A legjobb ingyenes és fizetős fotós appok a telefonodra

Összegyűjtöttük egy cikkben, a legjobb képszerkesztő applikációkat, amelyek segítségével bárki profi fotósnak érezheti magát.

Fényképezni mindenki tud.

Telefonnal fényképezni mindenki tud.

Ez a két mondat az, ami a profi fotósokat a leginkább felidegesíti. Mert nyilván igaz, mindenki meg tud nyomni egy gombot. De a jó fotóhoz az utómunka gyakran sokkal fontosabb, mint a gyorsan ellőtt kép.

Viszont van pár telefonos alkalmazás, amivel nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy a reggelinket, háziállatunkat vagy épp magunkat a legjobb fényben tudjuk feltüntetni a social media felületeinken.

SNAPSEED

A Snapseed a Google tulajdonában lévő applikáció, és magasan vezeti a listát, ha egyszerűen kezelhető, de mégis profi telefonos képszerkesztőt keresünk.

Ez köszönhető a letisztult dizájnnak, és a felhasználóbarát felületnek.

Az irányítás kivétel nélkül a mi kezünkben van, ha minőségében akarjuk javítani a kiválasztott képet. Egy igen meggyőző eszköz menüvel rendelkezik, és nagyon minimális változtatásokra is képesek vagyunk a segítségével.

Rendszeres használói hatalmas pozitívumnak tartják, hogy gyakran érhető el új frissítés, amikkel új eszközöket vezetnek be, mint például a dupla expozíció vagy egy új filter, amiből így is rengeteg elérhető.

A Snapseed ingyenesen elérhető iOS-re és Androidra is.

iphone-kepszerkeszto-szoftverek-1

LIGHTROOM

Lightroom az Adobe fejlesztése, és pontosan fotósoknak lett tervezve, legyen az kezdő vagy profi.

Rendkívül elterjedt az influencerek körében ez az applikáció, mert nagyjából mindenre képes, amire a Photoshop. Az  Adobe zsenialitásának köszönhetően, a képek feltöltődnek a felhőbe, így ha elkezdi az illető a szerkesztést az egyik készülékén, probléma nélkül folytathatja egy másikon.

Mielőtt belemegyünk a képszerkesztési lehetőségekbe, azt mindenképp meg kell említeni, hogy a Lightroom a tökéletes alkalmazás a fotóink rendszerezésére. Mappákba szedhetjük őket, dátum szerint listázhatjuk, illetve kulcsszavakat rendelhetünk minden képhez, így könnyen megtalálhatjuk, amit épp keresünk.

Természetesen az összes alap szerkesztési opció elérhető, de ezenfelül vannak haladóbb kategóriás beállítások is, mint például az objektív torzításának javítása.A kép minősége nem romlik szerkesztés közben, és külön elmenti a kép nyers változatát is.

A Lightroom ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is.

VSCO

VSCO szintén nagy kedvenc az online tartalomgyártók és a fiatalok körében.

Ez az alkalmazás regisztrációhoz kötött, hiszen majdhogynem egy önálló social media csatornává nőtte ki magát, egy artisztikusabb Instagram, ha úgy tetszik.

A filterek ugyan jobb minőségűek és különböző pakkokban érhetőek el, amikre ha előfizetünk, akár el is tudjuk hitetni az emberekkel, hogy tényleg értünk a képszerkesztéshez. Viszont maguk a képszerkesztési beállítások nem annyira kiforrottak, mint a fentebb említett applikációké.

De egy kezdő fotósnak, aki inkább a vizuális minőségre ad, és nem a lájkok száma, fontos ez a tökéletes alkalmazás.

iphone-kepszerkeszto-szoftverek-2

Kép forrása: https://s3.amazonaws.com/

PRISMA

Prisma 2016-ban debütált képszerkesztő sikere töretlen, már több mint 12 millióan töltötték le az alkalmazást.

Ez az app nem a szokásos fényviszonyokkal és árnyékokkal játszik, hanem a feltöltött képeket varázsolja igazi művészeti alkotásokká. Több mint 300 filterbeállítás közül lehet választani, és noha nem mindegyik működik jól ugyanazzal a képpel, jó szórakozás lehet kipróbálni, hogy melyik dob fel egy tájképet és melyik változat egy portrét egy Salvador Dalí ihlette képpé.

A Prisma ingyenes letölthető iOS-re and Androidra is, de az applikáción belül vannak fizetős beállítások.

PicsArt

PicsArt szintén ingyenesen letölthető, de csak limitált funkciók érhetőek el így rajta.

Az alkalmazás egy gyors tutorial után könnyen használható, és talán ezért is népszerű. Abszolút felhasználóbarát és pont annyit tud, amennyire egy amatőr fotósnak szüksége lehet. Fényerő, kontrasztbeállítások, illetve kollázsokat is szuperül lehet vele készíteni.

Akárcsak a Prismánál, itt is elérhető a Magic Effect beállítás, amivel művészi hatásokat tudunk elérni, de egy fokkal továbbvitték ezt. Itt lehetőségünk van összemosni az eredeti képet a filteres résszel.

BAZAART

Muszáj megemlíteni a díjnyertes Bazaartot is, ugyan csak iOS-re elérhető, de az egyik legkreatívabb képszerkesztő applikáció ami jelenleg elérhető.

Különlegessége a montázs készítési módjában rejlik.

A montázs és kollázs beállításainak köszönhetően rétegezni tudunk különböző elemeket a képen, legyen az szöveg vagy valamilyen grafikai megoldás.

Az alkalmazás több egyedi beállítással is rendelkezik, el tudjuk tüntetni az alapképünk hátterét, vagy körbe is tudjuk vágni a tárgyat a képen. Így a képszerkesztőnek igazán csak a képzeletünk szab határt. 

Reméljük tetszett nektek a cikk, ha hasznosnak találtátok kérjük osszátok meg ismerőseitekkel. Kíváncsiak vagyunk, hogy ti milyen képszerkesztőket használtok, írjátok meg kommentben.

Illetve ha érdekel a téma, érdemes elolvasni a többi telefonkamerával kapcsolatos cikkeinket.

Ha pedig valami probléma van a telefonod kamerájával, akkor keressetek meg minket bizalommal, segítünk!