3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

2018. január 18. -
A Huawei P10 kétség kívül egy kiváló okostelefon, de persze ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is. Ebben a cikkben megtalálod a Huawei közönség kedvenc okostelefonjával kapcsolatos leggyakoribb problémák és megoldásaik listáját.
3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti

Mielőtt rátérnénk a problémák tárgyalására, fusd végig az okostelefonnal kapcsolatos legjobb tippeinket is, hogy a cikk végére érve, valóban a készüléked minden szegletét ismerd.

Huawei P10 probléma: túl gyorsan merül le az akkumulátor

A 3200 mAh-es akkumulátor a Huawei P10-ben nem olyan nagy szám a többi akkumulátor élettartamához képest. Ha minden nap intenzíven használod a készüléket, elég nagy a valószínűsége, hogy esténként töltőre kell majd tenned.

Természetesen a SuperCharge technológia időt spórolhat, hiszen a segítségével 30 perc alatt legalább 50%-ra tudod feltölteni a telefonodat, no de mi van akkor, ha egész nap kint vagy, s nincs lehetőséged feltölteni a telefonodat?

huaweip10 battery problem

Amíg ki nem jön a jövőben egy szoftver frissítés, mely nagyban javíthatja majd ezt a problémát, addig érdemes kipróbálnod a következő tippeket, melyeket nemcsak a Huawei P10-nél lehet használni, hanem szinte minden akkumulátor problémával rendelkező okostelefon esetében.

  1. Inaktiváld a Wi-Fit, ha nem használod.
  2. Zárd be a háttérben futó alkalmazásokat és azokat is, amelyek gyorsan merítik az akksit.
  3. Kapcsold be az energiatakarékos módot a Beállítások > Akkumulátor menüpontban. Itt található egy olyan opció is, mely lecsökkenti a képernyő felbontást az energiafogyasztás csökkentése érdekében.
  4. Kapcsold ki a képernyő automatikus fényerejét.

Ha ezek után is kevésnek érzed a telefon ébrenléti idejét, szerezz be mellé egy külső akkumulátor töltőt, amivel akár megháromszorozhatod az üzemidőt.

Huawei P10 probléma: nem ismeri fel a SIM-kártyát

Az USSD kódok beírása után egy üzenet jelenik meg a kijelzőn, mely arról tájékoztat, hogy az okostelefon nem kapcsolódik egyik hálózathoz sem. Nem ismeri fel a SIM-kártyát, így az egyedüli megoldás az marad, hogy újra kell indítani a készüléket. Bizonyos esetekben ez nem mindig elég, így ilyenkor érdemes ki-és visszatenni a SIM kártyát, s csak ezután újraindítani a készüléket.

AndroidPIT-huawei-p10-lite-1008-w782

Huawei P10 probléma: nem működik rendesen a Bluetooth

Egyes felhasználók problémákba ütköznek amikor Bluetooth-on keresztül szeretnék egy másik készülékhez csatlakoztatni okostelefonjukat. Mi ugyan ezt még nem tapasztaltuk, mert például amikor fülhallgatóhoz kötjük Bluetooth-on keresztül a telefont, semmi gondunk nem volt vele.

Ha mégsem tudsz fülhallgatóra vagy más Bluetooth kapcsolattal rendelkező készülékre csatlakozni, először győződj meg arról, hogy a problémát tényleg a Huawei P10 okozza-e. Ehhez csatlakoztasd a Bluetooth-al rendelkező eszközt egy másik okostelefonhoz, s ha nem észlelsz problémát, próbáld ki a következő trükköket a Huawei P10 készülékeden.

huawei-p10-review-tbprice-16-1

Győződj meg arról, hogy a Bluetooth bekapcsolt állapotban van:

  • A legördülő menüben a kezdőképernyőn, vagy a Beállítások >Bluetooth menüpontban tudod ezt megtenni.
  • Ha már be van kapcsolva, kapcsold ki, várj néhány másodpercet, - a háttérfolyamatok leállásáig - majd aktiváld újra a Bluetooth funkciót.
  • Ha a probléma továbbra is fennáll, menj a Beállítások >Bluetooth menüpontba, és távolítsd el az előzőleg csatlakoztatott eszközöket mielőtt újra hozzáadnád őket.

Végső megoldás lehet az, ha visszaállítod az okostelefon gyári beállításait:

  • Először készíts egy biztonsági mentést az adatokról, majd:
  • Menj a Beállítások > Speciális beállítások > Biztonsági mentés és Visszaállítás > Gyári beállítások visszaállítása menüpontra.

Összegzés

Tapasztalatainkból leszűrve mi ezt a három hibát találjuk a leggyakoribbnak. Természetesen nem kizárt, hogy éppen te más problémákkal találkoztál, ha ilyen fordulna elő, írd le a hozzászólásokban, s mondd el hogyan oldottad meg őket.

(Forrás: androidpit.com)

A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról
2017. május 31.
A telefonok egyik legsarkalatosabb pontja az akkumulátora, ez nem vitás. Szervizünkben is gyakori munkafolyamatnak számít a különböző telefonok akkumulátoroknak cseréje, és a felhasználók is ezekre panaszkodnak legtöbbször.
Galaxy S8, Huawei P10, iPad Pro – Tokok, a legújabb készülékekhez! Galaxy S8, Huawei P10, iPad Pro – Tokok, a legújabb készülékekhez!
2017. május 15.
A gyártók szorgosan frissítik készülékeiket, jobbnál-jobb funkciókkal bővítik őket és értékesebbnél-értékesebb alkatrészek helyeznek beléjük. A legtöbben már védik a szeretett készüléküket különböző kiegészítőkkel, de még sokan a szerencsére bízzák az esetleges törések lehetőségét.
Tippek - trükkök: Így kapcsold ki az Android Oreo legidegesítőbb funkcióit Tippek - trükkök: Így kapcsold ki az Android Oreo legidegesítőbb funkcióit
2018. január 31.
Minden új Android verzió számos frissítést tartalmaz, amelyek közül néhány távolról sem olyan egyértelmű. Ebben a cikkben bemutatunk néhány trükköt és tippet azoknak, akiknek okostelefonja megkapta már az Android 8.0 vagy 8.1 Oreo frissítését.