Samsung Galaxy Note 8 - 5 leggyakoribb meghibásodása és javítása

2022.06.29 0 hozzászólás 5395 olvasás
Samsung Galaxy Note 8 - 5 leggyakoribb meghibásodása és javítása

Egy-egy készülék megjelenése után nem csak új funkciókkal, perifériákkal és lehetőségekkel találkozunk, sajnos sokszor új meghibásodásokkal és problémákkal is. A Galaxy Note 8 esetében sincs ez másként, összegyűjtöttük a legismertebbeket és lehetséges javításukat, hogy időben felkészülhess a Galaxy Note 8 kihívásaira.

1# Probléma - Sárga, rózsaszín vagy lila árnyalat a képernyőn

Néhány felhasználó sárga, rózsaszín vagy lila árnyalatot talált a Galaxy Note 8 kijelzőjén.

Lehetséges megoldás

A legtöbb felhasználó számára a zavaró színárnyalat azért lehetséges, mert a kijelző nem megfelelően lett kalibrálva. Ezen lehetőségedben áll változtatni: Beállítások > Kijelző > Színmód menüpontban. Itt kiválaszthatod a rendelkezésre álló négy lehetőség valamelyikét: Adaptív kijelző, AMOLED mozi, AMOLED kép vagy Alapbeállítás. Továbbá megadhatod még a színegyensúlyt a Speciális beállításokban is, a kijelző vörös színét pedig megváltoztathatod a * # 15987 # gombok megnyomásával.

Ha egyik szoftverbeállításnak sem sikerült megoldania a problémát, az egyetlen lehetőséged, hogy kicseréltesd.

2# Probléma - Halott pixelek a képernyőn

Néhányan halott pixelek megjelenésére lettek figyelmesek a Galaxy Note 8 kijelzőjén. (apró fekete pontok barázdálják a kijelzőt)

samsung-galaxy-note-8-hands-on-aa-28-of-33-840x473

Lehetséges megoldás

Letölthetsz a Google Play Áruházból majd futtathatsz egy pixeljavító alkalmazást, mint például a Dead Pixel Test and Fix appot. Hagyd az alkalmazást futni, és a képernyőn lévő halott vagy elakadt képpontok el fognak tűnni. Ha ez nem vezetne megoldásra, gondolkodj el a csere lehetőségén.

3# Probléma - Az alkalmazás ikonokat nem lehet eltávolítani a kezdőképernyőről

A kezdőképernyőn lévő alkalmazás ikon hosszantartó megnyomásával egy felugró menü jelenik meg, amelyből eltávolíthatod az ikont. Viszont ez egyes felhasználóknál valamilyen oknál fogva mégsem jelenik meg, így nem tudják eltávolítani azokat.

note-8-apps-alphabetical

Lehetséges megoldás

Ez a probléma akkor fordul elő, ha előzőleg kikapcsoltad az Animáció Időtartamának skáláját a Beállítások - Fejlesztői beállítások felületén. Mindössze annyit kell tenned, hogy ezt 0,5x-re állítod, így a felbukkanó menü újra meg fog jelenni. (Megjegyzés: az animációk kikapcsolása a készülék teljesítményének javulásával jár)

4# Probléma – Görgetéssel kapcsolatos problémák

Néhányan weboldalak böngészése közben tapasztalták a görgetés lassúságát, illetve szaggatott mozgását. De egyes alkalmazások esetében, mint például a galériában is előfordult, hogy nehezen lehet görgetni.

Lehetséges megoldás

Úgy tűnik, hogy csak azon felhasználók esetében tapasztalható ez, akiknél telepítve van a Bixby gomb alkalmazás. Ugyan már lehetőség van deaktiválni ezt a Samsung rendszerében, viszont még mindig nem lehet rendesen beállítani, így az egyedüli rendes megoldás jelenleg a Bixby eltávolítása a készülékről.

5# Probléma – Az arcfelismerés nem a várt módon működik

Néhány felhasználó úgy találta, hogy az arcfelismerés funkció nem igazán az elvárásaiknak megfelelően működik, hiszen még jó fényviszonyok között is, a készülék csak minden huszadik próbálkozás után volt képes feloldani a telefont.

samsung-galaxy-note-8-iris-scan

Lehetséges megoldás

Úgy tűnik, hogy egy harmadik féltől származó alkalmazás okozza a hibát. Egyes tesztek azt sugallják, hogy ez a Whatsapp lehet. A felhasználók azt találták, hogy ha az alkalmazásnak nem engedélyezik a kamera hozzáférését, újra használható az arcfelismerés.                                                            

(Abban az esetben, ha nem a Whatsapp a probléma, próbáld meg eltávolítani az összes kamerához való hozzáférést igénylő alkalmazásodat, amiket a probléma megjelenése előtt installáltál. Utána egyenként telepítsd vissza őket.)

Összegzés

Habár a fent említett meghibásodások elenyészőnek tűnnek, ha a tavalyi Galaxy Note 7 akkumulátor robbanásokhoz hasonlítjuk őket, azért komoly kellemetlenségeket okozhatnak. Szerencsére legtöbbjük szoftveresen, tehát otthonról is javítható, nem szükséges szervizbe rohannod a készülékeddel, ha ezeket a hibajelek tapasztalod.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találtad, bátran oszd meg Facebook-on, hogy az ismerőseidhez is elérjen.

(Forrás: androidauthority.com)