Szoftverfrissítés 5.000,- Ft Minden megkezdett 30 perc - 5.000 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A különböző készülékek szoftverfrissítése rutinfeladatnak mondható szervizünkben. Túlzás nélkül állíthatjuk, az elmúlt évek során több ezer készüléken frissítettünk már szoftvert, így a legtöbb márkában elegendő tapasztalatot gyűjtöttünk.

Androidon és iOS-on is két fajta opció létezik

  • Szoftver visszaállítás – Mindent letöröl, alapjaiból építi újra a rendszert
  • Szoftverfrissítés – Meglévő rendszerre telepít kisebb-nagyobb frissítést

Szoftveres visszaállítás

Ehhez a munkafolyamathoz számítógépre kell csatlakoztatni a készüléket. Minden gyártónak külön-külön van egy erre (is) specializálódott programja, amit adott esetben szükséges használni. (Apple - iTunes, Samsung - Kies, Sony - Sony PC Companion)

A szerviz során minden adat letörlődik a készülékről, ezért lehetőséged van biztonsági mentést kérni. Ilyenkor a különböző személyes adatokat (képeket, videókat, jegyzeteket, névjegyzéket, stb.) lementjük a készülékről. A szoftveres visszaállítás befejeztével ezeket az adatokat felmásoljuk a telefonra, így semmit sem fogsz elveszíteni.

Ugyanakkor kiemelendő: előfordulhat, hogy a probléma oka egy alkalmazás helytelen beállításában rejtőzik. Az adatok visszamentése során automatikusan ez a beállítás is visszakerül az új rendszerbe, tehát nem oldódik meg a probléma. Ilyenkor ki kell szűrni a pontos hibát, majd egyesével és különböző programok segítségével kell átmenteni azokat a fájlokat, amelyekre igényt tart az ügyfél.

Szoftverfrissítés

A szoftverfrissítés leggyakoribb oka, a különböző operációs rendszerekhez kiadott kisebb-nagyobb frissítések feltelepítése. Ezek általában egy újabb készülék megjelenéséhez köthetők, de megszaporodnak akkor is, ha teljesen új verziót adtak ki az iOS-ból vagy Androidból. A friss rendszereket utólagosan foltozni kell a különböző biztonsági rések, vagy épp optimalizációs beállítások miatt.

Előfordulhat, hogy a készülék hosszas használat során zavaróan belassul, vagy épp különböző alkalmazások használata közben lefagy és kikapcsol. Ezekben az esetekben egy vérfrissítés nagyon jót tehet a készüléknek. Jó eséllyel egy szoftverfrissítés után eredeti gyorsaságával kapod vissza a telefonod.

Kockázatok

Mindenképpen ajánlott a szoftverfrissítéshez egy betonbiztos hálózati kapcsolat, és egy gyors átvitelre képes adattározó, ami elraktározza a biztonsági mentés fájlait. Szervizünkben erre természetesen nagy figyelmet fordítunk, több terrányi adatot befogadó képes adattározókkal dolgozunk, internet elérésünk pedig megbízható és állandó.

Előfordulhat különböző frissítések során, hogy rejtett meghibásodásokat találunk. Erre leggyakoribb példa, ha a készülék hálózati modulja nem működik megfelelően. Ilyenkor nem végezhető el a frissítés, erről jelzést ad az adott program. Szervizünkben az ügyfél tájékoztatása után orvosoljuk a hibát és frissítjük a készüléket.

A szoftverfrissítés minden megkezdett félórája 5000 forintba kerül.