iPhone X dock csatlakozó csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X dock csatlakozóját is érheti meghibásodás. Ha a készüléked nem veszi a töltést, vagy nem szinkronizál, vagy időszakosan veszi, feltehetőleg erről van szó. Szervizünkben megvizsgáljuk a probléma okát, és ha szükséges, cseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő iPhone X dock csatlakozó

Az iPhone X töltéssel kapcsolatos problémáiért számos alkatrész okolható, ezért csak egy alapos vizsgálat során deríthető ki a hiba pontos oka. Ha a készülékedet töltőre csatlakoztatod, és csak akkor jelenik meg a töltőikon a kijelzőn, ha forgatod a kábelt, valószínűleg a töltőkábel kontaktos, vagy a dock csatlakozó lábai nem érintkeznek megfelelően. Üzletünkben eredeti Apple gyári Lightning kábelt vásárolhatsz. Ha az iPhone X váratlanul kikapcsol, akár akkumulátor, de alaplapi problémára is gyanakodhatsz.

Ha a fent említett alkatrészek megfelelően működnek, valószínűsíthetően a dock csatlakozó a hibás. Többen nem gondolnának rá, de gyakori esetben gyermeki probléma miatt nem tölt a készülék, egészen egyszerűen a dock csatlakozó bekoszolódik és a lerakódott szennyeződések gátolják az érintkezést a töltőkábel és csatlakozó között. Egy másik készülék vakujával világíts be a nyílásba, így akár magad is észreveheted. Természetesen ilyenkor sem szabad otthon egy fogpiszkálóval nekilátni, könnyen elhajolhatnak a dock csatlakozó lábai, melyek a megfelelő érintkezésért felelősek. Ha a dock csatlakozó a készülék ház elhajlások következtében esetlegesen megszakadt, cserélnünk kell. Szervizünkben gyári minőségű iPhone X dock csatlakozóra cseréljük a régit.

iphone x dock2

Az iPhone X dock csatlakozó csere menete

A cseréhez le kell választanunk az iPhone X kijelzőjét, ami értelemszerűen rendkívül erősen tapad a készülék pereméhez. Az OLED panel vékony és könnyen törik, ráadásul sokkal drágább, mint az eddigi LCD – IPS panelek. A ragasztóanyag melegítésére mi fűthető padot használunk. Ennek segítségével egyenletesen tudjuk melegíteni a kijelző teljes felületét, ami kockázatmentes, ellentétben a sok szervizben alkalmazott hajszárítóval, vagy kézi hőlégfúvóval.

Az akkumulátort lecsatlakoztatjuk az alaplapról, ezt minden szervizelés során legelső lépésben megtesszük, nehogy zárlatot okozzunk a készülékben. A dock csatlakozó eltávolításához ki kell emelnünk a csengő hangszórót, vibramotort (más néven Taptic Engine-t), és az akkumulátort is. Ezek közül az akkumulátornak ragasztócsíkokkal biztosított a tapadása, amiket ki kell húznunk két irányba alóla. Precíz és ügyes kezekre van szükség, egy-egy erősebb rántás, vagy rossz mozdulat következtében akár az alaplapban is javíthatatlan kár keletkezhet. Az akkumulátor alatt végighúzódó szalagkábel és dock csatlakozó ezután eltávolítható.

Pro tipp

  • Ha a készüléked váratlanul lefagy, esetleg minden előjel nélkül kikapcsol, végezz el egy „hard resetet”. Ehhez tartsd lenyomva addig a bekapcsoló-, illetve hangerő csökkentő gombokat, ameddig a készüléked újraindul és megjelenik rajta az Apple logója.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10