6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked

Az iPhone-okra alapvetően nem jellemző, hogy néhány hónapnyi használat után lassulnának. De természetesen vannak kivételes esetek. A régi vagy bugos szoftverek és az erőforrás-igényes alkalmazások egyaránt okozhatnak lassulást az iPhone-on, – vagy legalábbis a lassulás érzését kelthetik. Nem számít, miért lassú az iPhone-od, alábbi tippjeinket követve jelentős sebesség javulást érhetsz el.
6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked

Animációk gyorsítása

Talán az iPhone-od nem is lassú, csak lassúnak érzed. (Joggal kérdezheted, hogy végső soron ez nem mindegy? De az.) Különösén az iPhone 7 esetében jellemző, hogy az animációk lassúak, ezért bár a készülék megfelelő sebességgel végzi el a szükséges műveleteket, a felhasználó mégis lassúnak találja azt. Ha erre különösen érzékeny vagy, azt javasoljuk, kapcsold ki az UI animációkat.

speed-up-iphone-1

Menj a Beállítások > Általános > Accessibility > Reduce Motion. Az appok ezentúl azonnal nyílnak, így gyorsabbnak érezheted a készüléked.

Frissíts a legfrissebb szoftverre

Ha azóta nem frissítetted az iPhone-od, hogy megvásároltad, akkor éppen itt az ideje. Ne dőlj be a városi legendának, miszerint minden frissítéssel lassabb és lassabb lesz az iPhone-od. Ez egyszerűen tévedés. Ennek még akkor sincs valóság alapja, amikor régebbi modellekre frissítesz, hiszen az Apple rendkívüli figyelmet fordít arra, hogy ezek a modellek se lassuljanak a frissítések alkalmával.

A teljesítmény probléma oka könnyedén lehet az elavult vagy bugos szoftver. Ezeket az Apple általában gyorsan javítja, ezért érdemes folyamatosan frissítened az iPhone-od – arról már nem is beszélve, hogy a frissítések nagy része biztonsági javítást is tartalmaz.

speed-up-iphone-2

Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés. Arra érdemes figyelned, hogy lehetőség szerint számítógépre csatlakoztatva végezd el a frissítést, mert a Wifiről végrehajtott frissítés megszakadása komolyabb problémákat is okozhat a szoftverben.

Soft Reseteld az iPhone-od

A legegyszerűbb megoldás a lassú iPhone problémájára, a soft reset. Nyomd le és tartsd lenyomva az Alvás (lezáró gomb)gombot és a Home gombot, amígaz iPhone újra nem indul. Az iPhone 7 és 7 Plus esetében a procedúra kicsit más, ezen készülékek esetében az Alvás (lezáró gomb) és a Hangerő csökkentés gomb együttes lenyomásával indíthatod újra a telefont.

Nézz rá a Háttérben történő műveletekre

Az iOS rendkívül jól kezeli a háttérben futó alkalmazásokat. Néhány app azonban még az Apple rendszerének is problémát okozhat. Néhány applikáció nem áll le a háttérben, hanem folyamatosan dolgozik. Ezek háttérben történő működését manuálisan tudod szabályozni, amennyiben szükségesnek érzed.

speed-up-iphone-3

Beállítások > Általános > Hattérben futó alkalmazások, itt pedig beállíthatod, mely applikációknak engedélyezed, hogy bezárás után a háttérben tovább fussanak, és melyeknek nem.

Ürítsd ki az alkalmazások caches mappáit

Az applikációk caches mappái igencsak lassíthatják a készüléked, ráadásul idővel egyre több helyet foglalnak majd. De ezek ürítése egészen nyilvánvaló megoldási lehetőség az iPhone lassulására.

speed-up-iphone-42

A legtöbb caches-t generáló app a Safari. Menj a Beállítások > Safari > „Clear History and Data” menübe.

Reseteld az iPhone-t

Ha a fenti megoldások nem segítettek, itt az idő, hogy Reseteld az iPhone-od. Mivel az Apple készüléke egy zárt rendszer, nem tudod kikapcsolni a beragadó alkalmazást, amely a lassulás mögött áll. Mielőtt Reseteled az eszközt, érdemes elvégezned egy biztonsági mentést.

speed-up-iphone-5

A Resetelést így tudod elvégezni: Beállítások > Általános > „Reset”. Ezt követően válaszd az Erase All Content & Settings.

Na, milyen gyors lett az iPhone-od?

6 ok, ami miatt a telefonod forrósodik + 1, amivel szervizhez kell fordulj 6 ok, ami miatt a telefonod forrósodik + 1, amivel szervizhez kell fordulj
2017. június 9.
Korábban csak a számítógépek és a laptopok melegedtek túl, manapság azonban már a telefonok is. Az szinte biztos, hogy a te készüléked is hajlamos a a túlmelegedésre (a kérdés csak az, hogy milyen mértékben, mert ez típusonként változó).
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész
2016. december 22.
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák.
Mindent az Apple visszaváltási programjairól Mindent az Apple visszaváltási programjairól
2017. január 13.
Váratlan leállásokat tapasztaltál egy Apple készülékednél? Lehet, hogy valójában szerencsés vagy. Itt megtekintheted az Apple legújabb termék-visszaváltási és ingyenes javítási szolgáltatásait, mely akkumulátor cserét is tartalmaz az iPhone 6s szériához - ennek alkalmassági kritériumairól most több részlettel is szolgálunk.