5 iPhone funkció, amit titokban minden Androidos irigyel

2022.06.28 0 hozzászólás 1532 olvasás
5 iPhone funkció, amit titokban minden Androidos irigyel

Bár az iPhone és az Androidos készülékek közt alapvető különbségek vannak, mégis ugyanazt a célt szolgálják. És annak ellenére, hogy az operációs rendszerek a kezdetek óta sokat fejlődtek, azért még mindig vannak olyan területek, ahol az iPhone jobban teljesít, mint a legtöbb Androidos telefon.

Ugrás az oldal tetejére: Ez egy olyan funkció, ami iOS-en már a kezdetektől fogva jelen volt, és nem véletlen, hogy az androidos tábor is előszeretettel használná, hiszen rendkívül praktikus lehetőség. Mivel azonban az Apple ezt szabadalmaztatta, így a Google nem tudja beépíteni az Android operációs rendszerbe.

Képernyőfelvétel: Ez ismét egy viszonylag egyszerű szolgáltatás, amellyel az Apple 2017-ben debütált először az iOS 11-gyel. A funkció egyébként a Samsung Galaxy készülékeiben már elérhető, de a többi Androidos eszközökről továbbra is hiányzik – pedig kereslet azért bőven lenne rá. Harmadik féltől származó alkalmazások ugyan elérhetővé tették ezt a funkciót, de a Google a szükséges engedélyekkel - inkább tiltásokkal - megszüntette a lehetőséget. 

Némító kapcsoló: Ez már egy hardveres funkció, amit szintén sokan hiányolnak a telefonjaikról. A OnePlus ugyan már rendelkezik vele, de itt ismét elakadunk a felsorolásban, ha nem iPhone-ról van szó.

Biztonsági mentés és visszaállítás: Egy másik iOS funkció, amelyet az Androidot használók is szeretnének - lehetővé teszi a telepített alkalmazások és rendszeradatok biztonsági mentését és visszaállítását. Ez egy olyan funkció, ami már több, mint egy évtizede jelen van az iPhone-okon, de mind a mai napig hiányzik az Androidos telefonokról. A Google ugyan kínál cloud backup megoldást az alkalmazásokra vonatkozó adatokhoz, de ez nem túl megbízható és nem működik úgy, ahogy azt ígérik. 

Alapértelmezett üzenetkezelő alkalmazás: Az Androidosok azt is szeretnék, hogy ugyanaz az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás legyen a rendszerben, mint az iMessage az iOS-en. A Google üzenetküldési stratégiája teljes káosz, a vállalat az évek során különböző üzenetkezelői szolgáltatásokat is indított, de végül leállította mindet. 

iphone_samsung

Nyilvánvalóan vannak még olyan iOS funkciók, amit szeretnének az Androidot használók is látni a készülékeiken. Ilyen például a bloatware teljes hiányának orvoslása, az időszerű frissítések, a simább rendszer animációkat, a jobb kompatibilitást a Bluetooth eszközökkel (mint például a hallókészülékekkel) a magasabb minőségű játékok, és így tovább.

De az éremnek mindig két oldala van és biztosan fel tudnának sorolni az iPhone-osok is néhány hiányosságot, amit viszont éppen hogy a Samsung, a Huawei vagy más gyártók részéről már rég megkaptak volna.

Te mit hiányolsz a telefonodról? Írd meg nekünk kommentben!

 

(forrás: iphonehacks.com)