Vízzáró ragasztó pótlása 3.000,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A vízzáró réteg pótlása legalább olyan létfontosságú lépés a telefonod szerelésének végeztével, mint az, hogy minden alkatrészt a pontos helyére illesszünk vissza. Az iPhone 6s/6s Plus és iPhone 7/7 Plus készülékek már gyári vízzáró réteggel rendelkeznek, ami a kijelző leszerelése során sajnos minden esetben elszakad. Ha kéred a vízzáró réteg pótlását, a készüléked kijelzője mellett nem fog beszivárogni víz.

Mikor szükséges a vízzáró réteg pótlása?

Abban az esetben érdemes kérni a vízzáró réteg pótlását, ha iPhone 6s/6s Plus, illetve iPhone 7/7 Plus készüléket hozol javítani, ugyanis ezek a telefonok kapták meg a IP 67-es besorolást, ezzel együtt pedig ezt a plusz réteget. Kattints a cikkünkre, ha mélyebb tudásra vágysz a témával kapcsolatban, és érdekel mit jelentenek pontosan az IP számok.

A gumírozott réteg a kijelző peremén húzódik végig, aminek köszönhetően az apróbb porszemek és vízcseppek sem tudnak áthaladni a készülék belsejébe. Szervizelés kezdetén, a kijelző eltávolítása során a gyárilag beépített vízzáró réteg elszakad. Ebből kifolyólag, újraépítés után a készülék elveszíti a kijelző perem felőli vízállóságát, azaz nagyobb valószínűséggel ázhat be a peremén keresztül. Eddig sajnos nem volt lehetőség senki számára ezt a réteget pótolni, de most itt a lehetőség ezt a rendkívül hasznos kiegészítőt pótolni. Ha a vízzáró réteg pótlását kéred, csökkented az esélyét a beázásnak. Alap esetben ez a réteg nem kerül beépítésre szervizelés során, felár ellenében viszont kérheted szervizpontjainkban.

A vízzáró réteg pótlásának folyamata

Szerencsére a vízzáró réteg pótlása egyáltalán nem hosszú folyamat, maximum 1-2 perccel növeli a szerviz idejét. Miután a készüléket szétszereltük és elvégeztük rajta a szükséges javításokat, a kijelző peremét körberagasztjuk a vízzáró réteggel. Ezután a kijelzőt a helyére pattintjuk, és rögzítjük a zárócsavarokat is. A vízzáró réteg egyből megköt, így nincs száradási idő. 

Pro tipp

  • Érdemes vízálló tokkal felszerelned a készüléked, ha tengerpartra, vagy párás környezetbe viszed. A legjobb vízálló iPhone tokok nem csak kizárják a porosodás és beázás veszélyét, de az ujjlenyomatodat kis kifogástalanul átengedik! 
  • Beázás során a készüléked egy ultrahangos tisztításon esik át. Minél hamarabb hozod be a készüléked a szervizünkbe, annál nagyobb eséllyel tudjuk azt megmenteni.