11 tipp, a gyorsabb iMessage csevegéshez

2022.06.29 0 hozzászólás 2848 olvasás
11 tipp, a gyorsabb iMessage csevegéshez

Rengeteg funkció létezik, melyet egyetlen érintéssel működésre bírhatunk és gyorsabbá, kényelmesebbé teheti a csevegést családtagjainkkal, barátainkkal. Ezen felül érintés és érintés között is van különbség, ugyanis koránt sem mindegy, hogy hosszan tartó nyomást vagy egyetlen koppintást gyakorlunk a készülék kijelzőjén, esetleg valamilyen irányba csúsztatjuk azt.

1. Húzz a kereséshez

Ahogyan a Home képernyő esetében megjeleníthetjük az iPhone Spotlight keresőjét, úgy hívhatjuk elő a postaládánkban tárolt üzenetek közti kereső alkalmazást is. A képernyő felső részétől lefelé húzva ujjunkat máris megjelenik a keresőfelület, melybe begépelhetjük a keresett feladó, címzett vagy szöveg részletét, amely ezt követően automatikusan feltűnik a választható üzenetek között.

2. Csúsztass vissza

Egy másik egész rendszerre kiterjedő iPhone sajátosság: amennyiben megnyitottuk postaládánkat vagy egy abban fellelhető üzenetet, egy egyszerű balra csúsztatással visszaléphetünk üzeneteink listájához vagy az aktuális postaládához tartozó felhasználói fiók kezelőfelületéhez.

3. Húzd elő az időbélyegeket

 

idobelyeg,elohivasa

 

Az időbélyegek - melyek az üzenet érkezési idejét jelölik - nem jelennek meg automatikusan. Ha látni akarjuk őket, csúsztassuk ujjunkat az iPhone kijelző jobb széléről a bal felé, s így listázott formában jelennek majd meg a hozzájuk tartozó üzenetek mellett.

4. Tartsd nyomva a másoláshoz

A szövegkijelelés az iOS rendszer egyéb alkalmazásaitól eltérően működik. Ha egy üzenet bizonyos részét szeretnénk kimásolni, az egész üzenetet ki kell másolnunk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, meg kell érintenünk és ujjunkat a szövegrészen kell tartanunk, majd a felugró menüből a "Másolás" opciót kell választanunk.

5. Csoportos törlés vagy megosztás

Az Üzenetek menüben nincs szerkesztési lehetőség, azonban egyszerre több üzenetet is kijelölhetünk. Érintsük meg és tartsuk az ujjunk egy adott szövegrészen, majd a felugró menüből válasszuk az "Egyéb" funkciót, majd jelöljük ki a megosztani vagy törölni kívánt szövegrészleteket és ennek megfelelően válasszunk a "Szemét" vagy a "Tovább" lehetőségek közül.

6. Képek és videók mentése

Egyszerűen lementhetünk bármilyen számunkra fontos családi fotót, egy vicces animált GIF-et vagy akár egy videót is iPhone-unkra. Érintsük meg a lementeni kívánt melléklethez tartozó miniatűrt és tartsuk nyomva, míg meg nem jelenik a felugró menü, ahol a "Mentés" gombra kattintva tárolhatjuk a lementeni kívánt képet vagy videót.

7. Lapozzuk a mellékleteket

Az Üzenetek alkalmazás minden képről vagy videóról miniatűröket mutat számunkra, melyre koppintva teljes képernyőn jelennek meg az adott tartalmak, s ezt követően úgy böngészhetünk a beszélgetésben található összes fotó és videó között, mint ha fényképek menüpontban lennénk.

8. Pillanatképek

Ha gyorsan szeretnénk magunkról képet vagy videót küldeni beszélgetőpartnerünknek, érintsük meg és tartsuk lenyomva az iPhone kamera ikonját, majd a megjelenő gombot húzzuk felfelé, ha fotózni, illetve jobbra, ha videózni szeretnénk.

9. Hangüzenetek

 

hanguzenetek

 

Gyors hangüzenetek küldéséhez, ujjunkat tartsuk a Mikrofon ikonon és a hangjelzést követően kezdjünk beszélni. Ha üzenetünk végére értünk, a gombot csúsztassuk felfelé a küldéshez vagy balra a törléshez.

10. Beszélgetés törlése

torles

Ha egy teljes beszélgetést törölni szeretnénk, jobbról balra kell húznunk ujjunkat a listázott beszélgetések egyikén, majd a "Törlés" gombra koppintanunk, hogy megszabaduljunk tőle. Ezek után is küldhetsz új üzeneteket a másik félnek, illetve fogadhatsz is tőle, viszont a régiek már nem lesznek láthatók a beszélgetésben.

11. A billentyűzet elrejtése

Előfordulhat, hogy ahhoz, hogy válaszoljunk egy-egy üzenetre, annak egészét szükséges látnunk, a kérdés megértéséhez esetleg a teljes szövegre szükségünk van, illetve teljes pontossággal szeretnénk hivatkozni annak egy bizonyos pontjára. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy az iPhone billentyűzete felett megérintjük a kijelzőt és lefelé csúsztatva ujjunkat elrejtjük azt.