megvárható.

A cserélendő iPhone X beszédhangszóró

Biztosan észrevetted már, amikor lejátszol egy zenét a telefonodon, hogy sokkal hangosabb hangerőn szól, mint telefonálás során a beszélgetőpartner hangja, akár maximum hangerőre tekerve. Ez azért van, mert a készülékedben két darab hangszóró található. 

A beszédhangszóró hibájára abban az esetben gyanakodj, ha telefonálás során produkálja a készülék a fent említett hibajeleket. Ahhoz, hogy bemérd a problémás alkatrészt, indíts telefonhívást kihangosítva (ilyenkor a készülék a csengő hangszóróját használja), vagy csatlakoztasd hozzá az EarPods-ot. Ha tiszta a hang, kiszűrted a problémát. Azért is érdemes erről meggyőződnöd, mivel a hibajel akár komolyabb alaplapi problémára is utalhat. Szervizünkben 30 perc alatt építünk új, gyári minőségű beszédhangszórót a készülékedbe.

iphone x beszéd

Az iPhone X beszédhangszóró csere menete

A beszédhangszóró elhelyezkedése változott, az iPhone X esetében már nem a házba, hanem a Super–AMOLED kijelzőre építették rá. Ha nem változtatnak az elhelyezkedésén, nem fér el a TrueDepth kamera rendszer. Egy iPhone esetében a kijelző eltávolítását célszerszámok és kellő hozzáértés nélkül, gyakorlatilag nem lehet törés mentesen elvégezni. Szervizünkben erre a célra gyártott gépekkel és eszközökkel dolgozunk, tapasztalt kollégáink nagy szakértelemmel javítják a készülékeket.

A készüléket melegítőpadon a ragasztó olvadáspontjáig hevítjük, majd leválasztjuk. Összesen három szalagkábel kapcsolja össze az OLED kijelzőt az alaplappal, ebből az egyik a hangszóróé, a másik kettő pedig a Touch és LCD működését biztosítja. A szalagkábelek vékony és sérülékeny alkatrészek, ráadásul pótolni őket nem lehet, csak az előlap cseréjével orvosolható a probléma. Sajnos számos alkalommal tapasztaljuk, a felhasználók előzetesen nem mérik fel a készülékük szerelése alatt okozható károkat, így bátrabban állnak neki az egyébként rendkívül bonyolult javításnak. Az otthon javított telefonok többsége szervizünkben köt ki, csak épp a beszédhangszóró mellett, az iPhone X kijelző cseréjét is el kell végeznünk. A két alkatrész cseréjének költsége pedig az egekbe rúghat. Az eltávolított kijelző hátoldalán található a beszédhangszóró, amit leszerelünk, majd újat illesztünk a helyére.

Pro tipp

  • A beszédhangszóró némaságát akár egy „hard reset” is megoldhatja. Ehhez nyomd egyszerre a hangerőcsökkentő gombot és a bekapcsoló gombot addig, ameddig a készülék újraindul és megjelenik az Apple logó.
  • Nagyobb és tömör falak között a hálózati jel erőssége csökkenhet, ez főkét régi típusú társasházak esetében fordul elő. Indíts telefonhívást szabadtéren, mielőtt problémára gyanakodnál.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10