A 7 legjobb rejtett funkciói az iOS 11-ben, amiről tudnod kell!

2022.06.29 0 hozzászólás 9999 olvasás
A 7 legjobb rejtett funkciói az iOS 11-ben, amiről tudnod kell!

Habár az iOS 11 leginkább iPad-en tartogat meglepetéseket, az iPhone tulajok sem panaszkodhatnak. Nem csak külsőre, de funkcióiban is megújult, amelyek miatt sokkal jobban szeretjük, mint elődjét. Bemutatjuk a kedvenceinket.

1# Azonnali Wi-Fi megosztás

Egy nagyszerű, apró kis tulajdonság, mely azonnali Wi-Fi megosztást tesz lehetővé, hogy azok az ismerőseid, akik iOS 11-et futtató készüléket használnak, küldhessenek Wi-Fi hozzáférési igényt, hogy azonnal tudjanak kapcsolódni arra az internet hálózatra, amit Te használsz. Ha elfogadod, a barátaid eszköze automatikusan megkapja a Wi-Fi jelszót, hogy gyorsan elérhessék a hálózatot.

2# Gépelj Sirinek beszélés helyett

Egy újabb üdvözölendő újítás, aminek a segítségével most már gépelve is kommunikálhatsz Sirivel, így ha épp nyilvános helyen vagy, és kellemetlennek érzed a telefonoddal folytatott párbeszédet, a pirongás helyett gépelhetsz csendben, így úgy tűnik, mintha csetelnél.

typetosiri-800x707

3# App Offloading - Nem használt applikációk letörlése a beállítások mentésével

Mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy nem volt elég hely az iPhone-unkon, így ez a funkció életmentő feladatot lát el. Az app offloading funkció lehetővé teszi az optimális tárhely-kihasználást a nem használt applikációk manuális vagy automatikus törlésével úgy, hogy az előzőleg kialakított beállítások megmaradnak. Így ha újra le szeretnéd tölteni az előzőleg letörölt applikációt, mikor újra felkerül a készülékedre, ugyanazokkal a beállításokkal fog működni, mint amilyen a letörlés előtti állapotban volt.

4# Egykezes billentyűzet

Ez talán az iOS 11 egyik legjobb apró tulajdonsága, hiszen most már az operációs rendszer tartalmazza az egykezes billentyűzetet. Ez hihetetlenül hasznos, amikor csak egy szabad kezed van, hogy üzeneteket írj az iPhone-odon - például amikor sétálás közben az egyik kezedben a kávédat tartod. Az egykezes billentyűzet engedélyezéséhez csak meg kell nyomnod a földgömb vagy emoji ikon gombot a hagyományos billentyűzeten, majd válaszd a bal vagy jobb opciót, hogy a rendszer a kiválasztott oldal felé irányítsa a gombokat, hogy kényelmesebben tudj egy kézzel gépelni.

IMG_4233

5# Beépített képernyő felvétel

Ez egy nagyszerű tulajdonság azok számára, akik szeretik megmutatni másoknak, hogy mi történik az iPhone képernyőjükön. A képernyő felvevő az új vezérlőpultból érhető el, ami lehetővé teszi, hogy magán az iOS 11 készüléken keresztül készíts felvételeket - nem úgy, mint régen, amikor kellett hozzá egy Mac, illetve a QuickTime program is. Az új funkció felhasználási módjai szinte végtelenek: megmutathatod vele a saját készülékeden, hogy mit csináljon más az övén, majd elküldheted ezt egy videó fájlban; felvehetsz vele internetes oldalak navigációjának animációit, de akár FaceTime hívásokat is felvehetsz vele.

6# FLAC audió lejátszás

FLAC, vagy Free Lossless Audio Codec (Szabad Veszteségmentes Audiokodek), egy audiokodek kifejezetten a vájtfülűeknek, mivel nulla tömörítéssel rendelkezik, így a hangzás valóban veszteségmentes marad a minőséget illetően. Korábban az iOS nem támogatta az FLAC lejátszást, de az iOS 11 már igen.

7# NFC hozzáférés fejlesztők számára

Ez az utolsó menő rejtett funkció a fejlesztők számára készült, mellyel már hozzáférnek az NFC (Near Field Communication - Rövid Hatótávú Kommunikáció) chiphez az iPhone és iPad készüléken belül. Az iOS eszközökben az NFC chip segítségével működik az Apple Pay az érintés nélküli terminálokon. A NFC-t több esetben is használják, nemcsak érintés nélküli fizetések lebonyolításában, hanem a hotelekhez való ajtózárak esetében is. Most, hogy a fejlesztők hozzáférhetnek az NFC-chiphez, a szállodaláncok az iPhone-odat tudják a szoba kulcsa helyett azonosítani az ajtó nyitására, vagy a tömegközlekedési vállalatok a telefonodat el tudják fogadni jegyként vagy bérletként is.

Összegzés

Természetesen nem kerülhet szóba az iOS 11 anélkül, hogy ne tennénk említést az Apple legújabb csúcskategóriás telefonjáról, az iPhone X-ről. Szeptember 12-én Tim Cook várhatóan három új készüléket is bemutat, iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X néven. Az előző évek trendjét követve a telefonokról már a megjelenés előtt több hónappal kiderültek a legfontosabb információk. A Keynote szépsége az, hogy a bemutató alatt testet öltenek a pletykák, és a végére megkapjuk a végleges készüléket. Ha az ismerőseidhez is eljuttatnád az iOS 11 legjobb funkcióit, nyomj a megosztás gombra, ha szerinted kihagytunk valamit, írd meg nekünk kommentben.