3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

2018. január 18. -
A Huawei P10 kétség kívül egy kiváló okostelefon, de persze ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is. Ebben a cikkben megtalálod a Huawei közönség kedvenc okostelefonjával kapcsolatos leggyakoribb problémák és megoldásaik listáját.
3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

Mielőtt rátérnénk a problémák tárgyalására, fusd végig az okostelefonnal kapcsolatos legjobb tippeinket is, hogy a cikk végére érve, valóban a készüléked minden szegletét ismerd.

Huawei P10 probléma: túl gyorsan merül le az akkumulátor

A 3200 mAh-es akkumulátor a Huawei P10-ben nem olyan nagy szám a többi akkumulátor élettartamához képest. Ha minden nap intenzíven használod a készüléket, elég nagy a valószínűsége, hogy esténként töltőre kell majd tenned.

Természetesen a SuperCharge technológia időt spórolhat, hiszen a segítségével 30 perc alatt legalább 50%-ra tudod feltölteni a telefonodat, no de mi van akkor, ha egész nap kint vagy, s nincs lehetőséged feltölteni a telefonodat?

huaweip10 battery problem

Amíg ki nem jön a jövőben egy szoftver frissítés, mely nagyban javíthatja majd ezt a problémát, addig érdemes kipróbálnod a következő tippeket, melyeket nemcsak a Huawei P10-nél lehet használni, hanem szinte minden akkumulátor problémával rendelkező okostelefon esetében.

  1. Inaktiváld a Wi-Fit, ha nem használod.
  2. Zárd be a háttérben futó alkalmazásokat és azokat is, amelyek gyorsan merítik az akksit.
  3. Kapcsold be az energiatakarékos módot a Beállítások > Akkumulátor menüpontban. Itt található egy olyan opció is, mely lecsökkenti a képernyő felbontást az energiafogyasztás csökkentése érdekében.
  4. Kapcsold ki a képernyő automatikus fényerejét.

Ha ezek után is kevésnek érzed a telefon ébrenléti idejét, szerezz be mellé egy külső akkumulátor töltőt, amivel akár megháromszorozhatod az üzemidőt.

Huawei P10 probléma: nem ismeri fel a SIM-kártyát

Az USSD kódok beírása után egy üzenet jelenik meg a kijelzőn, mely arról tájékoztat, hogy az okostelefon nem kapcsolódik egyik hálózathoz sem. Nem ismeri fel a SIM-kártyát, így az egyedüli megoldás az marad, hogy újra kell indítani a készüléket. Bizonyos esetekben ez nem mindig elég, így ilyenkor érdemes ki-és visszatenni a SIM kártyát, s csak ezután újraindítani a készüléket.

AndroidPIT-huawei-p10-lite-1008-w782

Huawei P10 probléma: nem működik rendesen a Bluetooth

Egyes felhasználók problémákba ütköznek amikor Bluetooth-on keresztül szeretnék egy másik készülékhez csatlakoztatni okostelefonjukat. Mi ugyan ezt még nem tapasztaltuk, mert például amikor fülhallgatóhoz kötjük Bluetooth-on keresztül a telefont, semmi gondunk nem volt vele.

Ha mégsem tudsz fülhallgatóra vagy más Bluetooth kapcsolattal rendelkező készülékre csatlakozni, először győződj meg arról, hogy a problémát tényleg a Huawei P10 okozza-e. Ehhez csatlakoztasd a Bluetooth-al rendelkező eszközt egy másik okostelefonhoz, s ha nem észlelsz problémát, próbáld ki a következő trükköket a Huawei P10 készülékeden.

huawei-p10-review-tbprice-16-1

Győződj meg arról, hogy a Bluetooth bekapcsolt állapotban van:

  • A legördülő menüben a kezdőképernyőn, vagy a Beállítások >Bluetooth menüpontban tudod ezt megtenni.
  • Ha már be van kapcsolva, kapcsold ki, várj néhány másodpercet, - a háttérfolyamatok leállásáig - majd aktiváld újra a Bluetooth funkciót.
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, menj a Beállítások >Bluetooth menüpontba, és távolítsd el az előzőleg csatlakoztatott eszközöket mielőtt újra hozzáadnád őket.

Végső megoldás lehet az, ha visszaállítod az okostelefon gyári beállításait:

  • Először készíts egy biztonsági mentést az adatokról, majd:
  • Menj a Beállítások > Speciális beállítások > Biztonsági mentés és Visszaállítás > Gyári beállítások visszaállítása menüpontra.

Összegzés

Tapasztalatainkból leszűrve mi ezt a három hibát találjuk a leggyakoribbnak. Természetesen nem kizárt, hogy éppen te más problémákkal találkoztál, ha ilyen fordulna elő, írd le a hozzászólásokban, s mondd el hogyan oldottad meg őket.

(Forrás: androidpit.com)

7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.
5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon! 5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!
2018. január 4.
Nem számít, hogy az Androidod rendelkezik-e microSD-kártya segítségével bővíthető tárhellyel vagy sem - előbb-utóbb úgyis több memóriára lesz szükséged függetlenül attól, hogy 32 GB-os vagy 200 GB-os modellt használsz. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy helyet felszabadíts fel az Android eszközödön, beleértve a belső tárolást és a microSD-t is.
iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis! iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis!
2017. március 30.
Az Apple termékek közös jellemzője, hogy nem túlzottan kompatibilisek más gyártók eszközeivel és operációs rendszereivel. Ennek ellenére előfordulhat, hogy szeretnél fényképeket áthelyezni iOS-ról Androidra/Windowsra.