6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked

Az iPhone-okra alapvetően nem jellemző, hogy néhány hónapnyi használat után lassulnának. De természetesen vannak kivételes esetek. A régi vagy bugos szoftverek és az erőforrás-igényes alkalmazások egyaránt okozhatnak lassulást az iPhone-on, – vagy legalábbis a lassulás érzését kelthetik. Nem számít, miért lassú az iPhone-od, alábbi tippjeinket követve jelentős sebesség javulást érhetsz el.
6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked

Animációk gyorsítása

Talán az iPhone-od nem is lassú, csak lassúnak érzed. (Joggal kérdezheted, hogy végső soron ez nem mindegy? De az.) Különösén az iPhone 7 esetében jellemző, hogy az animációk lassúak, ezért bár a készülék megfelelő sebességgel végzi el a szükséges műveleteket, a felhasználó mégis lassúnak találja azt. Ha erre különösen érzékeny vagy, azt javasoljuk, kapcsold ki az UI animációkat.

speed-up-iphone-1

Menj a Beállítások > Általános > Accessibility > Reduce Motion. Az appok ezentúl azonnal nyílnak, így gyorsabbnak érezheted a készüléked.

Frissíts a legfrissebb szoftverre

Ha azóta nem frissítetted az iPhone-od, hogy megvásároltad, akkor éppen itt az ideje. Ne dőlj be a városi legendának, miszerint minden frissítéssel lassabb és lassabb lesz az iPhone-od. Ez egyszerűen tévedés. Ennek még akkor sincs valóság alapja, amikor régebbi modellekre frissítesz, hiszen az Apple rendkívüli figyelmet fordít arra, hogy ezek a modellek se lassuljanak a frissítések alkalmával.

A teljesítmény probléma oka könnyedén lehet az elavult vagy bugos szoftver. Ezeket az Apple általában gyorsan javítja, ezért érdemes folyamatosan frissítened az iPhone-od – arról már nem is beszélve, hogy a frissítések nagy része biztonsági javítást is tartalmaz.

speed-up-iphone-2

Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés. Arra érdemes figyelned, hogy lehetőség szerint számítógépre csatlakoztatva végezd el a frissítést, mert a Wifiről végrehajtott frissítés megszakadása komolyabb problémákat is okozhat a szoftverben.

Soft Reseteld az iPhone-od

A legegyszerűbb megoldás a lassú iPhone problémájára, a soft reset. Nyomd le és tartsd lenyomva az Alvás (lezáró gomb)gombot és a Home gombot, amígaz iPhone újra nem indul. Az iPhone 7 és 7 Plus esetében a procedúra kicsit más, ezen készülékek esetében az Alvás (lezáró gomb) és a Hangerő csökkentés gomb együttes lenyomásával indíthatod újra a telefont.

Nézz rá a Háttérben történő műveletekre

Az iOS rendkívül jól kezeli a háttérben futó alkalmazásokat. Néhány app azonban még az Apple rendszerének is problémát okozhat. Néhány applikáció nem áll le a háttérben, hanem folyamatosan dolgozik. Ezek háttérben történő működését manuálisan tudod szabályozni, amennyiben szükségesnek érzed.

speed-up-iphone-3

Beállítások > Általános > Hattérben futó alkalmazások, itt pedig beállíthatod, mely applikációknak engedélyezed, hogy bezárás után a háttérben tovább fussanak, és melyeknek nem.

Ürítsd ki az alkalmazások caches mappáit

Az applikációk caches mappái igencsak lassíthatják a készüléked, ráadásul idővel egyre több helyet foglalnak majd. De ezek ürítése egészen nyilvánvaló megoldási lehetőség az iPhone lassulására.

speed-up-iphone-42

A legtöbb caches-t generáló app a Safari. Menj a Beállítások > Safari > „Clear History and Data” menübe.

Reseteld az iPhone-t

Ha a fenti megoldások nem segítettek, itt az idő, hogy Reseteld az iPhone-od. Mivel az Apple készüléke egy zárt rendszer, nem tudod kikapcsolni a beragadó alkalmazást, amely a lassulás mögött áll. Mielőtt Reseteled az eszközt, érdemes elvégezned egy biztonsági mentést.

speed-up-iphone-5

A Resetelést így tudod elvégezni: Beállítások > Általános > „Reset”. Ezt követően válaszd az Erase All Content & Settings.

Na, milyen gyors lett az iPhone-od?

Hogyan válts új iPhone-ra adatvesztés nélkül 3 lépésben? Hogyan válts új iPhone-ra adatvesztés nélkül 3 lépésben?
2018. október 4.
A legfrissebb iPhone modellek megjelenésével ismét elindult a vásárlás cunami. Van, akinek az iPhone XS és XS Max-ra vagy iPhone XR-re fáj a foga és vannak azok, akik a megfizethetőbbé vált korábbi modellekre szeretnének lecsapni.
A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról
2017. május 31.
A telefonok egyik legsarkalatosabb pontja az akkumulátora, ez nem vitás. Szervizünkben is gyakori munkafolyamatnak számít a különböző telefonok akkumulátoroknak cseréje, és a felhasználók is ezekre panaszkodnak legtöbbször.
7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.