A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás

2017. április 11. -
A 2016 közepe tájékán megjelentetett P9 szinte azonnal elnyerte a vásárlók tetszését. Kritikusok listáin az első helyek valamelyikét foglalta el, az általános visszhang is roppant pozitív vele kapcsolatban. A P8 érkezésével elhagyta a Huawei a telefonok neve elől az Ascend jelzőt, a P9 segítségével pedig elnyerte a prémium kategóriát. Mindezek ellenére komoly problémákkal küzd. Lássuk, van-e rájuk megoldás.
A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás

Minek köszönhető a piacon való jó szereplése? Dióhéjban, sikerült egy olyan telefont alkotnia a Huawei-nek, aminek használata közben relatíve kevés kompromisszumot kell kötnöd a saját igényeid és a pénztárcád tartalmával. Külsejéből adódóan a fém váz prémium kategóriát kölcsönöz, hátulsó két kamerája is eggyel több, mint a mai legtöbb készüléknek, ráadásul nem csak látványra van befolyásoló szerepe. A készülék hardverezése pedig szintén több, mint elegendő, ami ráadásul egy vékony házban is elfér. Ennek köszönhetően jelenleg a Huawei P9 az egyik legvékonyabb mobiltelefon.

A gyártó egyértelműen elindult az Apple irányába, a következő időszakban pedig sokan fogják úgy gondolni, már csak a pénztárcabarát árazása miatt is, hogy Apple helyett érdemes lesz Huawei telefonokat venni. Erre pedig a szervizünkben is felkészültünk.

AndroidPIT-huawei-p9-1410-w782

Minden szépsége ellenére, a P9 kívülről Apple, de belülről Android, így sajnos előfordul pár elkerülhetetlen meghibásodás, amit a felhasználók döntő többsége nem tud leküzdeni. Összeválogattuk és egy csokorba szedtük a leggyakrabban előforduló Huawei P9 meghibásodásokat, reméljük, hogy a segítségedre válik az összeállításunk.

Érintőképernyő érzéketlensége

Több felhasználó jelezte, hogy az érintőképernyő gyakorta teljes mértékben érzéketlenné válik. Ha a meghibásodást nem előzte meg nagyobb esés, ne aggódj, a probléma megoldása nem jelent majd anyagi kiadást.

Huawei-P9

 • Nyomd a bekapcsoló gombot legalább 13 másodpercen keresztül, majd várj, amíg a készüléked újraindul. Ezzel egyébként úgynevezett Hard Reset-et hajtasz végre, ami nem szerencsés, de jobb esetben újra működik majd a kijelződ.
 • Ha ezután sem érzékel, mindenképpen ajánlott szervizünkbe elhoznod a készüléked egy alaposabb kivizsgálásra és, ha szükséges egy kijelző cserére.

Google fiók hozzáadása

Többen jelezték, hogy nehezen tudnak a friss telefonhoz Google fiókot hozzáadni. Ez szerencsétlen eset, hiszen nehezen tudod letölteni a legfontosabb és legalapvetőbb programokat, mint a Youtube, a Google Chrome, vagy épp a Facebook.

 • El sem hinnéd, hogy hányszor vezet megoldásra, így újfent a legalapvetőbb hibajavítási módszert ajánljuk, legelőször indítsd újra a készüléked!
 • Győződj meg róla, hogy a megadott jelszavad helyes, nem változtattad-e meg az elmúlt időszakban.
 • Távolítsd el és add hozzá újra a fiókodat. Ehhez menj a Beállításokra, kattints a Fiókokra, majd ott töröld az előzőleg beállítottat, és hozz létre újat.
 • Ha ez sem működik, akkor érdemes visszaállítanod a gyári beállításokat. Amit a beállítások, biztonsági mentés, és gyári beállítások menüpontban találsz.

Akkumulátorral és töltéssel kapcsolatos problémák

huawe-p9-plug-640x400

A P9-et 10 perc töltéssel, akár 5 órányi telefonálásra bírhatod. Ezt hívjuk gyorstöltési funkciónak, ami szintén nagy előny a legtöbb okostelefonnal szemben. Például épp ezt hiányoljuk az iPhone 7-ből is. A készülékkel gyakran előfordul, hogy gyorsabban merül a kelleténél, és alig bírja pár óránál tovább. Ebben az esetben próbáld a következőket:

 • Gyors merülés esetén húzd le az értesítési sávot, és vizsgáld meg, mennyi hálózati kapcsolatod aktív. A lehető legtöbbet kapcsold ki.
 • Legnagyobb részben a telefon fényerejének csökkentésével tudod az Huawei P9 akkumulátor idejét növelni, így azt javasoljuk, hogy amennyire tudod, állítsd a minimumra.
 • Kapcsold ki az aktívan működő alkalmazásokat is. Ezek nagyban merítik az akkumulátorodat, így jobb minél több apptól megszabadulnod.
 • Egy idő után elhasználódik és elfárad az akksi. Ezeknek az élettartamát jóval rövidebb időre tervezték, mint magukat a készülékeket, így használattól függően, de 1-2 éven belül mindenképpen ajánlott a cseréjük.

NFC kártya nem megfelelő működése

Több esetben jelezték a tengerentúli vásárlók, hogy nem sikerült fizetniük az Google Pay segítségével. Sajnos, vagy nem sajnos, ez a funkció nálunk még jelenleg nem él, így ezt mi nem tapasztaljuk. Azonban a vásárlás az NFC kártyán keresztül történik, aminek mi is hasznát vesszük. Ezzel kapcsolódik gyorsabban a Wi-Fi-re a készülék, de ennek a kártyának a segítségével tudsz gyorsan kapcsolatot létrehozni két NFC kártyával rendelkező eszköz között. Ha ehhez kapcsolódó problémát észlelsz, akkor érdemes minél előbb elhoznod a készüléked a szervizünkbe.

Töltőkábelre csatlakoztatva sem tölt

Számos oka lehet annak, ha nem tölt a telefonod. Egyrészt előfordulhat, hogy a készüléked valamelyik alkatrészével van probléma, például a dock csatlakozóval, esetleg magával az akkumulátorral. Azonban előfordulhat, hogy épp a töltőkábel helytelenkedik, amit szintén érdemes letesztelned.

huawei-p9-review-usb-type-c-1

 • Elsőre is, próbáld ki egy másik USB-C töltővel! Ha azzal tölti nincs probléma, csak azt kell lecserélned!
 • Világíts bele az USB-C nyílásba, és győződj meg róla, hogy nem lett-e belülről koszos, amely zavarná a telefon és a kábel érintkezését. Ha szeretnéd profikra bízni a tisztítást, szervizünkben szívesen segítünk neked.
 • Ha nincs változás, indítsd újra a telefonod. Nyomd egyszerre a hangerő fel- és lekapcsoló gombját is, válaszd ki a gyári állapotot, majd töröld az összes felhasználói adatot. Ezzel letörölsz majd mindent, így csak a legvégső esetben ajánljuk a használatát.

Bluetooth-szal kapcsolatos problémák

Ha a készüléked nem képes az adatátvitelre, egy másik Bluetooth kapcsolat létrehozására alkalmas eszközzel, esetleg fel sem ismeri azt, akkor a Bluetooth beállításait kell megvizsgálnod.

 • Győződj meg arról, hogy a telefonodon naprakész és friss szoftver fut.
 • Buta dolognak hangzik, de bizonyosodj meg arról, hogy valóban engedélyezett-e a Bluetooth kapcsolat a telefonodon. – Ezt az értesítősávban gyorsan le tudod ellenőrizni.
 • Ha nem működik a fájlátvitel, győződj meg arról, hogy a másik készülékeden be van-e kapcsolva a Bluetooth, illetve tudja-e kezelni a rendszer az adott fájlt, amit küldeni próbálsz.
 • Ha más eszközhöz csatlakoztatod a készüléked /például a Baseus autós töltőhöz/, bizonyosodj meg róla, hogy az akkumulátora fel van-e töltve, bekapcsol-e az eszköz.
 • Ha ezeket ellenőrizted és a probléma továbbra is fennáll, indítsd újra a készüléked.

Alkalmazás értesítések

A rendszer hibájából fakadóan előfordulhat, hogy néhány alkalmazás értesítése egyszerűen nem jelenik meg a kijelzőn. Ilyen alkalmazások lehetnek a WhatsApp, Twitter, Facebook. A hiba esetén ezen alkalmazások értesítései csak akkor működnek, ha maga az applikáció nyitva van. Ez azért is bosszantó, mert így jóval gyorsabban merítik a készüléked akkumulátorát.

ggg

 • Előfordulhat, hogy előzőleg véletlenül letiltottad az értesítések engedélyezését a rendszeren belül. A feloldásához nyisd meg a Beállításokat, válaszd az Alkalmazásokat, és engedélyezd, hogy az alkalmazás értesítéseket tudjon számodra küldeni.

Meg kell jegyeznünk, hogy magának a Huawei-nek nagyon előnyös garancia programja van a P9 telefonokra. Alapjaiban 2 év gyári garanciát vállal a gyártó, amit meghosszabbíthatsz még egy évvel. Emellett az első három hónapban kijelző garanciát is igénybe vehetsz, ami azt jelenti, ha összetöröd a kijelződet, kicseréltetheted egy újra, illetve bármilyen probléma esetén, egy teljesen új telefont kapsz, nem kell kivárnod a hosszú szervizelési időket.

Természetesen, ha 3 hónap után ejted le véletlenül a készüléked, ami valljuk be, nem lehetetlen, akkor már nem jár a garancia. Beázás esetén szintén nem, így ezekben az esetekben fordulj szervizünkhöz bizalommal

 

/Forrás: digitaltrends.com/

5+1+1 akkumulátor mítosz, aminek ne dőlj be 5+1+1 akkumulátor mítosz, aminek ne dőlj be
2018. július 23.
Bármilyen szuper aksival is rendelkezik a telefonod, idővel mindenképpen veszít a teljesítményéből. Érthető hát, hogy minden trükköt bevetsz azért, hogy ez az idő minél később jöjjön el – sok akku kímélő tipp viszont nem több városi mítosznál, ami ha nem is árt a készülékednek, de segíteni biztosan nem fog.
7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.
Tippek - trükkök: Így kapcsold ki az Android Oreo legidegesítőbb funkcióit Tippek - trükkök: Így kapcsold ki az Android Oreo legidegesítőbb funkcióit
2018. január 31.
Minden új Android verzió számos frissítést tartalmaz, amelyek közül néhány távolról sem olyan egyértelmű. Ebben a cikkben bemutatunk néhány trükköt és tippet azoknak, akiknek okostelefonja megkapta már az Android 8.0 vagy 8.1 Oreo frissítését.