iPhone X kamera lencse csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone X kamera lencse cseréje szükséges, ha szabad szemmel jól látható karcok, horzsolódások borítják. Ha az alkatrész minőségének állapota befolyásolja az elkészült képek minőségét, érdemes minél hamarabb szervizünkbe hoznod a készüléked, ahol 60 perc alatt cseréljük a kamera lencsét.

A cserélendő iPhone X kamera lencse

Az iPhone X hátoldali kamerája előtt található lencse egyfajta védőréteget képez a kamerának, így esetleges ütődéskor nem maga az alkatrész fog sérülni, hanem az alkatrészt védő lencse. Ennél fogva a meghibásodását könnyen, szabad szemmel is kiszűrheted.

Habár a kamera lencséjének tökéletes állapota nem létszükséglet a készüléked számára, karcolódása, horzsolódása rengeteg kellemetlenséggel jár. A készített fényképeken, videókon homályos, sötét foltok jelennek meg, esetenként a kamera képtelen fókuszálni. A kamera lencse esetében érdemes a legjobb szervizt választani, hiszen cseréjéhez az egész készüléket szét kell szerelni, és újra összeépíteni. Tapasztalt kezekre és erre a célra gyártott szerszámokra és gépekre van szükség. Annak ellenére, hogy a csere folyamata bonyolult, szerviztechnikus kollégáink 60 perc alatt végezni tudnak vele.

iphone x kamera lencse csere

Az iPhone X kamera lencse csere menete

Ahogy magad is láthatod, a kamera lencse a hátlapra van építve. Ahhoz, hogy kiszabadítsuk a régit, nem elég minden alkatrész kipakolni a készülékből, még az iPhone X üvegborítású hátlapját és acél házát is szét kell választani. A kijelzőtől kezdődően szereljük a készüléket, amit melegítőpadon tartunk a magabiztos tartást nyújtó ragasztóanyag felolvadásáig. A Samsung által gyártott Super-AMOLED kijelző előállítási költsége rendkívül drága, a melegítés hatására könnyebben törik, pótlása sokkal többe kerül, mint az egyszerű kamera lencse cseréje.

Ha sikerrel eltávolítottuk, akkor férünk hozzá a belső alkatrészekhez. Minden szerelés során leválasztjuk az akkumulátor szalagkábelét az alaplapról. Ezt a kötelező eljárást sajnos több helyen nem tartják be, pedig enélkül kisülhet a telefon. Az Apple az iPhone X belsejét zsúfolásig megtöltötte, látszik rajta, hogy minden négyzet-milliméterre szükség volt az összeszerelésnél. Ugyanilyen pontossággal kell szétszerelni a telefont, ismerni kell minden csavarnak a helyzetét, a kettéhajtott alaplap sérülékeny részeit, hiszen ha rossz helyen fogjuk meg, letörhetjük a lábait, ami javíthatatlan károkat okoz. Hasonlóan a kijelzőhöz, melegítés alá vonjuk az üvegborítású hátlapot, majd elválasztjuk a háztól. A kamera lencsét csak ekkor tudjuk cserélni.

Pro tipp

  • Szervizünkben megfordult már olyan ügyfél, aki a bevezetőben felsorolt hibajeleket tapasztalta. Elvitte egy ismeretlen szervizbe a telefonját, ahol nem a lencsét, hanem a hátlapi kameráját cserélték ki. Mondanunk sem kell, a problémája nem oldódott meg ezzel. Minden esetben ki kell vizsgálni a készüléket, majd miután a pontos hibásodást megállapítottuk szabad csak elvégezni a cserét.
  • A kamera lencséje könnyen sérül, ugyanakkor egyszerű megvédeni. Egyik lehetőség olyan ütésálló iPhone X tokot kell vásárolni, amelynek megemelt pereme miatt, egy esetleges ejtés során az éri elsőre a földet és nem a készülék kitüremkedő kamerája. Másrészt vásárolhatsz a lencsére külön lencsevédő üvegfóliát, amely felfogja az ütéseket és megkímél több tízezer forintnyi anyag kártól.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10