3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

2022.06.29 0 hozzászólás 18980 olvasás
3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

A Huawei P10 kétség kívül egy kiváló okostelefon, de persze ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is. Ebben a cikkben megtalálod a Huawei közönség kedvenc okostelefonjával kapcsolatos leggyakoribb problémák és megoldásaik listáját.

Mielőtt rátérnénk a problémák tárgyalására, fusd végig az okostelefonnal kapcsolatos legjobb tippeinket is, hogy a cikk végére érve, valóban a készüléked minden szegletét ismerd.

Huawei P10 probléma: túl gyorsan merül le az akkumulátor

A 3200 mAh-es akkumulátor a Huawei P10-ben nem olyan nagy szám a többi akkumulátor élettartamához képest. Ha minden nap intenzíven használod a készüléket, elég nagy a valószínűsége, hogy esténként töltőre kell majd tenned.

Természetesen a SuperCharge technológia időt spórolhat, hiszen a segítségével 30 perc alatt legalább 50%-ra tudod feltölteni a telefonodat, no de mi van akkor, ha egész nap kint vagy, s nincs lehetőséged feltölteni a telefonodat?

huaweip10 battery problem

Amíg ki nem jön a jövőben egy szoftver frissítés, mely nagyban javíthatja majd ezt a problémát, addig érdemes kipróbálnod a következő tippeket, melyeket nemcsak a Huawei P10-nél lehet használni, hanem szinte minden akkumulátor problémával rendelkező okostelefon esetében.

  1. Inaktiváld a Wi-Fit, ha nem használod.
  2. Zárd be a háttérben futó alkalmazásokat és azokat is, amelyek gyorsan merítik az akksit.
  3. Kapcsold be az energiatakarékos módot a Beállítások > Akkumulátor menüpontban. Itt található egy olyan opció is, mely lecsökkenti a képernyő felbontást az energiafogyasztás csökkentése érdekében.
  4. Kapcsold ki a képernyő automatikus fényerejét.

Ha ezek után is kevésnek érzed a telefon ébrenléti idejét, szerezz be mellé egy külső akkumulátor töltőt, amivel akár megháromszorozhatod az üzemidőt.

Az okostelefonok akkumulátora nagyjából 1,5-2 évet bír ki, mielőtt visszaesne a teljesítményük. Ezután érdemes cserélni az aksit, mielőtt az felpúposodna és kárt tenne más alkatrészekben is. A Huawei P10 akkumulátor cserét szervizünkben is bátran kérheted.

Huawei P10 probléma: nem ismeri fel a SIM-kártyát

Az USSD kódok beírása után egy üzenet jelenik meg a kijelzőn, mely arról tájékoztat, hogy az okostelefon nem kapcsolódik egyik hálózathoz sem. Nem ismeri fel a SIM-kártyát, így az egyedüli megoldás az marad, hogy újra kell indítani a készüléket. Bizonyos esetekben ez nem mindig elég, így ilyenkor érdemes ki-és visszatenni a SIM kártyát, s csak ezután újraindítani a készüléket.

AndroidPIT-huawei-p10-lite-1008-w782

Huawei P10 probléma: nem működik rendesen a Bluetooth

Egyes felhasználók problémákba ütköznek amikor Bluetooth-on keresztül szeretnék egy másik készülékhez csatlakoztatni okostelefonjukat. Mi ugyan ezt még nem tapasztaltuk, mert például amikor fülhallgatóhoz kötjük Bluetooth-on keresztül a telefont, semmi gondunk nem volt vele.

Ha mégsem tudsz fülhallgatóra vagy más Bluetooth kapcsolattal rendelkező készülékre csatlakozni, először győződj meg arról, hogy a problémát tényleg a Huawei P10 okozza-e. Ehhez csatlakoztasd a Bluetooth-al rendelkező eszközt egy másik okostelefonhoz, s ha nem észlelsz problémát, próbáld ki a következő trükköket a Huawei P10 készülékeden.

huawei-p10-review-tbprice-16-1

Győződj meg arról, hogy a Bluetooth bekapcsolt állapotban van:

  • A legördülő menüben a kezdőképernyőn, vagy a Beállítások >Bluetooth menüpontban tudod ezt megtenni.
  • Ha már be van kapcsolva, kapcsold ki, várj néhány másodpercet, - a háttérfolyamatok leállásáig - majd aktiváld újra a Bluetooth funkciót.
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, menj a Beállítások >Bluetooth menüpontba, és távolítsd el az előzőleg csatlakoztatott eszközöket mielőtt újra hozzáadnád őket.

Végső megoldás lehet az, ha visszaállítod az okostelefon gyári beállításait:

  • Először készíts egy biztonsági mentést az adatokról, majd:
  • Menj a Beállítások > Speciális beállítások > Biztonsági mentés és Visszaállítás > Gyári beállítások visszaállítása menüpontra.

huawei_p10_hiba

Összegzés

Tapasztalatainkból leszűrve mi ezt a három hibát találjuk a leggyakoribbnak. Természetesen nem kizárt, hogy éppen te más problémákkal találkoztál, ha ilyen fordulna elő, írd le a hozzászólásokban és mondd el hogyan oldottad meg őket.

FRISSÍTÉS: ÚJABB HIBA NEHEZÍTI MEG A P10 TULAJDONOSOK ÉLETÉT 

Szervizünkben az utóbbi időszakban jó néhány Huawei P10 készülékkel volt dolgunk, amik hátlapi kamera hibával érkeztek hozzánk. És sajnos egy frissen felfedezett probléma miatt a csere sem tudott változtatni a helyzeten. Ugyanis a hozzánk érkezett eredeti, bontott alkatrészek egytől egyig fókuszálási gonddal küzdenek, így hiába javítottuk meg a szóban forgó telefonokat, azok újra produkálták ezt a hibát. Mivel egyelőre nem találtunk megoldást erre a kellemetlen helyzetre, így jelenleg szervizünkben sem tudjuk elvállalni a Huawei P10 hátlapi kamerák cseréjét. 

(Forrás: androidpit.com)