iPhone X vibramotor csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben ajánlott az iPhone X vibramotor cseréje, ha a készülék nem ad rezgő jelzést. Szervizünkben 30 perc alatt gyári minőségű alkatrészre cseréljük az iPhone X vibramotorját.

A cserélendő iPhone X vibramotor

Az iPhone X-ben található Taptic Engine szolgáltatja a készüléked rezgését. Mikor gyanakodhatsz a meghibásodására? Ha a némító gomb lenyomását követően nem rezzen a készülék, ha bejövő hívásokkor néma módban sem jelez rezgéssel, vagy épp a kijelzőre erősebb nyomást mérve, a 3D Touch funkciót kihasználva sem küld visszajelzést.

Szerviz előtt érdemes szoftveresen megvizsgálni a készüléket, az esetek nagy százalékában egy véletlen beállításnak köszönhető a probléma. Ezt iOS 11 alatt a Beállítások menüben, a Hangok és haptikus menüpontban találod. Ha minden beállítás megfelelő, valószínűsíthetően elektronikai kár keletkezett az alkatrészben. Üzletünkben az eredeti Apple alkatrésszel tökéletesen megegyező minőségű vibramotorral pótoljuk a régit.

Az iPhone X vibramotor csere menete

Mivel a belső alkatrészek zöme az iPhone X hátlapjához van építve, így a kijelzője felől kell megközelítenünk azokat. Ahogy észreveheted, erősen és magabiztosan illeszkedik a kijelző a házhoz, ezt az Apple nem csak csavarokkal, hanem erős ragasztóanyag felhasználásával érte el, ami a vízállóságért is felel. A ragasztóanyagot melegítőpad segítségével olvadáspontig melegítjük. Több szervizben nem megfelelő szerszámokkal és műszerekkel dolgoznak, hajlamosak túlmelegíteni a készüléket, ami árt a belső alkatrészeknek. A nem kellő rutinnal rendelkező szervizek, a nem megfelelő eszközöket használva, nagyobb kárt tehetnek, jelen esetben a kijelzőben, aminek a költsége rémisztően magas. Emiatt is ajánljuk azt, hogy olyan szervizeket keressenek meg, ahol nagyobb kapacitás van.

iphone x vibramotor_jobb3

Az iPhone X-be került OLED kijelző több szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz (Touch, LCD),  amik rendkívül könnyedén sérülnek, azonban addig tilos lecsatlakoztatni őket, ameddig az akkumulátor csatlakozót le nem kötöttük az alaplapról. Az említett szalagkábelek egy apróbb túlfeszítés során is elszakadhatnak, megtörhetnek, ami következtében az egész kijelzőt cserélnünk kell. Nagyon gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor nem a szalagkábel törik meg, hanem a kevésbé tapasztalt szervizesek az alaplapról tolják le véletlenül kondenzátorokat. Ha valaki ezt nem veszi észre, mert nem ért az alaplapokhoz, az bármennyi kijelzőt cserélhet, nem fog megoldódni.

A Samsung gyártotta OLED panel költsége rendkívül drága, sokkal többe kerül a cseréje, mint a vibramotornak. A kijelzőt leválasztva viszonylag szabad utunk van az említett alkatrészhez. A már lecsatlakoztatott akkumulátort, csengőhangszórót kell eltávolítanunk, végül pedig a meghibásodott vibramotort. Ezt elolvasva látható, hogy mennyi alkatrész mozgatása, kiszerelése szükséges ahhoz, hogy az iPhone X vibramotort kicseréljük, ezért erősen ajánlott olyan szakemberekhez fordulni, akik kezében benne van a rutin, és minimális hibaszázalékkal tudnak dolgozni.

Pro tipp

  • Az Ebay-ről és egyéb honlapokról olcsóbban hozzá lehet jutni alkatrészekhez, de ezek minősége közel sem éri el az Apple-től elvárt és megszokott szintet.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10