5 szuper telefontöltő a Smart Clinic polcáról

2022.06.10 0 hozzászólás 747 olvasás
5 szuper telefontöltő a Smart Clinic polcáról

Ebben a cikkben bemutatunk 5 különleges telefontöltőt, amik valóban különböznek a klasszikus töltőktől.

Ha ezek közül választasz, akkor mindenképpen kapsz valami extrát, amivel a telefonod töltése sokkal gyorsabb vagy kényelmesebb lesz.

Legyen szó akár autós, akár vezeték nélküli töltőről, a Smart Clinic mindegyik kategóriában tud újat mutatni neked.

Először is tisztázzuk azt, hogy mitől is lesz jó egy töltő? Mi különbözteti meg a cikkben szereplő adaptereket és kábeleket a legolcsóbb modellektől?

Ha igazán jó töltőt szeretnél, akkor az alábbi szempontokat figyelembe véve kell meghoznod a döntésedet.

Mitől lesz jó egy telefontöltő?

1. Kitűnő anyaghasználat és minőség

Erre talán nem is gondolsz, de óriási különbségek lehetnek az egyes kiegészítők minőségében.

Nem mindegy például, hogy egy kábel burkolata mennyire vastag, hiszen a töltők esetében ez az a pont, ami a leghamarabb sérülni szokott a sok hajtogatástól és gyűrődéstől.

Nekem például mindegyik töltőm úgy megy tönkre, hogy beakad az íróasztalom egyik eleme alá és amikor be akarom dugni a telefonomba, addig cibálom, amíg ki nem jön az asztal alól. Ilyenkor persze folyamatosan kopik a külső felülete.

A kábelek csatlakozóinak esetén is kritikus pont a kialakítás, és látni fogod majd a cikkben bemutatott töltőkábel esetében, hogy miért fontos a kiváló minőség.

Nagy rakás fa alapanyag

(kép forrása: unsplash.com)

2. Egy megbízható töltő óriási kincs

A cikkben szereplő kiegészítők mindegyik ismertebb gyártó terméke, ami igenis számít az elektronikai eszközök esetében.

Hogy miért jobb kerülni a no name kiegészítőket?

Telefontöltők és más kiegészítők és alkatrészek vásárlásánal azért fontos a megbízható forrás, mert ha esetleg hibás a termék, egy normális szervizben minden bizonnyal kicserélik azt neked. Ez azonban nem valószínű egy aluljáróban működő GSM bolt esetében, így drágább termék ilyen helyen történő vásárlását semmiképp nem ajánlom.

Persze ha az olcsóság az elsődleges szempont vagy ha egy ilyen bolt van a legközelebb és sürgősen kell egy töltő, akkor jó megoldás lehet. Ha viszont nagyobb összeget is hajlandó vagy töltőre költeni, akkor érdemes egy ismert gyártó garanciával ellátott termékét váalsztani.

Két LEGO figura tart egy töltőkábelt

(kép forrása: unsplash.com)

3. Milyen töltőre van szükséged?

Az egyik legfontosabb dolog új okostelefon kiegészítő vásárlása esetén, hogy tisztában legyél a saját elvárásaiddal illetve igényeiddel.

Kábeles töltőt szeretnél? Autós töltőre van szükséged?

Nem csak az számít, hogy a töltő jó minőségű legyen, hanem kompatibilisnek is kell lennie a telefonoddal. Hiszen hiába vásárolsz egy nagyon jó vezeték nélküli töltőt, ha a telefonod nem képes a vezeték nélküli töltésre.

Mindenképpen ellenőrizd le, hogy a telefonodhoz milyen töltő passzol. Ez nagyban befolyásolja a lehetőségeidet, ezáltal megkönnyíti a választást is.

Ezeket a dolgokat tisztázd le töltő vásárlása előtt

  1. Alkalmas-e a telefonod gyorstöltésre?
  2. Ha lehet gyorstöltővel tölteni, mekkora a maximális töltési teljesítménye?
  3. Vezeték nélküli töltésre alkalmas a telefonod?
  4. Ha igen, mekkora a maximális töltési teljesítmény amit be tud fogadni ilyen módon? (Apple iPhone SE esetében például ez maximum 7,5W, tehát ilyen iPhone-hoz ennél nagyobb teljesítményű vezeték nélküli töltőt felesleges vásárolni.)
  5. Szeretnéd autóban is tölteni a telefonodat?
  6. Mennyi pénzt szánsz a töltő vásárlásra?

Ha ezeket a dolgokat tisztázod magadban, akkor már egy elég jó kép fog kialakulni a fejedben arról, hogy mire is van szükséged, illetve hogy mi az ami belefér a keretbe.

Most pedig lássuk azokat a szuper termékeket, amelyeket ebben a cikkben részletesen be fogok mutatni.

1. inCharge 6 Max adat- és töltőkábel

Az inCharge 6 Max egy multifunkcionális töltőkábel, amit rengeteg különböző módon tudsz használni.

A kábel 1,5 m hosszú, így az átlagos kábelhossznál 50%-kal hosszabb, ami sok helyzetben nagy előnyt jelenthet más termékekkel szemben. Első blikkre nem sok az a fél méter, de amikor majd nem kell az asztal alá bemászni, akkor érzékelni fogod az előnyét.

A kábel egy rendkívül erős, strapabíró szövet borítást kapott. A szövet borítású kábelek legnagyobb előnye, hogy jobban bírják a gyűrődést mint a hagyományos műanyag vagy gumi burkolatú termékek, így nagyobb igénybevétel esetén sem sérül.

A kiváló minőség mellett azonban a legjobb tulajdonsága az elképesztően sokoldalú kialakítás.

Hogy mit értek ezalatt?

Az inCharge 6 Max egyik vége egy USB-ba épített micro USB csatlakozó, a kábel másik végén pedig egy USB-C csatlakozó van, ami átalakítható Lightning csatlakozóvá.

És hogy ez hány különböző felhasználási módot tesz lehetővé?

  • USB - USB-C
  • USB - micro USB
  • USB - Lightning
  • USB-C - USB-C
  • USB-C - micro USB
  • USB-C Lightning

Hat különböző csatlakoztatási lehetőség egy kábellel? Ez több mint nagyszerű, hiszen így nagyjából feleslegessé válnak a különféle átalakítók, amikkel amúgy is csak a baj van, mert könnyű őket elhagyni az apró méretük miatt.

Ráadásul a két csatlakozófejet össze lehet pattintani egy erős mágnessel, ami megakadályozza a kábel összegubancolódását abban az esetben, ha összetekered azt.

Az inCharge 6 Max kifejezetten jó választás lehet azok számára, akik olyna töltőkábelt keresnek, amit adatátvitelre is tudnak használni, hiszen ez a kábel mondhatni ,,mindenre is” alkalmas.

inCharge 6 Max

2. Tech-Protect Powercase iPhone 12 mini akkumulátoros tok

A Tech-Protect által gyártott akkumulátoros tok egy rendkívül hasznos kiegészítő lehet azok számára, akiknek szükségük van a többletenergiára, és gondjuk szokott lenni az iPhone-okra jellemző alacsonyabb akkumulátor-kapacitással.

Egy korábbi cikkben, amit az iPhone SE 2020 akkumulátoráról írtam, kiderült, hogy mire elég egy iPhone akku és hogy miért kerülnek kisebb tápegységek egy Apple készülékbe. Ennek legfontosabb oka a szűkös hely, hiszen az iPhone-ok általában kisebbek más gyártók készülékeinél, így kisebb akkumulátor is kerül beléjük.

De nincs erre valami okos megoldás?

Több is van, az iPhone-ra felcsatolható Magsafe Battle Pack-en kívül léteznek olyan telefontokok is, amelyek plusz akkumulátorként is funkcionálnak.

A Tech-Protect Powercase iPhone 12 mini akkumulátoros tok egy olyan kiegészítő, amiben van egy beépített 4700 mAh-s akkumulátor, ami az iPhone 12 mini 2227 mAh-s akkujának majdnem a kétszerese.

Ezzel a tokkal lényegében megtriplázhatod az iPhone 12 mini üzemidejét, ami mondanom sem kell, rendkívül hasznos tud lenni.

A tok természetesen tökéletesen illeszkedik a telefonra, a hátoldalán pedig megtalálható a kameráknak a kivágás is, így a fényképezést sem akadályozza a felhasználó számára.

Az iPhone oldalán lévő gombok is teljesen jól elérhetőek a tokban is. Matt fekete színe kifejezetten szolid, a tapintása is kellemes bár számomra egy kicsit csúszós, de nem veszélyes a dolog, nem fogod könnyen leejteni.

Meg kell említenem, hogy ha ezt a tokot választod a telefonodra, érdemes kalkulálni a többletsúllyal. Nem veszélyesen nehéz a tok, de aki szereti ha a telefonja nagyon könnyű, annak nem ez az akkumulátoros tok lesz a legjobb választás.

Tech-Protect Powercase iPhone 12 mini akkumulátoros tok

3. Spigen SteadiBoost Flex Wireless Charger

A Spigen neve egyet jelent a kiváló minőségű telefonos kiegészítőkkel, és nincs ez másképp a SteadiBoost Flex Wireless Charger fantázianévre hallgató vezeték nélküli töltőjével sem.

Ez a töltő 4 különféle kimeneti teljesítménnyel működik, hiszen 5W,7.5W,10W és 15W-os üzemmódja is van.

És hogy ez miért olyan fontos?

Azért, mert nem minden telefon képes akármekkora teljesítmény felvételére. Mint korábban említettem, egyes iPhone-ok csak 7.5W-os vezeték nélküli gyorstöltésre képesek.

Vezeték nélküli töltés esetén egyébként a 15W kifejezetten jónak tekinthető, hiszen itt még nem sikerült elérni a tervezőknek a kábeles töltők biztosította teljesítményt.

És hogy miért Flex ez a töltő?

A Spigen egy roppant hasznos tulajdonsággal ruházta fel ezt a töltőt, hiszen egy állítható platforma kell ráhelyezni a készüléket, így nem muszáj fektetve lennie a telefonnak. Lehet szinte teljesen állítva is, vagy akár 45 fokos szögben.

Spigen SteadiBoost Flex Wireless Charger felállított állapotban

De miért jó ez?

A vezeték nélküli töltés egyik hátránya, hogy mivel közvetlenül a platformon kell lennie a mobilodnak, így lényegében nem tudod közben használni. Erre a problémára nyújt megoldást a Spigen ezzel a töltővel.

Ha felhajtott állapotban használod, akkor tulajdonképpen tudod töltés közben is nyomogatni a telefonodat, vagy akár videó chatelhetsz vagy filmet is nézhetsz rajta.

Ráadásul nem muszáj függőlegesen lennie a telefonnak rajta, hanem vízszintesen is rakhatod azt, így nyilván kényelmesebb lesz a filmezés. Ezt úgy oldotta meg a Spigen, hogy két fém tekercset is szerelt a töltőbe, ami lehetővé teszi a telefon elfordítását is.

A töltés közbeni használatot azonban nem ajánlom, hiszen az akkumulátor egy igen érzékeny alkatrész, és a megfelelő működés megőrzése érdekében jobb, ha a töltés ideje alatt nem használod a telefonodat.

4. ESR HaloLock Magnetic MagSafe autós töltő

Az ESR HaloLock autós töltő a kényelmes, mágneses rögzítés és a vezeték nélküli töltés tökéletes kombinációja. A szellőzőrácsra szerelhető autós töltő minden olyan Apple készülékkel kompatibilis, amely rendelkezik MagSafe vezeték nélküli funkcióval.

A 360 fokos forgófej lehetővé teszi, hogy a telefont akár vízszintes állapotba forgasd, így sokkal kényelmesebb használatot biztosít más autós tartókkal szemben.

A energiaellátáshoz egy 9V-os adapter szükséges, amelyet ugyan a doboz nem tartalmaz, de webshopunkban ilyet is találsz, így ha ezt az autós töltőt választod, akkor adaptert is tudsz vásárolni hozzá.

Az ESR HaloLock Magnetic töltő 15W-os teljesítményre képes, így tökéletes választás az iPhone 12 modellekhez, amelyek képesek a vezeték nélküli 15W-os töltésre is.

ESR HaloLock Magnetic MagSafe autós töltő

5. iOttie iTap Wireless Qi Charging Magnetic autós töltő

Az iOttie méltán híres a kerékpáros és autós kiegészítőiről, az iTap Wireless Qi Charging autós töltőjük pedig egy felsőkategóriás darab, amely számos érdekes és nagyszerű funkcióval rendelkezik.

Kezdjük a legfontosabbal. Minden Qi vezeték nélküli töltésre alkalmas készülékkel kompatibilis, így Androidos vagy iPhone-os felhasználók számára is jó nagyszerű választás lehet.

Az iOttie iTap ritkaföldfém mágnesekből épül fel, ami biztosítja a telefonok tökéletes stabilitását, így nem kell amiatt aggódni, hogy a telefonod elmozdul vagy leesik a töltőről. Ráadásul a műszerfal mellett a szélvédőre is felszerelhető, így több különböző lehetőséget biztosítanak a gyártók az elhelyezésre.

Hatalmas pozitívum az iOttie iTap esetében, hogy a doboz tartalmaz egy micro USB kábelt illetve egy töltő adaptert is, így az ár már ezeket is tartalmazza, így nem kell külön beruházni rájuk.

És akkor a végén jöjjön a legjobb dolog.

Az iOttie iTapben beépített ventilátor is található, A műszerfalra szerelhető autós töltők használata esetén vigyázni kell arra, nehogy a telefon túlmelegedjen a nyári melegben. Amikor tölt egy telefon, alapból melegszik az akkumulátor, de ha még a napfény hatásának is ki van téve, akkor roppant hálás dolog, ha a tartóban van egy beépített ventilátor.

iOttie iTap Wireless Qi Charging Magnetic autós töltő

Fontos, hogy milyen töltőt választasz

Jól működő akkumulátor nélkül nincs jó telefon, ehhez pedig elengedhetetlen egy jó minőségű és a számodra – illetve a telefonod számára – megfelelő telefontöltő használata.

A cikkben említett szempontok végiggondolása utána sokkal könnyebb lesz a választás, hiszen a piac rendkívül telített, rengeteg lehetőség közül tudsz választani, ennek azonban az a veszélye, hogy elsiklassz a részletek mellett és nem a legjobb opciót fogod választani.

Ha magasabbak az elvárásaid és egy igazán jó töltőt szeretnél vásárolni, nézz körül webshopunkban, vagy ha megtetszett egy a cikkben szereplő modellek közül, meg tudod rendelni webshopunkból is.

Te milyen telefontöltőt használsz? Tervezel mostanában újít vásárolni? Válaszodat írd meg kommentben és oszd meg a cikket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.