iPhone X TrueDepth kamera szenzor csere 59.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X előlapi kamerájának meghibásodására számos jel utal. Ha a készített szelfik homályosak, képtelen a kamera fókuszálni. Ha sötét foltokkal borítottak, az alkatrész porosodott. Szervizünkben gyári minőségű kamerát építünk a régi helyére, a munkafolyamat hossza 30 perc.

A cserélendő iPhone X TrueDepth kamera szenzor

Az iPhone X előlapi kamerájának meghibásodásának következtében nem csak elvágod magad a legújabb technológiai csodától, de a legemlékezetesebb pillanataidat sem fogod tudni megörökíteni. Hogy szűrheted ki a kamera meghibásodását? Az elkészült szelfik minőségén. Ha homályosak, foltosak, apró fekete foltokkal borítottak, vagy egyszerűen a kamera alkalmazást megnyitva sötét kép fogad, azonosítottad a hibát. Ugyanakkor az alkatrész cseréje nem mindig oldja meg a hibát. Lehet, hogy szoftveres eredetű, ilyenkor a szoftveres frissítést kell elvégeznünk. 

Az iPhone X előlapi kamerája egy szalagkábelen helyezkedik el a Face ID funkciót biztosító szenzorokkal. Ha a kamera tökéletesen működik, de az iPhone nem ismeri fel az arcod, szintén itt kell keresnünk a hibát. Kollégáink sok száz készüléket szereltek már, az iPhone X előlapi kamera cseréjét gyakorlatilag kockázatmentesen, fél óra alatt el tudják végezni.

iphone x truedepht

iPhone X TrueDepth kamera szenzor csere

Bármennyire is feszegeted, a kijelző nem mozdul el a készülék peremétől. Ez nem csak a dock csatlakozó melletti két csavarnak köszönhető, az Apple erős ragasztóanyaggal vonta körbe a készülék kijelzőjét. Eltávolításához ezt a ragasztóanyagot is fel kell oldanunk, amire egyetlen lehetőségünk a melegítése. Természetesen szervizünkben nem otthoni megoldásokkal dolgozunk, melegíteni sem hajszárítóval fogunk, hanem fűtőpaddal, így megkíméljük a feleslegesen erős hőtől a belső alkatrészeket.

Az iPhone X kijelzőjét oldalra döntve, lecsatlakoztatjuk az akkumulátor csatlakozóját az alaplapról. Az előlapi kamera és a Face ID szenzorok egy szalagkábelen helyezkednek el, ebből fakadóan bármelyik alkatrész sérül, együtt kell őket cserélnünk. A szerelést ráadásul nehezíti, hogy a szalagkábel csatlakozója az akkumulátor alatt húzódik végig, így cseréjéhez azt is el kell távolítanunk. Az erősen tartó ragasztólapkákat ki kell húznunk alóla. Az iPhone X helykihasználása jobb, mint az Apple Watchnak, ebből fakadóan rendkívül zsúfolt a készülék belseje. Az akkumulátor eltávolítása után viszonylag szabad az út, helyére kerülhet az új, gyári minőségű TrueDepth kamera szenzor.

Pro tipp