Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

A Chrome lapfülek kevésbé merítik az akkumulátort Androidon

2022.06.10 0 hozzászólás 597 olvasás
A Chrome lapfülek kevésbé merítik az akkumulátort Androidon

A Chrome akkumulátorának élettartama Androidon a böngésző bétaverziójának új funkciójának köszönhetően valószínűleg javulni fog a jövőben. A fülek csökkentése javíthatja a teljesítményt, megkímélheti a memóriát és meghosszabíthatja az akkumulátor élettartamát.

Ez az új szolgáltatás várhatóan stabilizálódik a Chrome Androidos alkalmazásában.

A Google továbbra is igyekszik arra, hogy a Chrome kevésbé terhelje az akkumulátort és úgy tűnik, hogy megtalálta a tökéletes megoldást: kiiktatja a nem használt füleket.

A cég bemutatta a Chrome béta-csatorna frissítését, amely megszünteti azokat a füleket, amelyek régóta meg vannak nyitva a háttérben. Ez a lépés nemcsak nagyobb teljesítményt biztosít, hanem a memória terheltségét is csökkenti, így azok a fülek, amiket viszont használunk gyorsabban fognak működni, illetve ígérik, hogy a telefon teljes akkumulátor élettartama és a RAM-felhasználása javulni fog.

Az akkumulátorkímélő lapfülek Androidon és minden Chrome felületen elérhető lesz

A funkció egy nagyobb Chrome frissítéssel együtt jött létre, amely a lapok betöltését akár 10%-kal javítja. Ezenkívül hozzáadtak záródó lapcsoportokat is, és érintésbarát lapokat vezetett be a Chromebookhoz, és más tablet-módú eszközökhöz.

Az Android felhasználók linkmegosztást is kapnak QR-kódokon keresztül és a címsorban való kereséssel váltani tudnak a nyitott tabok között.

Nem minden esetben ajánlott a használata

Beletelik néhány hétben, amíg lapgörgetés eléri a Chrome Androidos stabilabb verzióját.

Nem ajánlott viszont munkahelyi vagy más fontos feladatok elvégzésére használni, ha a Chrome az egyetlen elérhető böngésző. Ha készen állsz, akkor ez az opció viszont jelentősen javíthatja a telefon élettartalmát és reagálhatóságát, különösen, ha az a fajta ember vagy, aki mindig nyitva tartja a nem használt füleket is, „csak a biztonság kedvéért”.