5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!

2018. január 4. -
Nem számít, hogy az Androidod rendelkezik-e microSD-kártya segítségével bővíthető tárhellyel vagy sem - előbb-utóbb úgyis több memóriára lesz szükséged függetlenül attól, hogy 32 GB-os vagy 200 GB-os modellt használsz. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy helyet felszabadíts fel az Android eszközödön, beleértve a belső tárolást és a microSD-t is.
5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!

Töröld ki a letöltéseket

Az Android mobilodnak van egy Letöltések mappája, ahol minden eddig letöltött fotót, videót, dokumentumot és egyéb fájlt tárol. A legtöbb esetben ebben a mappában olyan fájlok vannak, melyeket nem használsz, így a feleslegessé vált fájlok kitörlésével jelentős mennyiségű tárhelyhez juthatsz. 

A Letöltések / Saját fájlok mappát az alkalmazások közt fogod megtalálni. Érintsd meg és tartsd lenyomva a fájlt, hogy kiválassza, majd nyomd meg a kis szemetes láda ikont, az eltávolító gombot vagy a törlés gombot, hogy megszabadulj tőle.

Töröld ki a cache-t (gyorsítótárat)

Számos Android alkalmazás tárolt vagy gyorsítótárazott adatokat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. A gyorsítótárazott adatok egy kis időt (és mobiladatokat) is megtakaríthatnak, de az alkalmazás cache-ekben tárolt fájlok nem feltétlenül szükségesek. Ha gyorsan akarsz helyet csinálni a telefonon, az App Cache (alkalmazás gyorsítótár) az első hely, amit érdemes megnézned. 

history-eraser-trash-android_thumb

Ha egy alkalmazásból mentett adatokat szeretnél kitörölni, menj a Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazáskezelő menüpontra, és érintsd meg a módosítani kívánt alkalmazást. Az alkalmazás Alkalmazásinformáció menüjében nyomd meg a Storage (tárhely) opciót, majd a Cache eltávolítása lehetőséget az alkalmazás gyorsítótárának törléséhez.

Az összes alkalmazásból származó gyorsítótárazott adatok törléséhez menj a Beállítások > Tárolás menüpontra, és érintsd meg a Gyorsítótár adatai lehetőséget, hogy ki tudd törölni a telefon összes alkalmazásának gyorsítótárát.

Helyezd át az alkalmazásokat a micro SD kártyára

Az alkalmazások veszik el valószínűleg a legtöbb tárhelyet a telefonodon. Ha van egy Androidod, amely lehetővé teszi micro SD kártya hozzáadását a további tároláshoz, előfordulhat, hogy néhány sok helyet foglaló alkalmazást át tudsz helyezni.

Ehhez nyisd meg a Beállításokat, és menj az Alkalmazások > Alkalmazáskezelő menüpontra, majd érintsd meg az áthelyezni kívánt alkalmazást.

Ha az alkalmazás áthelyezhető, akkor egy gomb jelenik meg, melyen ez áll: Áthelyezés az SD-kártyára - ezt a gombot érintsd meg, hogy át tudd helyezni az alkalmazást a micro SD kártyára. Néhány telefonon lehet, hogy a Tárolóhely menüpontot kell megnyomnod hozzá.

Az alkalmazás csak egy része kerül így át, mert ez függ az alkalmazástól, illetve sajnos számos nagy játék nem teszi át az adatok jelentős részét a kártyára.

Használd ki a Google Fotók előnyeit

Tudtad? A Google Fotók segítségével korlátlan számú képet tudsz archiválni. Más szóval, biztonsági másolatot készíthetsz az Androidoddal készített fotókról közvetlenül a Google Fotókba, ami nem számít bele a Google Drive tárhelyébe. Az így elkészült fotók biztonsági mentése után már törölheted őket a készüléken, hogy helyet szabadíts fel.

1

A Google Fotók biztonsági mentés és szinkronizálás funkcióját be kell kapcsolnod, hogy ki tudd használni az ingyenes felhő tárhelyet. Ehhez nyisd meg a Google Fotók alkalmazást, majd lépj be a Beállítások > Biztonsági mentés és szinkronizálás opcióra, majd kapcsold be.

Kiválaszthatod, hogy a biztonsági másolatok nagy felbontásban (maximum 16 megapixel), vagy az eredeti méretben készítse. A Google Fotók korlátlan tárhelyet csak a "kiváló minőségű" fényképekhez ajánl, de az eredeti méretű biztonsági másolatokat a Google Drive-ra vonatkozó tárolási korláttal kell számolni.

Miután biztonsági másolatot készíttettél a fotókról a Google Fotók használatával, menj a Beállítások > Tárhely felszabadítás menüpontra, így a Google Fotók töröl minden olyan fényképet és videót, amelyről biztonsági másolat készült.

Helyezd át az alkalmazásokat a kukába

Ha a fenti tippeket kipróbáltad, és még mindig több helyre van szükséged, akkor nincs mit tenni, néhány dolgot törölnöd kell. Valószínűleg van pár (talán több) alkalmazásod az mobilodon, amit sosem használsz.

Ha meg szeretnéd tudni, hogy mely alkalmazások viszik el a legtöbb helyet, nyisd meg a Beállításokat, és menj a Tárhely > Alkalmazások menüpontra. Megjelenik az alkalmazások listája méret szerint rendezve, ahol a legnagyobb alkalmazások a lista tetején lesznek.

2

Egy nem használt alkalmazás törléséhez érintsd meg az alkalmazást, majd az app neve melletti "i" ikont. Érintsd meg az eltávolítás opciót, hogy megszabadulj az alkalmazástól.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg az ismerőseiddel Facebook-on! 

Érdekelnek további hasznos Androidos tippek? 

Készülj fel - 2019 a kihajtható telefonok éve lesz! Készülj fel - 2019 a kihajtható telefonok éve lesz!
2018. augusztus 6.
Egy ideje kacérkodunk a gondolattal, milyen is lehet egy összehajtható telefonnal élni és a Samsungtól jogosan várhattuk is, hogy a közeljövőben egy ilyen modellt fog kiadni. Az viszont újdonságként ért minket, hogy más top gyártók is elkezdtek hasonló készülékeken dolgozni – de vajon melyik gyártó dobja be magát először a mélyvízbe és milyen telefonokat várhatunk 2019-ben?.
Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót? Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót?
2016. május 23.
Sokak szerint az USB hibakeresés egy olyan alapfunkció, mellyel minden felhasználónak tisztában kéne lenni, hiszen bizonyos esetekben megtörténhet, hogy a Galaxy S7 csatlakozási hibájáért ezen funkció (nem megfelelő) beállítása okolható. Éppen ezért szükségét éreztük annak, hogy tömören bemutassuk, hogyan lehet engedélyezni a beállítást és mit kell tudnod róla.
A 8 leggyakoribb Xperia Z meghibásodás, amelyről vásárlás előtt tudnod kell! A 8 leggyakoribb Xperia Z meghibásodás, amelyről vásárlás előtt tudnod kell!
2017. június 28.
Az okostelefon-háborúk legújabb ütközeteiben a Sony tüzelt először a stílusos, vízálló és erőteljes hardverű Xperia Z-vel. Az 1080p minőségű kijelző, 1,5 GHz négymagos processzor, a képesség arra, hogy magaddal vidd a vízbe.