5+1+1 gyakori probléma, amit otthon is megoldhatsz

2018. április 20. -
Manapság egy okostelefon javítását nem érdemes otthon elvégezni, ezek a készülékek már magasszintű szaktudást igényelnek, ha komolyabb meghibásodás lép fel bennük. Van azonban néhány olyan kisebb, otthon is orvosolható probléma, ami iPhone és Android rendszert futtató telefonoknál egyaránt megjelenhet.
5+1+1 gyakori probléma, amit otthon is megoldhatsz

1. A telefonom nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

Tipikus „krízishelyzet”, ami sok Instagram és Facebook huszár életét nehezíti meg. Jó hír, hogy nagyon könnyen megoldható. Először is ellenőrizd, hogy biztosan egy jól működő router közelében próbálsz meg wi-fi jelet fogni. Előfordulhat az is, hogy a telefon nem jegyzi meg a jelszót, ezért a router újraindítása után nem csatlakozik automatikusan.

Ha nem ez a helyzet áll fenn, akkor a hibát a készülék szoftveres beállításaiban kell keresni. Ha iPhone-od van, akkor elég, ha törlöd a wi-fi beállításokat vagy a hálózati beállítások visszaállítása is megoldás lehet. Androidos telefon esetében sajnos csak a rendszer visszaállítás segíthet, ami azt jelenti, hogy a mobilról minden törlődni fog a képektől az üzenetekig.

2. Vírus került a rendszerbe

Vírus leginkább androidos készülékek esetében fordul elő, iPhone-ra nem jellemző ez a probléma. Ezt sajnos szintén csak a szoftver visszaállítás tudja megoldani, így hasznos lehet, ha a számodra kedves emlékeket nem csak a telefonodon tárolod.

Szakértői cikkünk a témáról itt találod: Segítség! Vírusos az Android! Mit tegyek?

 

mobil_kutya

3. A kijelzőn csak sötétséget látok

Ez a probléma inkább iPhone-ok esetében jellemző, ilyenkor a telefon ugyanúgy kicseng egy esetleges hívásnál, de a kijelző nem jelzi azt, nem üzemel. Ezen egy újraindítás tud segíteni, amit a bekapcsoló és a home gomb együttes lenyomásával (15 másodpercig) tudsz megvalósítani.

Szintén alkalmazható ez a módszer akkor is, ha androidos telefonnal rendelkezel. Azt azonban, hogy melyik gombok kombinációja szükséges a művelethez, a készülék típusa fogja meghatározni. Érdemes erről azelőtt tájékozódni, mielőtt ilyen helyzet felmerülhetne.

4. Nehezen vesz fel töltést a készülékem

Előfordulhat, hogy a telefonod csatlakozója eltömődik a különböző szennyeződések (por, zsebszösz) lerakódása miatt. Ilyen esetekben tapasztalhatod, hogy a készülék lassan tölt, mozgatni kell a töltőt a normális működéshez vagy erősebb nyomással lehet csak használhatóvá tenni azt.

Az is megeshet, hogy nem tudod rendesen csatlakoztatni. Ha ezzel találkozol, nem fog javítani a helyzeten, ha megpróbálod kifújni a koszt belőle. Ehelyett egy fogkefe vagy fogpiszkáló segítségével próbáld meg óvatosan kitisztítani a csatlakozót, hogy újra tökéletesen működjön.

5. Gyorsan merül a telefonom

Ha a mobilod a megszokottnál gyorsabban merül, azt beragadt háttéralkalmazások is okozhatják. Ettől a telefon melegedhet is vagy lefagyhat, ami szintén nem előnyös a használó számára. Ekkor minden készülék esetében szoftver visszaállítás szükséges.

mobil_toltes

5+1 Az ismerőseim nem érnek el telefonon

Mindenkivel megesik, hogy valamilyen okból nem lesz elérhető telefonon. Ez adódhat például hálózati problémából, ezért először mindenképpen ellenőrizd le, hogy a jelerősséget mutató kis pálcikák a képernyő felső sávjában mit mutatnak. Ha ezek rendben vannak, nézd meg, hogy nincs-e véletlenül bekapcsolva a „ne zavarj” / repülős üzemmód. Többször fordul ez elő, mint gondolnád.

5+1+1 Akadozik a készülékem

Abban az esetben, ha a telefonod rendszere lassul, akadozik, vagy gyakran lefagy, lehetséges, hogy a belső memóriája telt meg. Ilyenkor, ha van rá lehetőség, helyezz egy külső memóriakártyát a készülékbe és erre másold át a zenéket, videókat, filmeket. Amennyiben viszont nincs erre lehetőség, csak az tud segíteni, ha néhány kevésbé használt alkalmazást törölsz a mobilodról. 

Ha a felsoroltaknál komolyabb javításra szorul a készüléked, hozd el szervizeink egyikébe, szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.

Nincs megállás – a Google Maps folyamatos frissítései napról napra jobbak és jobbak! Nincs megállás – a Google Maps folyamatos frissítései napról napra jobbak és jobbak!
2016. november 2.
Azt bizonyára tudtad, hogy a Google Maps az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt telefonos app az utazók körében. Mivel kiemelt figyelmet szentelnek a frissítéseknek, ezért még akkor sem lehetsz abban biztos, hogy minden újdonságával tisztában vagy, ha egyébként gyakorta használod a programot.
Mit csinálj a készülékeddel, ha nem tölt? Mit csinálj a készülékeddel, ha nem tölt?
2016. augusztus 15.
A készüléked folyamatosan merül? Hiába csatlakoztatod töltőre, alig fél óra használat után újra energiáért könyörög? Ez és az ehhez hasonló hibajelek egyaránt azonnali megoldást kívánnak, hiszen mindennapi teendőid megkövetelik, hogy okostelefonod a nap 24 órájában rendelkezésedre álljanak.
5 dolog, amit eddig rosszul hittél a telefonoddal kapcsolatban 5 dolog, amit eddig rosszul hittél a telefonoddal kapcsolatban
2017. május 12.
Számtalan okostelefon mítosz terjeng az Android világában, amik általában megválaszolatlanok maradnak. Működésük hasonló, valami egyszer előfordul egy bizonyos körülmények között, vagy teljesen véletlenül, és elkezdenek szabályként tekinteni rá.