iPad mini 4 akkumulátor csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPad mini 4 akkumulátor cseréje javasolt, ha a készüléked túl gyorsan lemerül, esetleg minden előjel nélkül váratlanul kikapcsol, újraindul, legrosszabb esetben el sem indul. Ha gyors és megbízható szervizt keresel, ahol minőségi alkatrészt építenek a készülékedbe, válassz minket!

A cserélendő iPad mini 4 akkumulátor

Érdekessége a készüléknek, hogy az eggyel előbbi generációs iPad mini 3-hoz képest, kisebb akkumulátort építettek bele. Amíg az 6471 mAh-t számolt, addig ez csak 5124 mAh-ig pörög. Ez egyébként nincs hatással az üzemidőre, nagyjából ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani, mint előző társa, erőteljes használat mellett, akár 10 órán keresztül is használhatjuk.

Meghibásodásának okai leginkább az akkumulátorokra jellemző 2 éves élettartamnak köszönhető, az Apple 1000 ciklust ígér, azaz 1000 alkalommal merítheted le és töltheted fel teljesen az akkumulátort, erejének romlása nélkül. Ezután használattól függetlenül, kevésbé bírja majd, gyakrabban merül, rosszabb esetben púposodik. Mivel a púposodás felnyomhatja a hátlapot, így cseréjét nem szabad halogatnod!

Az iPad mini 4 akkumulátor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, ha hálózatra alkalmas az eszköz, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Az iPad mini 4 6,1 mm vékony, ami kiemelkedik a tabletek piacán. A vékonyság ellenére az összeépítése stabil és profi, nehéz a bontása, az alkatrészei pedig sérülékenyek, így javítás közben könnyedén károkat is okozhatsz benne.

Hőlégfúvó segítségével feloldjuk a képernyő alatt található ragasztóanyagot, aminek következtében kevésbé tartja majd magát a kerethez. Ekkor pengetőkkel aláékelve megpróbáljuk elválasztani a kerettől, majd tapadókorong segítségével feszítjük tovább.

Mielőtt teljesen elválasztanánk a kijelzőt, lecsatlakoztatjuk a flexet, így férünk hozzá teljesen a belső alkatrészekhez. Az akkumulátor cseréjéhez sajnos szükséges eltávolítanunk az alaplapot is, így az arra csatlakozó szalagkábeleket mind el kell távolítanunk, és kiemelni a nem közvetlenül ráépített alkatrészeket, mint például az előlapi kamerát. Ha a tartócsavarokat és fedőpaneleket is eltávolítottuk kiemelhetjük az alaplapot.

Oldalról felfeszítjük az akkumulátort, amit erős ragasztóanyag tart, ezért ha szükséges felmelegítjük, hogy feloldjon. Újra cseréljük, és visszaépítjük az alaplapot a készülékbe, majd a képernyőjét is visszaépítjük. A szerviz végén leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Az iPad mini 4 összetett szerkezet, melynek javítását otthon nem szabad elkezdeni. A kevéssé hozzáértő kezek csak még nagyobb problémát okoznak.
  • Külső akkumulátor töltővel akár megduplázhatod a készüléked üzemidejét!
  • Szerviznehézségi szint: 8/10