Apple Watch: 4 dolog, amit imádunk benne

2022.06.30 0 hozzászólás 1800 olvasás
Apple Watch: 4 dolog, amit imádunk benne

Bár még nem jött el az ideje, hogy telefonunkat hátrahagyva merészkedjünk ki a biztonságot jelentő négy fal közül, a jövőben annál inkább elképzelhető, hogy az okosórák szépen lassan átveszik majd a mobilok szerepét. Nem véletlen, hogy az Apple Watch egyre népszerűbb kiegészítővé kezd válni az aktív életmódot kedvelők körében, hiszen adottságainak köszönhetően nagyban megkönnyíti minden sportember életét.

1. Testmozgásra tervezve

A legfontosabb kérdésre, miszerint használható-e a Watch, akkor is, ha nincs nálunk a telefonunk, a válasz nem. Természetesen óraként szuperül funkcionál, méri a pulzusodat és az aktivitási szintedet, azonban nincs benne beépített GPS, és minden más alkalmazás is csak akkor működik, ha a mobil Bluetooth hatótávolságon belül van. Más szóval, akinek fontos, hogy futás közben is elérhető legyen, annak a telefont is magával kell vinnie, akárcsak eddig. Viszont így is van pár olyan tulajdonsága, mihez meglehetősen könnyű lesz hozzászokni.

Mivel nem egy olcsó játékszerről beszélünk, jó hír, hogy a kiegészítők között található védelmi arzenál biztosan megóvja majd az órát midenféle káros behatástól. Az Apple Watch kijelzővédő fólia teljesen karcálló, míg a rozsdamentes alumíniumból és acélból készült masszív, ütésálló Apple Watch tok a legdurvább esésekre is fel van készülve.

2

2. Kényelmes és praktikus

Az egy dolog, hogy nem hagyhatod otthon a telefont futás közben, az viszont a Watch egyik nagy előnye, hogy egyszer sem kell majd azzal bajlódnod, hogy előbányászd a zsebedből a kilométerek alatt, azért, hogy megnézd az időt, számot válts, vagy csekkold a kapott értesítéseket. Az ilyen kényelmi szempontok legalább annyira számítanak, mint a megfelelő ruházat viselése. Futás közben fontos az egyenletes légzés, a megfelelő ritmus, ám ennek fenntartása csak akkor lehetséges, ha semmilyen zavaró tényező nem vonja el figyelmünket.

3. Karórába bújtatott zenelejátszó

Már szó volt róla, hogy kényelem szempontjából hasznos darab az Apple Watch, egy másik pozitív vonása viszont a 2GB tárhelynyi zene. Csak egy vezeték nélküli fülhallgatóra van szükséged és máris élvezheted kedvenc zenéidet. És igen, ehhez a funkcióhoz még telefon sem kell!

5

4. Sportosan elegáns

Ha a hagyományos sport órákra gondolunk, akkor rögtön a bumszli, digitális kijelzővel ellátott, nem kifejezetten attraktív darabok jutnak eszünkbe, és bár az Apple okosórát nem kizárólag sportoláshoz tervezték, mégis ott jelentkezik a legtöbb előnye, így a visszafogott dizájn külön örömünkre szolgál. Az Apple Watch sport óraszíjak a szilikon ellenére meglepően jól néznek ki, ráadásul többféle szín közül is választhatunk. A szilikonnak köszönhetően a szíj erős nedvszívó képességgel bír, így bármilyen szabadidős tevékenységnél bátran viselhetjük.