iPhone X hátlap csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Sürgősen cserére szorul az iPhone X hátlapja, ha erősen karcosodott, illetve megtört. Habár a probléma esztétikai szempontból sem előnyös, de meghatározóbb, hogy nagyban csökkenti a készüléked értékét, ráadásul az ujjaidat is megvághatja egy törött hátlap. Szervizünkben 90 perc alatt cseréljük a hátlapot.

A cserélendő iPhone X hátlap

Az Apple az iPhone X bemutatásával visszahozta a régóta várt üvegborítású hátlapot. A megváltozott külső valóban prémium, sőt luxus érzetet sugall, azonban legalább annyi hátránya van, mint előnye. Az üveg hátlap rendkívül könnyen sérül, szinte bármi kárt tehet benne. Kulcsok, aprópénz, vagy bármilyen érdesebb felületű tárgy, amely súrolhatja és idővel kikezdheti a készüléket. Kijelenthetjük, a nap minden percében veszély fenyegeti. Emellett jobban csúszik, séta közben merészebb használni. Egy karc- és ütésálló UAG tokkal sokat javíthatsz a készüléked túlélési esélyein, de ha már megtörtént a baj és sérült a telefon, érdemes minél előbb elhoznod egy hátlap cserére.

Többen félnek a telefonjuk szervizelésétől, sajnos jogosan. Nem ritka, hogy silányabb alkatrésszel pótolják a régit, ami minőségben meg sem közelíti az eredeti alkatrészt. Szervizünkben kiemelten figyelünk arra, hogy csakis olyan gyári minőségű alkatrészekkel dolgozzunk, amelyek elérik az elvárt minőséget. A hátlap cseréje 90 percet vesz igénybe.

iphone x hátlap

Az iPhone X hátlap csere menete

Elsőre talán egyszerűnek tűnhet, de egy iPhone esetében a hátlap cseréje a legnehezebb munkafolyamatok közé tartozik, mivel jóformán minden alkatrészt el kell távolítani a készülékből a szerelés során. Kezdve az erősen rögzített és ragasztott kijelzővel, aminek eltávolításához szükséges melegítenünk a telefont. Erre a munkafolyamatra mi a legmegfelelőbb eszköznek a melegítőpadot tartjuk, aminek segítségével egyenletesen az egész előlapot fel tudjuk melegíteni a ragasztó olvadáspontjáig.

A kijelzőt oldalra döntjük, majd az akkumulátor csatlakozóját leválasztjuk az alaplapról. Az iPhone X OLED kijelzőből érkező Touch és LCD csatlakozókat szintén lecsatlakoztatjuk ügyelve arra, hogy közben ne sérüljenek a vékony alkatrészek. A kijelző szalagkábeleit nem lehet cserélni! Ez azt jelenti, hogy sérülésük esetén az iPhone X OLED kijelzőjét is cserélni kell, aminek az ára rémisztő magasságokba rúghat.

Hasonló precizitással és hozzáértéssel kell ezután eltávolítani az előzőleg lecsatlakoztatott akkumulátort, kettéhajtott alaplapot, csengő hangszórót, vibramotort és dock csatlakozót és a vezeték nélküli töltőtekercset. A munkafolyamat ráadásul így sem zárult be, a hátlapot szét kell választani a háztól, melegítéssel. A hő hatására és a szétválasztás közbeni erő kifejtésének hatására a ház deformálódhat, ami szintén súlyos anyagi következményekkel jár. Ha sikerült a munkafolyamat, össze kell szerelni a készüléket. Minden egyes elemet, csavart, a legapróbb helyre illeszteni, mégpedig pontosan úgy, ahogy az Apple annak idején belezsúfolta.

Pro tipp

  • Az iPhone X hátlap cseréje elképesztően bonyolult munkafolyamat, amelyet csak azoknak ajánlunk elvégezni, akik minden porcikáját ismerik a készüléknek.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10