A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok

2016. július 20. -
Az LG G5 még a gyártó termékeihez mérten is az egyik legegyedibb modell, amit megvásárolhatsz, tekintve, hogy ez az első LG készülék, ami tiszta fémházas külsőt kapott, továbbá a gombok elhelyezése sem mindennapi. Habár a hangerőszabályozó - az előző típusokhoz képest - meglepő módon szokványos helyre, a készülék oldalára került, az ujjlenyomatolvasóval rendelkező kezdőgomb a telefon hátlapján található meg.
A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok

Az LG emellett néhány moduláris változtatást is bevetett, eltávolítható alsó kávát és duál hátlapi kamerát építtetett be, az akkumulátor pedig a fémház külsőtől függetlenül továbbra is cserélhető. Tehát ha valami különlegesre vágysz, az LG G5 neked lett megalkotva!

Ugyanakkor, mint minden okoskészüléknek, az LG G5-nek is megvannak a maga hibái. Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a leggyakoribbakat ezek közül, emellé a megoldási javaslatokat is felsorakoztatjuk! (Természetesen nem minden LG G5 esetében merülnek fel ezek a problémák, sőt, inkább kevesebb, mint több bejelentés érkezett, de nem árt résen lenned).

#1. ,,Szivárog a háttérfény az LG G5 kijelzőjén”

Elég sokan panaszolták, hogy jelentős "háttérfényszivárgást" - igen, a szó elég érdekesen hangzik, de annyira találó, hogy alkalmazni kezdtük! :) - észleltek az LG G5 használata közben; a kijelző sarkain és szélein olykor világos fény jelenik meg. Volt, aki azt tapasztalta, hogy minimális nyomás hatására némi elváltozás tapasztalható a kijelző fényében.

Lehetséges megoldások:

Ez egy hardverprobléma, aminek az egyetlen hatásos megoldási lehetősége az LG G5 kijelző csere lehet. A Blacklight Bleed Test app használatával ellenőrizheted a problémát. Az app elérhető a Google Play Áruházban, és kifejezetten hasznos lehet, amikor a problémával az LG-hez vagy a mobilszolgáltatódhoz, esetleg egy garancián túli LG szervizhez fordulsz.

#2. ,,Nem működik megfelelően az értesítő LED-fény”

Vannak, akik az értesítéső LED-re panaszkodnak. A funkció jól működik a gyári LG alkalmazások használata közben, de akadhat 1-2 probléma, amikor az utólag telepített appok okozzák a problémát. Szerencsére csak nagyon ritka esetekben kell az LG G5 kijelző cseréhez folyamodni a javítás érdekében.

Lehetséges megoldások:

Úgy tűnik, szoftverhibával állunk szemben, és remélhetőleg az LG hamarosan megoldja a gondot a legújabb frissítéseivel. Addig is, rápróbálhatsz a Light Flow app alkalmazásra, amit a Play Áruházból tölthetsz le. Az alkalmazásnak ingyenes verziója is elérhető, ami bár kissé korlátoltabban működik a fizetős testvérénél, megéri először vele próbálkozni.

#3. ,,Hangosan serceg vagy zajt ad ki az LG G5, amikor AUX-kábelhez csatlakoztatom”

Egyes felhasználók azt mondták, hogy hangos zajokat hallanak, amikor segédkábellel a kocsijuk sztereójához csatlakoztatják telefonjukat. Ez a probléma viszont csak bizonyos járműveknél fordult elő.

LG-G5-6-840x584

Lehetséges megoldások:

 1. Először is győzödj meg róla, hogy a készüléked rendesen csatlakoztatva van. Egy kis erőfeszítést igényel az AUX-kábel jack bemenetbe helyezése, szóval mindenképp nézd meg, hogy ezt jól csináltad-e.
 2. Áztass fültisztító pálcikát alkoholba és tisztítsd meg vele az autó jack bemenetét, ha szükséges, akkor a telefonét is. Lehet, hogy a felgyülemlő por felel a problémáért.
 3. Néhány hangberendezésnek van másodlagos jack bemenete hátul. Próbáld meg ehhez csatlakoztatni a telefonodat!
 4. Vannak, akik a földhurok izolátor használatára esküsznek. Ezeket egyaránt megtalálod online és offline áruházakban is, mindössze 2-3 ezer forintért.

Amennyiben ezek nem oldják meg a problémát, előfordulhat, hogy az LG G5 audio szalagkábelét kell cserélnünk.

#4. ,,Nem működik jól a közelségérzékelő az LG G5-ön”

Néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy nem működik megfelelően a közelségérzékelő olyan esetekben, amikor valamiféle kijelzővédő van a telefonon, pl. egy edzett üveg LG kijelzővédő, ami fedi az érzékelőt. Ez azt eredményezi, hogy a kijelző hívások után kikapcsolva marad, vagy hívás közben nem lehet különféle műveleteket végezni az LG G5-ön. Ez a probléma általában szoftveres úton orvosolható, szélsőséges esetekben azonban az LG G5 közelségérzékelő javítására, cseréjére van szükség.

Megoldási lehetőségek:

 1. Ilyen esetekben meglehet, hogy magával a szenzorral van probléma. Megteheted azt, hogy letöltöd a Google Play Store-ból az Aida64-et. Ha ez megvan, keresd meg a Szenzorok menüpontot és válaszd ki a Közelségérzékelőt (Proximity sensor), majd tartsd a kezed a szenzor fölé. A megjelenő értéknek hozzávetőlegesen 5 és 0 centi között kéne mozognia.
 2. A szenzor újrakallibrálásához tárcsázd be a következőt: *#546368#*860# (az utolsó 3 szám, ami jelen esetben a 860, a Te LG G5-öd modelljének a száma). Ha ez megvan, menj rá a Device Test – SAAT – Service Menu Manual Test – key press test – cal start -ra. Ez a művelettel tudod újrakallibrálni a közelségérzékelőt.
 3. A megfelelően kialakított LG edzett üveg kijelzővédők önmagukban egészen biztosan nem zavarják a szenzort.

#5. Kapcsolódási hibák az LG G5-ön

LG-G5-20-840x575

Mint minden új eszköz esetében, valószínűleg az LG G5 használata során is előfordulhat, hogy valamiféle gond adódik a Wi-Fi és Bluetooth működésével. A Bluetooth problémák a G4-hez hasonlóan a LG G5-nél is viszonylag gyakran előfordulhatnak. Ahogyan az elődmodell esetében is tanácsoltuk, kizárólag a szoftveres javítási utak bejárását követően folyamodj az LG G5 Wi-Fi/Bluetooth hardveres javításához és ezzel a problémával minden esetben szakértőhöz fordulj!

Lehetséges megoldások:

Wi-Fi problémák

 1. Kapcsold ki a telefonod és a routered legalább 10 másodpercre, majd indítsd el őket újra.
 2. Menj a Beállítások – Energiatakarékosság menübe és bizonyosodj meg róla, hogy ez az opció ki van kapcsolva.
 3. Használd a Wi-Fi Analyzert, hogy ellenőrizhesd a hálózat terheltségét. Ha túlterhelt a kapcsolat amin vagy, próbálj meg egy kevésbé terhelt, jobb jelerősségűre váltani.
 4. Wi-Fi kapcsolat elfelejtése. Beállítások > Wi-Fi > Nyomd hosszan a kiválasztott kapcsolatot és kattints az Elfelejt opcióra.
 5. Nézd meg, hogy a routered frissítve van-e.
 6. Ugyanezt ellenőrizd a telefonod alkalmazásainál és szoftvereinél egyaránt.
 7. Menj a Wi-Fi beállításaihoz és az Advanced (Haladó) pontnál, jegyezd fel az LG G5-öd MAC címét, majd bizonyosodj meg arról, hogy engedélyezve van-e a csatlakozás a router -ed MAC szűrőjén.

Bluetooth problémák

 1. Ha akkor észlelsz hibát, amikor az autó Bluetooth portjához próbálsz csatlakozni, ellenőrizd a telefonod és a gépjármű használati útmutatóját és indítsd újra a hálózatokat/kapcsolatokat.
 2. Bizonyosodj meg róla, hogy nem hagysz ki egy alapfontosságú lépést sem a kapcsolódásnál.
 3. Nézd meg a Beállítások – Bluetooth menüjében, hogy szükséges-e valamiféle változtatás.
 4. Ugyanitt kipróbálhatod azt is, hogy törölsz minden elsődleges kapcsolatot és újra létrehozod őket.
 5. Ha semmiféle eszközhöz nem tudsz kapcsolódni az LG G5-tel, valószínű, hogy csak egy jövőbeli frissítés fogja lehetővé tenni a probléma kiküszöbölését.

#6. Nincs alkalmazásokat tároló menü a G5-ön

Ez igazából nem a G5 hibája, hanem az LG döntött úgy, hogy az új LG UX szoftverdizájnjukból kihagyják ezt a felületet, amit lehet, sokan hiányolnak.

Lehetséges megoldások:

 1. Az LG azért készült egy hivatalos megoldással. Nyisd meg az LGSmartWorld appot és keress rá az LG Home 4.0-ra. Ha ezt installáltad, megjelenik a telefonodon az alkalmazástároló. Van egy másik mód is, ami bár le fogja egyszerűsíteni a felhasználói felületet, de ugyanakkor megjeleníti az alkalmazástárolót is. Ez a művelet a következő: Beállítások > Megjelenés > Kezdőképernyő > Home > EasyHome.
 2. Ezeken kívül egy külsős alkalmazást is feltelepíthetsz a Google Play Áruházból.

LG-G5-24-840x560

Néhány tipp még a hirtelen problémák gyors megoldásához:

Soft reset:

Amikor a kijelző nem reagál, tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, amíg újra nem indul az eszköz. Másik megoldás lehet erre az akksi kivétele.

Hard reset:

 1. Kapcsold ki a mobilod.
 2. Tarts lenyomva egyszerre a kikapcsoló és a hangerő csökkentő gombot. Mikor megjelenik az LG logó, engedd el a kikapcsoló gombot, majd rögtön nyomd le ismét és várj egészen addig, amíg meg nem indul el a gyári visszaállítás.
 3. A folytatáshoz tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, a kilépéshez engedd el a hangerőszabályzót.

Biztonsági módba kapcsolás:

 1. Kapcsold ki a mobilod és indítsd el újra. Amikor megjelenik az LG logó, nyomd le a hangerőszabályzót lefelé és tartsd úgy addig, amíg meg nem látod a keződképernyőt, aminek egyből a Biztonsági módot kéne megjelenítenie.
 2. Amikor a telefon bekapcsolt, tartsd lenyomva a kikapcsoló gombot egészen addig, amíg fel nem ugrik egy engedélykérés, amire OK-t kell nyomnod. Ez a művelet biztonsági módba fogja tenni a mobilod.

A telefon hardveres kontrollja kijelzőtörés esetére:

Abban az esetben, ha eltört vagy megsérült az LG G5 kijelzője, ki tudsz alakítani magadnak egy nagyon leegyszerűsített funkciót, hogy a hardver gombjait használhasd.

 1. Kapcsold ki a készüléket.
 2. Tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot és mindkét hangerőszabályozót több mint 10 másodpercig, hogy engedélyezhesd a hardveres kontrollálást.
 3. A hangerőszabályozók segítségével görgethetsz az opciók között, ha megvan a megfelelő opció, nyomd meg a bekapcsoló gombot a kiválasztáshoz és engedélyezéshez.
 4. Hívások fogadásához egyszerre kell nyomnod mindkét hangerőszabályozót. Ha véget akarsz vetni egy hívásnak, a kikapcsoló gombot kell lenyomnod a hívás közben.
 5. Az ébresztő kikapcsolásához akkor kell lenyomnod mindkét hangerőszabályozót, amikor csörög az ébresztőd.

Ezek voltak a mi tippjeink ahhoz, hogy könnyedén vehesd az LG G5-öddel felmerülő akadályokat! A listánk folyamatosan bővül, emellett ha bármilyen kérdésed, megjegyzésed van, írj kommentet, ha segítségre van szükséged, akkor pedig várunk okostelefon és tablet szervizeinkben! Bármilyen meghibásodással kapcsolatos kérdéssel keressetek minket bátran!

 

(forrás: androidauthority.com)

Így küszöbölheted ki a 6 leggyakoribb LG V10 hibát Így küszöbölheted ki a 6 leggyakoribb LG V10 hibát
2016. július 22.
A jól hangzó mondatok ellenére természetesen ennél a csúcsmodellnél is vannak ismert és elismert hibák. Éppen ezért összeírtuk nektek a leggyakrabban előforduló problémákat, és a lehetséges megoldásaikat is.
Márkaszerviz vagy garancián túli LG javítás? Márkaszerviz vagy garancián túli LG javítás?
2015. december 22.
Bár manapság már egyre több garancián túli okostelefon szerviz működik Budapesten és országszerte, sokan még mindig nem tudják, hogy a meghibásodott csúcskategóriás okostelefonok többségét akár már a javítás kezdetétől számított fél órán belül kézhez vehetik. Alábbi bejegyzésünk az LG specifikus látványszervizek tulajdonságait veti össze a sokak által ismert hivatalos LG szervizekkel kapcsolatos tudnivalókkal.