A Samsung megerősítette: Brutális teljesítményre lesz képes a Galaxy S9

2018. február 8. -
A Samsung végre megerősítette új okostelefonjának, a Galaxy S9 legradikálisabb változtatásaival kapcsolatos pletykákat. Egy tegnap kiadott hivatalos nyilatkozatban a vállalat elindította az úgynevezett "Exynos 9 Series 9810" chipsetet, melyet az új eszköz középpontjaként a "valaha gyártott leginnovatívabb mobil processzorként” emlegetnek.
A Samsung megerősítette: Brutális teljesítményre lesz képes a Galaxy S9

A Galaxy S9 legfontosabb újításait már mi is előrevetítettük egy régebbi cikkünkben, amit feltétlenül szükséges átolvasnod, ha felkészülten szeretnéd várni a legújabb Samsung csúcsmobilt.

Jöjjenek az aktuális újdonságok

A Samsung végre megerősítette új okostelefonjának, a Galaxy S9 legradikálisabb változtatásaival kapcsolatos pletykákat. Egy tegnap kiadott hivatalos nyilatkozatban a vállalat elindította az úgynevezett "Exynos 9 Series 9810" chipsetet, melyet az új eszköz középpontjaként a "valaha gyártott leginnovatívabb mobil processzorként” emlegetnek.

Elődjéhez képest az Exynos 9 Series 9810 kétszeres javulást eredményez az egymagos és a 40%-kal nagyobb többmagos teljesítményben is. A csúcs órajelek várhatóan 2.9 GHz-esek lesznek, továbbá a Samsung nagyobb hatékonyságot is ígér.

Az Exynos 9810 számos trükköt / fejlesztést is kínál, beleértve a 4K UHD felvételt 120 fps(képkocka / mp) sebességgel. Ez a 2017-ben kiadott iPhone-ok 60fps-nek kétszerese.

Mindezek mellett támogatni fogja a 10 bites HEVC és VP9 videóformátumokat, melyhez a 64 bites színpalettát lehet majd használni, mely nagy előrehaladás a tavalyi 8 bites színtámogatáshoz képest.

maxresdefault

Ezenkívül egy Cat.18 LTE modem, mely akár 6-szoros hordozó aggregációt is tartalmaz (szemben a tavalyi 5-tel), ami akár 1.2Gbps downlink és 200Mbps uplink kiszolgálására lesz képes. És igen, az Apple legújabb iPhone-ján található LTE-A chip megint csak teljesen eltörpül a Samsung megoldása mellett.

Az Apple FaceID-jére való reagálásként a Samsung új eszköze neurális hálózatokkal rendelkezik majd, amelyek a "gyors azonosítás vagy kategorizálás érdekében pontosan felismerik az embereket vagy a tárgyakat a fotókon, illetve a mélységérzékelő révén a felhasználó arcát 3D-ben vizsgálják a hibrid arcfelismerés érdekében."

A Samsung szintén említést tett a "realisztikus arckövető szűrőkről", illetve az "erősebb biztonságról, amikor arcfelismerés alapján oldja ki a telefon zárat".

A rossz hír az a tény, hogy a Galaxy okostelefonok továbbra is vagy a Snapdragon vagy az Exynoschipsetet kapják majd meg, így az aktuális Snapdragon 845 chipkészlet nem lesz képes kezelni a 120 megapixeles 4K UHD videófelvételt, amelyet a készülék ígér.

Te megvásárolod a következő Samsung csúcsmobilt?

Frissítés: Samsung Galaxy S9 vs. iPhone X összehasonlítás! - Melyik a jobb telefon?

(Forrás: applemagazine.com)

Eljöhet a töltőkábelek vége, de akarunk-e portok nélkül élni? – Vélemény Eljöhet a töltőkábelek vége, de akarunk-e portok nélkül élni? – Vélemény
2018. július 4.
Nem is olyan rég még arról számoltunk be, hogy az Apple leválthatja a Lightning csatlakozókat, pár nap múlva viszont már olyan hírek jelentek meg, miszerint hamarosan teljesen eltűnnek a portok és csak vezeték nélküli töltés lesz elérhető az eszközökön. De jó lenne nekünk egy ilyen változás és vajon a többi gyártó is csatlakozni fog az Apple fejlesztéséhez? Akarunk egyáltalán portok nélkül élni?.
Galaxy S9/S9+ vs. iPhone X - melyik nyeri az ejtésteszteket? Galaxy S9/S9+ vs. iPhone X - melyik nyeri az ejtésteszteket?
2018. május 2.
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
Extra nagy kijelzővel érkezhet a Galaxy S10 Plus Extra nagy kijelzővel érkezhet a Galaxy S10 Plus
2018. július 2.
A Samsung a jelentések szerint 6,44 hüvelykes kijelzőt ad majd a Galaxy S10 Plus-nak. Ha ez igaz, akkor ez nagyobb lenne, mint bármely eddigi Galaxy S vagy Galaxy Note sorozathoz tartozó eszköz kijelzője, valamint a 6,38 hüvelykes képernyő, amellyel a közelgő Galaxy Note 9-et fogják piacra dobni.