iPhone X csengő hangszóró csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X csengő hangszórójának cseréje szükséges, ha a készüléked multimédia tartalmak lejátszása során nem ad tiszta hangot. Szervizünkben gyári minőségű alkatrésszel pótoljuk a régi meghibásodott csengő hangszórót.

A cserélendő iPhone X csengő hangszóró

A csengő hangszóró szolgáltatja a multimédia tartalmak lejátszása során megszólalt hangokat, de telefonhívások során, kicsengéskor is ez az alkatrész jelzi a bejövő hívást. Meghibásodására akkor is gyanakodj, ha különböző játékok, vagy épp Youtube videók lejátszásakor tapasztalod a fent említett hibajelek.

A hangszórók sérülhetnek és porosodhatnak is. Úgy kell elképzelned az alkatrészt, mint a „rendes” hangfalakban található hangszórókat. Membrán kelti a rezgéseket, ha ez megszakad, egyáltalán nem szól a telefon. Gyakran hordod a zsebedben a készüléked, vagy homokos tengerparton használtad? Az apróbb porszemek bejuthattak a nyílásokon keresztül a csengő hangszóróba, amik zavarhatják a tiszta hangzást. Szervizünkben kollégáink kivizsgálják a készüléket és ha szükséges, cserélik a hibás alkatrészt.

iphone x csengő_1

Az iPhone X csengő hangszóró csere menete

Azt hinné az ember, hogy az iPhone X külső megjelenésében hozott nagy újdonságot, de ez nem feltétlenül igaz. A telefon belső felépítése legalább ugyanannyira eltér az előző generációs Apple telefonoktól. A szerelésbe csak akkor szabad belevágni, hogyha pontosan ismered a készülék hardveres újításait.

Az iPhone X-et melegítőpadra helyezzük, ahol kellő hőmérsékletre melegítjük a ragasztójának megolvadásáig. Ezt a lépést kihagyva, a kijelző eltávolítása során eltörne, vagy megrepedne, ennek korrekciója pedig súlyos összegekbe kerülne. Oldalra döntve a kijelzőt nem csatlakoztatjuk le, első lépésben az akkumulátort választjuk le az alaplapról az esetleges kisüléseket megelőzve. A csengő hangszóró szerencsés helyen fekszik, eltávolításához nem szükséges további perifériákat kiemelni. A gyári minőségű csengőhangszóró telepítése után nagy figyelemmel építjük vissza a készüléket, figyelve arra, hogy a legapróbb csavarig minden a helyére kerüljön.

Pro tipp

  • A készülékben egy másik, úgynevezett beszédhangszóró is helyet kapott. Ne téveszd össze a két hangszórót, ennek meghibásodására abban az esetben gyanakodj, ha a telefonáláskor a beszélgetőpartnered hangjának minősége romlott, vagy oldalra döntve a készüléket, sztereó módban tapasztalsz változásokat.
  • Egy iPhone szerelése sem könnyű dolog, az iPhone X esetében ez hatványozottan igaz. Érdemes hozzáértő szerviztechnikusokra bízni a munkát.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10