A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok

2022.06.30 0 hozzászólás 4723 olvasás
A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok

Az LG G5 még a gyártó termékeihez mérten is az egyik legegyedibb modell, amit megvásárolhatsz, tekintve, hogy ez az első LG készülék, ami tiszta fémházas külsőt kapott, továbbá a gombok elhelyezése sem mindennapi. Habár a hangerőszabályozó - az előző típusokhoz képest - meglepő módon szokványos helyre, a készülék oldalára került, az ujjlenyomatolvasóval rendelkező kezdőgomb a telefon hátlapján található meg.

Az LG emellett néhány moduláris változtatást is bevetett, eltávolítható alsó kávát és duál hátlapi kamerát építtetett be, az akkumulátor pedig a fémház külsőtől függetlenül továbbra is cserélhető. Tehát ha valami különlegesre vágysz, az LG G5 neked lett megalkotva!

Ugyanakkor, mint minden okoskészüléknek, az LG G5-nek is megvannak a maga hibái. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a leggyakoribbakat ezek közül, emellé a megoldási javaslatokat is felsorakoztatjuk! (Természetesen nem minden LG G5 esetében merülnek fel ezek a problémák, sőt, inkább kevesebb, mint több bejelentés érkezett, de nem árt résen lenned).

#1. ,,Szivárog a háttérfény az LG G5 kijelzőjén”

Elég sokan panaszolták, hogy jelentős "háttérfényszivárgást" - igen, a szó elég érdekesen hangzik, de annyira találó, hogy alkalmazni kezdtük! :) - észleltek az LG G5 használata közben; a kijelző sarkain és szélein olykor világos fény jelenik meg. Volt, aki azt tapasztalta, hogy minimális nyomás hatására némi elváltozás tapasztalható a kijelző fényében.

Lehetséges megoldások:

Ez egy hardverprobléma, aminek az egyetlen hatásos megoldási lehetősége az LG G5 kijelző csere lehet. A Blacklight Bleed Test app használatával ellenőrizheted a problémát. Az app elérhető a Google Play Áruházban, és kifejezetten hasznos lehet, amikor a problémával az LG-hez vagy a mobilszolgáltatódhoz, esetleg egy garancián túli LG szervizhez fordulsz.

#2. ,,Nem működik megfelelően az értesítő LED-fény”

Vannak, akik az értesítéső LED-re panaszkodnak. A funkció jól működik a gyári LG alkalmazások használata közben, de akadhat 1-2 probléma, amikor az utólag telepített appok okozzák a problémát. Szerencsére csak nagyon ritka esetekben kell az LG G5 kijelző cseréhez folyamodni a javítás érdekében.

Lehetséges megoldások:

Úgy tűnik, szoftverhibával állunk szemben, és remélhetőleg az LG hamarosan megoldja a gondot a legújabb frissítéseivel. Addig is, rápróbálhatsz a Light Flow app alkalmazásra, amit a Play Áruházból tölthetsz le. Az alkalmazásnak ingyenes verziója is elérhető, ami bár kissé korlátoltabban működik a fizetős testvérénél, megéri először vele próbálkozni.

#3. ,,Hangosan serceg vagy zajt ad ki az LG G5, amikor AUX-kábelhez csatlakoztatom”

Egyes felhasználók azt mondták, hogy hangos zajokat hallanak, amikor segédkábellel a kocsijuk sztereójához csatlakoztatják telefonjukat. Ez a probléma viszont csak bizonyos járműveknél fordult elő.

LG-G5-6-840x584

Lehetséges megoldások:

  1. Először is győzödj meg róla, hogy a készüléked rendesen csatlakoztatva van. Egy kis erőfeszítést igényel az AUX-kábel jack bemenetbe helyezése, szóval mindenképp nézd meg, hogy ezt jól csináltad-e.
  2. Áztass fültisztító pálcikát alkoholba és tisztítsd meg vele az autó jack bemenetét, ha szükséges, akkor a telefonét is. Lehet, hogy a felgyülemlő por felel a problémáért.
  3. Néhány hangberendezésnek van másodlagos jack bemenete hátul. Próbáld meg ehhez csatlakoztatni a telefonodat!
  4. Vannak, akik a földhurok izolátor használatára esküsznek. Ezeket egyaránt megtalálod online és offline áruházakban is, mindössze 2-3 ezer forintért.

Amennyiben ezek nem oldják meg a problémát, előfordulhat, hogy az LG G5 audio szalagkábelét kell cserélnünk.

#4. ,,Nem működik jól a közelségérzékelő az LG G5-ön”

Néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy nem működik megfelelően a közelségérzékelő olyan esetekben, amikor valamiféle kijelzővédő van a telefonon, pl. egy edzett üveg LG kijelzővédő, ami fedi az érzékelőt. Ez azt eredményezi, hogy a kijelző hívások után kikapcsolva marad, vagy hívás közben nem lehet különféle műveleteket végezni az LG G5-ön. Ez a probléma általában szoftveres úton orvosolható, szélsőséges esetekben azonban az LG G5 közelségérzékelő javítására, cseréjére van szükség.

Megoldási lehetőségek:

  1. Ilyen esetekben meglehet, hogy magával a szenzorral van probléma. Megteheted azt, hogy letöltöd a Google Play Store-ból az Aida64-et. Ha ez megvan, keresd meg a Szenzorok menüpontot és válaszd ki a Közelségérzékelőt (Proximity sensor), majd tartsd a kezed a szenzor fölé. A megjelenő értéknek hozzávetőlegesen 5 és 0 centi között kéne mozognia.
  2. A szenzor újrakallibrálásához tárcsázd be a következőt: *#546368#*860# (az utolsó 3 szám, ami jelen esetben a 860, a Te LG G5-öd modelljének a száma). Ha ez megvan, menj rá a Device Test – SAAT – Service Menu Manual Test – key press test – cal start -ra. Ez a művelettel tudod újrakallibrálni a közelségérzékelőt.
  3. A megfelelően kialakított LG edzett üveg kijelzővédők önmagukban egészen biztosan nem zavarják a szenzort.

#5. Kapcsolódási hibák az LG G5-ön

LG-G5-20-840x575

Mint minden új eszköz esetében, valószínűleg az LG G5 használata során is előfordulhat, hogy valamiféle gond adódik a Wi-Fi és Bluetooth működésével. A Bluetooth problémák a G4-hez hasonlóan a LG G5-nél is viszonylag gyakran előfordulhatnak. Ahogyan az elődmodell esetében is tanácsoltuk, kizárólag a szoftveres javítási utak bejárását követően folyamodj az LG G5 Wi-Fi/Bluetooth hardveres javításához és ezzel a problémával minden esetben szakértőhöz fordulj!

Lehetséges megoldások:

Wi-Fi problémák

  1. Kapcsold ki a telefonod és a routered legalább 10 másodpercre, majd indítsd el őket újra.
  2. Menj a Beállítások – Energiatakarékosság menübe és bizonyosodj meg róla, hogy ez az opció ki van kapcsolva.
  3. Használd a Wi-Fi Analyzert, hogy ellenőrizhesd a hálózat terheltségét. Ha túlterhelt a kapcsolat amin vagy, próbálj meg egy kevésbé terhelt, jobb jelerősségűre váltani.
  4. Wi-Fi kapcsolat elfelejtése. Beállítások > Wi-Fi > Nyomd hosszan a kiválasztott kapcsolatot és kattints az Elfelejt opcióra.
  5. Nézd meg, hogy a routered frissítve van-e.
  6. Ugyanezt ellenőrizd a telefonod alkalmazásainál és szoftvereinél egyaránt.
  7. Menj a Wi-Fi beállításaihoz és az Advanced (Haladó) pontnál, jegyezd fel az LG G5-öd MAC címét, majd bizonyosodj meg arról, hogy engedélyezve van-e a csatlakozás a router -ed MAC szűrőjén.

Bluetooth problémák

  1. Ha akkor észlelsz hibát, amikor az autó Bluetooth portjához próbálsz csatlakozni, ellenőrizd a telefonod és a gépjármű használati útmutatóját és indítsd újra a hálózatokat/kapcsolatokat.
  2. Bizonyosodj meg róla, hogy nem hagysz ki egy alapfontosságú lépést sem a kapcsolódásnál.
  3. Nézd meg a Beállítások – Bluetooth menüjében, hogy szükséges-e valamiféle változtatás.
  4. Ugyanitt kipróbálhatod azt is, hogy törölsz minden elsődleges kapcsolatot és újra létrehozod őket.
  5. Ha semmiféle eszközhöz nem tudsz kapcsolódni az LG G5-tel, valószínű, hogy csak egy jövőbeli frissítés fogja lehetővé tenni a probléma kiküszöbölését.

#6. Nincs alkalmazásokat tároló menü a G5-ön

Ez igazából nem a G5 hibája, hanem az LG döntött úgy, hogy az új LG UX szoftverdizájnjukból kihagyják ezt a felületet, amit lehet, sokan hiányolnak.

Lehetséges megoldások:

  1. Az LG azért készült egy hivatalos megoldással. Nyisd meg az LGSmartWorld appot és keress rá az LG Home 4.0-ra. Ha ezt installáltad, megjelenik a telefonodon az alkalmazástároló. Van egy másik mód is, ami bár le fogja egyszerűsíteni a felhasználói felületet, de ugyanakkor megjeleníti az alkalmazástárolót is. Ez a művelet a következő: Beállítások > Megjelenés > Kezdőképernyő > Home > EasyHome.
  2. Ezeken kívül egy külsős alkalmazást is feltelepíthetsz a Google Play Áruházból.

LG-G5-24-840x560

Néhány tipp még a hirtelen problémák gyors megoldásához:

Soft reset:

Amikor a kijelző nem reagál, tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, amíg újra nem indul az eszköz. Másik megoldás lehet erre az akksi kivétele.

Hard reset:

  1. Kapcsold ki a mobilod.
  2. Tarts lenyomva egyszerre a kikapcsoló és a hangerő csökkentő gombot. Mikor megjelenik az LG logó, engedd el a kikapcsoló gombot, majd rögtön nyomd le ismét és várj egészen addig, amíg meg nem indul el a gyári visszaállítás.
  3. A folytatáshoz tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, a kilépéshez engedd el a hangerőszabályzót.

Biztonsági módba kapcsolás:

  1. Kapcsold ki a mobilod és indítsd el újra. Amikor megjelenik az LG logó, nyomd le a hangerőszabályzót lefelé és tartsd úgy addig, amíg meg nem látod a keződképernyőt, aminek egyből a Biztonsági módot kéne megjelenítenie.
  2. Amikor a telefon bekapcsolt, tartsd lenyomva a kikapcsoló gombot egészen addig, amíg fel nem ugrik egy engedélykérés, amire OK-t kell nyomnod. Ez a művelet biztonsági módba fogja tenni a mobilod.

A telefon hardveres kontrollja kijelzőtörés esetére:

Abban az esetben, ha eltört vagy megsérült az LG G5 kijelzője, ki tudsz alakítani magadnak egy nagyon leegyszerűsített funkciót, hogy a hardver gombjait használhasd.

  1. Kapcsold ki a készüléket.
  2. Tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot és mindkét hangerőszabályozót több mint 10 másodpercig, hogy engedélyezhesd a hardveres kontrollálást.
  3. A hangerőszabályozók segítségével görgethetsz az opciók között, ha megvan a megfelelő opció, nyomd meg a bekapcsoló gombot a kiválasztáshoz és engedélyezéshez.
  4. Hívások fogadásához egyszerre kell nyomnod mindkét hangerőszabályozót. Ha véget akarsz vetni egy hívásnak, a kikapcsoló gombot kell lenyomnod a hívás közben.
  5. Az ébresztő kikapcsolásához akkor kell lenyomnod mindkét hangerőszabályozót, amikor csörög az ébresztőd.

Ezek voltak a mi tippjeink ahhoz, hogy könnyedén vehesd az LG G5-öddel felmerülő akadályokat! A listánk folyamatosan bővül, emellett ha bármilyen kérdésed, megjegyzésed van, írj kommentet, ha segítségre van szükséged, akkor pedig várunk okostelefon és tablet szervizeinkben! Bármilyen meghibásodással kapcsolatos kérdéssel keressetek minket bátran!

 

(forrás: androidauthority.com)