5 tipp arra, hogy használd profiként Android telefonod!

2017. június 14. -
Az Android készülékek tele vannak olyan funkciókkal, melyet a felhasználók nem aknáznak ki, pedig megkönnyíthetné életüket. Ebben a cikkben bemutatunk 5 funkciót, mellyel kitűnhetsz a többi felhasználó közül, illetve emlékeztetünk olyan dolgokra is, melyeket régen valószínűleg használtál, de teljesen megfeledkeztél róluk.
5 tipp arra, hogy használd profiként Android telefonod!

Ok Google: nyomkodj kevesebbet, tanulj többet!

5

A legrégebbi Androidok teljesen ingyenesen férnek hozzá ehhez a funkcióhoz. Készüléked új kedvenc asszisztenseddé fogja változtatni. Fontos megjegyezni, hogy leendő segéded internet hozzáférést igényel. A Google hang alapú keresése aktiválható a következő varázsszavak kimondásával: „OK Google”. Ha ez megtörtént, akkor figyelni fog rád és teljesíti kéréseid. Megkérdezheted telefonod, hogy holnap esni fog-e az eső, de még azt is, hogy ChuckNorris milyen szuperképességekkel rendelkezik.

Használd az energiatakarékos üzemmódot, ha azt szeretnéd, hogy telefonod akkumulátora egész nap kitartson.

Egész nap házon kívül leszel és elfelejtetted magaddal vinni a töltőd? Aggodalomra semmi ok. Az Android 5.1-től kezdve rendelkezésedre áll az energiatakarékos üzemmód. Igen sok gyártó kidolgozott már egy olyan módszert, mellyel megnyújtja az akkumulátor életét annak az egy elengedhetetlenül fontos telefonhívásnak az erejéig – jöjjön bármikor is.

4

Az energiatakarékos üzemmód valójában egy egész hétvégét is biztosíthat számodra töltés szüksége nélkül. Mindezt úgy éri el a program, hogy kikapcsolja a háttérben futó műveleteket, melyek nem fontosak, csökkenti a kijelző fényerejét, limitálja a szolgáltatásokat, hívások indítására és fogadására, SMS-ek írására és fogadására. Továbbá a készenléti mód során telefonod sokkal zavartalanabbul nyugszik.

Prioritás mód: ennek segítségével készüléked csak azzal zavar, ami igazán fontos.

Az Android Lollipopon nincs néma üzemmód – legalább nem az alapkiadásban. Azonban választhatsz három értesítési mód közül:

  1. egyáltalán nem kapsz értesítést
  2. csak a priorizált értesítéseket kapod meg
  3. minden értesítést megkapsz

ddddd

A b) opció – mikor megfelelően van beállítva – a lehető legjobb opció ezek közül. Nyomd le a hangerő gombot, majd kattints a Beállítások ikonra, így eléred a prioritás mód menüjét. Néha találkozni közvetlen eléréssel, mely megspórol némi gombnyomkodást. Ha már megtaláltad a menüt, akkor nagyon egyszerűen beállíthatod, hogy melyek azok az események, hívások vagy üzenetek, amelyek igazán fontosak. Azt is eldöntheted, hogy mely értesítéstípusokról szeretnél figyelmeztetést.

WPS gomb: nyerj időt a Wi-Fi-re való csatlakozással is!

wps_push_hero-w782

Tudtad, hogy jelszóhasználat nélkül is biztonságosan kapcsolódhatsz Wi-Fi-re? Van egy gomb a Routeren, melyet vagy „login” vagy WPS/Reset névvel illetnek. Ez lehet továbbá egy gomb két nyíllal, melyek egymás kezdetében végződnek. A Wi-Fi fejlettebb beállításainál találni fogsz egy WPS gomb opciót. Ha megnyomod, akkor ebben az időben bármely készülékkel biztonságosan lehet csatlakozni ugyanazon gomb megnyomásával. Mindezt jelszó nélkül.

Adatkorlátozás: soha többé ne fogyjon el adatforgalmad!

Sokaknak van igen drága adatcsomagja, hogy egész hónapban biztonságosan böngészhessenek, anélkül, hogy elfogyna a rendelkezésükre álló keret. Sokan mégis túllógnak a kereten, így igen borsos számlákat generálva vagy nagyon lassan böngészve a hónap hátralévő részében. A legjobb mód ennek szabályozására/elkerülésére az, ha nemes egyszerűséggel kikapcsolod adatforgalmad, amikor nincs rá szükséged.    +

AndroidPIT-Android-Pro-6-w782
         

Egy másik opció: Menj a Beállítások menüpontba, majd keresd meg Mobiladat opciót és állíts be egy korlátot, mely felett nem használhatod a neted. Ha további tippekre lenne szükséged, hogy hogyan használd eddigi adatforgalmad mindössze harmadát, akkor segítünk!

Reméljük hasznosnak találtad a cikkünket, juttasd el az ismerőseidhez is egy megosztással!

/Forrás: www.androidpit.com/

Porosodott az okostelefonod? Mutatjuk a megoldást! Porosodott az okostelefonod? Mutatjuk a megoldást!
2017. március 14.
A porszemekkel járó hajszálvékony karcok erőteljesen tudják csökkenteni a telefonod, tableted értékét. Ha hangsúlyt fektetsz a védelmére, és megfelelő minőségű tokot vásárolsz hozzá, miért pont a koszolódásnak engednél?.
Top 7 legmenőbb funkciói a Samsung Galaxy S8-ban! Top 7 legmenőbb funkciói a Samsung Galaxy S8-ban!
2017. június 19.
A Galaxy S8 a Samsung legutóbbi zászlóshajója, mely mindössze pár hónapja került a piacra. Ha egy telefon új, akkor gyakorta élvezzük ki a felfedezés örömét, azonban lehetséges, hogy nem jövünk rá azonnal mindenre.
Színház mód az Apple óráján Színház mód az Apple óráján
2017. április 4.
Egy ideje már hallani lehetett híreket arról, hogy az Apple tervezi bevezetni különböző készülékeibe a Színház módot. A legutóbbi Apple Watch frissítéssel megérkezett a várva várt pillanat, és az új funkció az okosóra rendszerében debütált.